Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, neporadíte, čím obložit RYCHLE A LEVNĚ točité vybetované schody? Do dlažby se nám nechce jít (studená, tvrdá v případě pádu). Z vinylových pásů se to bude blbě dělat, když jsou schody točité. Koberce nemám ráda (hygiena). Dřevo je drahé. A důležitá je pro nás i bezpečnost, ať to neklouže. Nemáte nějaký tip, případně fotku?
Jak pod vinyl, tak pod koberec musite udelat sterku, schody nejsou jiste dokonale rovne. Dlazba a drevo ji nepotrebuji. Nejbezpecnejsi je koberec.
Já bych volila vinyl, i točité schody se dají. Úplně nejlevněji se dají vystěrkovat a natřít lakem na beton.
Ahoj, točité schody, cca 10 m2, máme hotové asi 3 týdny. Dali jsme na ně venkivní fasádu, na způsob kamenného koberce. Fasáda je od baumitu, 1 kýbl vyjde na 4,5 m2 a stojí 1500, takže celé schody vyšky na 3000 + se k tomu didělají lišty a budeme na 5000, což je úžasný. Vypadá to velmi dobře, je to originální a tím, že je to venkovní materoál, tak je to odolné vůči všemu.
Měli jsme koberec, byl to des vysavat. Dali jsme dřevěné naslapy. I se zabradlim. 16 tocitych schodů 26tis. Ale chce to najít stolare. Jeden nám dál nabídku, že to udělá za 48tis
Presne tak, mame laminatovy(plovoucka), ve zbytku domu vinyl. Vypadaji jako drevene a beton se skoro nemusel upravovat.
Viděla jsem u známé plovoučku, bylo to hezké a plovoučka je levná.
My máme na točitýh schodech systém Top step a zatím dobrý. Vypadá to hezky. Děti nám na tom nekloužou, i když je to hladký materiál. Sousedi mají vinyl s lištami, ale to mi přijde nebezpečné, když někdo spadne, že si o tu hranu lišty ublíží. Ale jinak to vypadá krásně.
@LEZI píše:
My máme na točitýh schodech systém Top step a zatím dobrý. Vypadá to hezky. Děti nám na tom nekloužou, i když je to hladký materiál. Sousedi mají vinyl s lištami, ale to mi přijde nebezpečné, když někdo spadne, že si o tu hranu lišty ublíží. Ale jinak to vypadá krásně.
A přibližná cena toho systému? Nemůžu najít cenovou nabídku ![]()
@jjelena Díky za tip, tohle možná skončí na terase, tu ještě taky nemáme vymyšlenou a dodělanou ![]()
No, tak to je to, co si nepamatuju, bohužel. Jak se toho pořizovalo tolik, tak se mi to plete.
Úplně levný to asi nebylo, ale co taky dneska je. ![]()