Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Právě nedojedou na oběd… až odpoledne.. minule jsem dělala sekanou, tak chci něci jiného.. myslím, že teplé by ani nechtěli..
@Lejaa Jo tááák
Tak to bych taky nic teplého nedělala. Hele třeba pokud mají rádi tak mám takovou mňamku
zatím všem chutnala Parmazánová zmrzlina s parmskou šunkou. Je to rychlovka a určitě bys zabodovala
Pokud budeš chtít recept řekni ![]()
Ke kafíčku bych udělala skoričky
To je opravdová rychlovka po který se zapráší
To je jen nakrájené listové těsto na malé čtverečky a posypané nahoře skořicí a cukrem - je to malinký, taková chuťovka ![]()
@alli_li píše:
@Lejaa Jo tááákTak to bych taky nic teplého nedělala. Hele třeba pokud mají rádi tak mám takovou mňamku
zatím všem chutnala Parmazánová zmrzlina s parmskou šunkou. Je to rychlovka a určitě bys zabodovala
Pokud budeš chtít recept řekni :-
Ke kafíčku bych udělala skoričkyTo je opravdová rychlovka po který se zapráší
To je jen nakrájené listové těsto na malé čtverečky a posypané nahoře skořicí a cukrem - je to malinký, taková chuťovka
Jé ty skořičky vypadají dobře. Nejsem zatim moc zdatná kuchařka, ale tohle bych mohla zvládnout. Můžu se zeptat, jak dlouho je tak pečeš a pomažeš to něčim nebo jen posypeš těsto a šup stim do trouby? Díky moc.
Co udelat k ty veceri tousty, neni to nic nobl ale je to jednoduche a rychle, navic pokud jsou zvykly na mensi veceri- ja osobne bych k veceri svickovou ani rizek nedala. A nebo jak pises ten talir. Proc ne!? Nebo oblozene chleby. Ja je normalne navstevam serviruji a oni zas nam, nebo parky, slany strudl, nejakou pomazanku. Je toho hodne co lze
@Lejaa píše:
Právě nedojedou na oběd… až odpoledne.. minule jsem dělala sekanou, tak chci něci jiného.. myslím, že teplé by ani nechtěli..
Upeč bábobku ke kafi.. Já bych to fakt nehrotila, u nás jsem taky vždycky jak idiot vyvářela, smažila a kdo ví, co dál (např. zvláštní bramborový salát jen pro ně, protože oni mají extra přísady, které nikdo jiný jíst nebude, ale oni zase nesní jiný.. a tak), a stejně buď nejedli vůbec (většinou, takže to letělo do koše), nebo se tvářili, že teda ze slušnosti děkují, ale že už jedli i lepší (když třeba máma půl dne vypékala koleno, které jinak doma nejíme)..
Takže naposledy jsem uvařila kafe (bohužel espresso z čerstvě namleté kávy v automatu, nikoli klasického turka, na kterého ani nemáme kafe - takže zase blbě), čaj a zeptala se, zda mám připravit oběd - ne, tak šlus.
Shodou okolností, poslední návštěva byla nejpříjemnější za celé roky, a mileráda bych ji zase zopakovala - ale pohoštění to nepřičítám
spíš tomu, že jsem se přestala nervovat a tchýni řešit..
@alli_li píše:
@Lejaa Jo tááákTak to bych taky nic teplého nedělala. Hele třeba pokud mají rádi tak mám takovou mňamku
Pokud budeš chtít recept řekni
Ke kafíčku bych udělala skoričky
To je opravdová rychlovka po který se zapráší
To je jen nakrájené listové těsto na malé čtverečky a posypané nahoře skořicí a cukrem - je to malinký, taková chuťovka
Tak s takovou zmrzkou zaboduji doma, u kamarádů, prostě všude - krom tchánovců a babiček. Zrovna to bych nedělala, je to příliš extravagantní a tchánovci nebývají ve věku pod třicet, aby je bavilo u snachy gurmánsky experimentovat..
Ale ty skořicové kostičky mi přijdou ideální nápad.. A druhý plech naslano s paprikou či kmínem.. a je vymalováno ![]()
Ahoj toto je můj recept a je moc fajn i k vínu, jako chuťovka ale mají to rádi i děti když k nám přijdou: http://recepty.vareni.cz/…ve-rohlicky/ ![]()
nebo toto je recept mojí mamky a také je to fajn ![]()
Sýrová roláda
Ingredience:
30 dkg cihly (nakrájené na plátky)
10 dkg tavený sýr
3 vejce
12 dkg másla
1 kyselá okurka
30 dkg šunky
Sůl
Pepř
Hořčice
1 červená paprika nebo naložená kapie
1 cibule (nejlépe růžová)
Postup:
Plátky sýru si naskládáme na plech s pečícím papírem, tak aby se kraje překrývaly, a dáme do trouby roztavit tak abych se okraje k sobě přilepily.
Máslo utřeme s taveným sýrem, hořčicí a dochutíme. Sýrový plát poklademe plátky šunky a potřeme vzniklou pomazánkou a posypema na kostičky nakrájenými vejci (na tvrdo uvařenými), paprikou, okurkou a cibulí a zarolujeme.
Nebo mě ještě napadlo, ale to není taková chuťovka, ale možná i spíš koláč, já to dělám i k večeři a mě to moc chutná
![]()
Brokolicový koláč
Ingredience:
1 listové těsto
500 g brokolice
50 g šunky
1-2 vejce
Sůl
Pepř
150 – 200 ml smetany
100 g strouhaného sýru
Muškátový oříšek
Gyros koření
Postup:
Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a vyložíme listovým těstem. Uvaříme si broklici. Mezitím vyšleháme vjce se smetanou a kořením, přidáme na kostičkoy nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr. Zamícháme. Uvařenou brokolici poklademe na listové těsto a zalijeme směsí ze smetany. Pečeme při 180-200 stupních asi ¾ hodiny. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem
Holky, díky moc..:-) Je rozhodnuto, bude kafi, banánové jednohubky, slané jednohubky, pizza šneci, brambůrky, tyčinky a k véči udělám ten talíř.
Jen doufám, že nám nepomluví to bydlení:(
@Lejaa píše:
Holky, díky moc..:-) Je rozhodnuto, bude kafi, banánové jednohubky, slané jednohubky, pizza šneci, brambůrky, tyčinky a k véči udělám ten talíř.Jen doufám, že nám nepomluví to bydlení:(
A ona bydlí na zámku?
@zuzukobylka Hele tohle.je opavdu jednoduchy
Nicim to nemasu jen ten ctverecek posypu tou skorici a cukrem. Pecu ti ja nevim max. 10 min. To listovy je hned, takze proste do zlatova. ![]()
@alli_li píše:
@zuzukobylka Hele tohle.je opavdu jednoduchyNicim to nemasu jen ten ctverecek posypu tou skorici a cukrem. Pecu ti ja nevim max. 10 min. To listovy je hned, takze proste do zlatova.
Díky ![]()
@Damael píše:
A ona bydlí na zámku?
skoro..:-D néé, ale je fakt, že byt mají krásně zrekonstruovaný.. Spíš se ale bojím toho srovnávání se švagrovou:(
@Lejaa píše:
skoro..:-D néé, ale je fakt, že byt mají krásně zrekonstruovaný.. Spíš se ale bojím toho srovnávání se švagrovou:(
Fakt se na to vybodni. Máte přesně takové bydlení, na jaké máte momentální finance, a jaké odpovídá vašemu vkusu. Takže pokud se někomu nelíbí, říká tím - nevážím si vás..
Takže - tchýně je ženská jako každá jiná, a jestli se chová tak hloupě.. Tak co děláš s lidmi z eMimina, kteří se chovají hloupě? Já se jim v duchu směju ![]()
@Lejaa ja zase nechapu dnes ty lidi…samozrejme, ze rodice nemaji povinnost detem neco kupovat, nebo jim pomahat, ale kdyz si udelam dite a mam na to, tak mu snad financne vyomuzu v dospelosti, az si bude zakladat svou rodinu… priteluv tata je pan podnikatel(obri barak, ctyrkolka, dahe auto, motorka)…ale nepomohl nam ani se sroubkem a naopak nam hazel klacky pod nohy…jako rodic bych si usta radeji zasila, nez bych dite a jeho rodinu pomlouvala, kdyz uz jim nijak nepomuzu, aby byli aspon trochu na stejne zivotni urovni, jako my…