Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj děvčata/pánové ![]()
Chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby ve věžáku (panelák) byly příčky v některých místech cihlové. Jestli je teoreticky možná takováto kombinace. Vždycky jsem si myslela, že je buď panelák nebo cihlák a ne kombinace obojího.
Příspěvek upraven 01.02.18 v 20:18
Jo některé typy paneláků mívají vyzdívky. U sousedky se zase řemeslník napálil opačně, chtěla zbourat komoru, většinou bývaly v našem typu paneláku vyzděné, ale ne, u nás to byl poctivý železobeton, takže místo práce na dvě hodiny se s tím chudák mořil tři dny.
Ahoj,
Ano pricky nemusi byt v panelaku panelove.
Bydleli jsme v panelaku a kdyz jsme rekonstruovi, byli jsme v soku, z ceho jsou pricky. Byly splacane snad ze vseho, nejvic prevazovala cihla (teda kousky cihel), vypadalo to jako slepene ze stavebniho odpadu.
Ano, příčky mohou být cihlové.
Sama tady vidíš, že je to jak kde.
Uff, tak to jste mě moc nepotěšily
i když moc děkuju za odpověď ![]()
Já jsem bydlela v „paneláku“, kde patra (horizontální desky) byly železobeton, obvodové nosné zdi cihlové, nosné sloupy a příčky v bytech a mezi byty byly z materiálu pravděpodobně lisovaného odpadů ze spalovny obalené omítkou ve tvaru velkých cihel.
Příčky neplní funkci nosnou, většinou jejich účelem je rozdělit prostor.
Dnes se dělají často ze sádrokartonu, v koupelně bývaly dříve přícky v panelácích i z dřevotřísky.