Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
mám dotaz, nevíte některá, jestli existuje nějaký dostupný přípravek, se stejným dezinf. účinkem i vstřebatelností, kterým se dá nahradit Savo.
Nesnáším jeho zápach a bolí mě z něj hlava. Je mi z něj na zvracení, zalézá mi do nosu a cítím ho i několik hodin po vyvětrání. A to i u zředěného.
A co chceš dezinfikovat?Určitě se poptej v lékárně,tam lékaři kupují do ordinací různé des. přípravky.
Jinak savo cítím ne několik hodin,ale dní-je to hnus,kdyby tolika nesmrdělo
Když jsme měli občas plíseň,tak jsem vždy hledala dobu,kdy jsem věděla,že nepřijde pár dní žásná návštěva a že budeme moci víc topit a stále větrat.Přesto hnus.A jako zákon schválnosti vždy někdo zavolal,že se staví na kafčo-a mě bylo zle z pocitu,jak to u nás smrdí.
Mám doma kočku. Do vody na vytírání dáváme už jiné, voňavé, kde to Savo je cítit jen minimálně. Taky mi trvalo, než jsme objevila, že existuje ![]()
jenže jsou chvíle, dky jiné než Prim nejde - třeba když se ta černá chlupatá bestie vyčůrá na kachličky v místě, kdy byl záchodek, který se zrovna vynášel… v tomhle je mrcha. odejdeš a ona to za tu chvilku stihne.
A nebo letos se po 10 letech / 3 roky od výměny oken) objevila plíseň… tady bych musela vystříkat, otevřít okna a na aspoň půl dne vylézt ven… v těchto teplotách by to tam pak bylo fajn ![]()
Na plíseň pokud není až tak razantní je fixinela na plísně bez zápachu.Ale popravdě,není tak účinná jako savo.Ale nestojí moc,takže za zkoušku to stojí.
Markit - kdyz uz mas stejny obrazek jako ja, tak poradim - taky jsem to nesnasela, navic to nedelalo dobre ani psovi, ze sava je mi na bliti… Takze za me SANYTOL - at strikaci nebo vytiraci, je ho vice druhu, i ubrousky, jsem maximalne spokojena, krasne voni a dezinfikuje skoro na 100%. Tak zkus, mi to bylo porazeno misto Domestosu zeleneho ve spreji, ktery nemuzu uz dlouho sehnat…
Na plisen neporadim ale nic jineho nez opravdu Savo… ale verim, ze se da koupit i neco jineho… hlavne bych si koupila odvlhcovac a dala ho do mista, kde se drzi plisen, to pomaha taky hodne…
A co ocet? Sice má kyselý zápach, ale za chvíli to vyprchá
Na kočičáka neředěný, na vytírání zředěný vodou.
Na plíseň je ale Savo nejlepší ![]()
Nečetla jsem diskuzi. Mám dezinfekční tablety Milton, ale je to jako Savo v prášku. Ta vůně, ač se výrobce pokoušel ji přebít, cítit jde.
Z jedné tablety se udělá 5litrový roztok a dá se použít víckrát. Není to zase tak prodělečné.
Co se týče ostatních přípravků, není nad Savo, používám ho snad všude - tablety na věci, se kterými přicházíme přímo do kontaktu - lahve na pití, občas tím spláchnu nádobí apod. Není totiž potřeba po tom už předměty máčet půl hodiny v čisté vodě. Samozdřejmě ale oplachuju.
Domestos. A můžeš si vybrat z několika vůní. Já mám vůni Domestosu ráda. ![]()
Ahoj,já si kupuju savo do kuchyně a do koupelny v rozprašovači.mají příjemnou vůni,žádný ten klasický zápach. ![]()
Ahooj,
střídám savo, domestos a bref. Vše je dobré.
Ty nemocniční desinfekce jsou dost silný a taky smrdí.
Pokud jde o plíseň, tak na tu místo sava můžeš použít OCET!!! Podle mě má delší účinek než savo!