Čím pohostit tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
13.7.12 16:34

Mojí? Max vodou nebo kafem, nic víc si u nás nikdy nedala. Kdyby jedla, dostane to co my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.10.13 15:48

Ahoj holky, obnovím diskuzi.. Sice mám naplánované, že tchánovcům zítra udělám jen pár jednohubek, kafé a max. vodu.. K véči dostanou obložený talíř.. Bydlí celkem daleko, tak se vidíme jednou za čas, tak mám pořád takovej komplex, že mě pak pomluví, že jim pořádně nic nedám a tak:-( Navíc mám doma 2 měsíčního chlapečka a mám pocit, že nic pořádně nezvládám.. Mám strach z toho, že mě pomluví, že to tady máme malé, špatně uklizené, nevybavené.. což je pravda, s vybavením je to horší a rekonstrukce domu před námi, takže je to tady fakt nic moc:( Oproti švagrové, ti mají opravený domeček, docela pěkně a staví nový véliky dům. Štve mě ta představa, že nás budou srovnávat..:( Asi je to hovadina, ale fakt je to ve mě a asi jsem se potřebovala vykecat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.10.13 15:49

Dám si trochu kafe a jedu :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.10.13 15:51

Máte kostkový cukr? Bohužel ne…Tak jinou levnou bonboniéru pro tchýni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13714
11.10.13 15:51

Tyto situace mám vnitřně vyřešeny následovně: kdo mě má rád, je tu rád, ať už je vycíděno, ať už máme mramorový podlahy anebo ne.
Kdo má chut mě zdrbnout, udělá to bez ohledu na stav mé domácnosti, i kdyby to tu bylo ze zlata - bezpochyby by se našlo něco ve smyslu, že bramborák je málo bramborovej a kyselo moc kyselý.
K večeři bych možná i něco teplého - mít předem naložené maso, k tomu rýže a je to hned.
Ať to dobře dopadne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
11.10.13 15:52

Kávu - její obsah dle sympatií :think:. Neboj, pokud tě bude chtít pomluvit, pomluví tě tak jako tak. Osobně bych od matky tak malého dítěte nečekala nic zázračného ;)

• Citovat
  • Upravit
1854
11.10.13 15:54

@Lejaa

Mas male dite, tak se nestresuj s tchyni a povznes se nad to. Nebo se z toho zblaznis. :) Jestli Tě bude pomlouvat, tak je hloupá a není třeba ji nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
11.10.13 15:57

No, vyvařovat jak o „neděli“ nemusíš.., ale pohostit příbuzné kór tchýni :mrgreen: a přijedou zdaleka..studenou mísou, no nevím :nevim:..pokud nechceš sedět u stolu u vařené večeře..tak bych byla pro sekanou či řízek s chlebem, pěkně na tác nazdobit se salátem, okurkem atd..tak hodně zdaru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
11.10.13 15:59

Když jsem měla takhle malé dítě a tchýně se nahlásila, tak jsem dělala jen něco z listového těsta, většinou naslano - když byl čas, tak se špenátem, když nebyl tak klasika šunka, sýr, zelenina a upéct. Ona u nás sice nikdy nic nejí, ale tchán si dal… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
11.10.13 16:09

U nás hodně zapůsobily tzv. verinky, verinnes v původním jazyku, skleničky plněné dobrotami, nejvíce se jí líbil losos s čerstvým sýrem, inspirace zde:

http://www.plurielles.fr/…991-402.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
11.10.13 16:09

No podle toho, na jak dlouho přijedou :nevim: Jestli přijedou na oběd, tak bych udělala aspoň ty řízky, přírodní plátek nebo upekla kuře. Jsou to rychlovky a je to teplé jídlo. Ke kafi bych upekla bábovku nebo koupila zákusky a hotovo :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6160
11.10.13 16:17

@Lejaa

Tak ať pomluví, prď na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
11.10.13 16:19
@Silwinka87 píše:
Máte kostkový cukr? Bohužel ne…Tak jinou levnou bonboniéru pro tchýni :mrgreen:

Přesně to mě napadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
11.10.13 16:20

@Lejaa a co udelat nejakou omacku?…treba gulas..je jedno, jak jsi unavena a jak mas tchanovce rada…zvlast, kdyz nemuzes oslnit bytem, tak aspon tim jidlem…i kdyby jsi padala na hubu, tk udelej poradne jidlo, at nemaji prostor te pomlouvat…

• Citovat
  • Upravit
alli_li
11.10.13 16:27

Tak vzhledem k tomu, že bych se s tchánovci stýkala jednou za čas a měli by přijet na oběd, tak studenou mísu bych určitě nezvolila.
Ale taky záleží na povaze a na tom jaký máte vztahy, já jsem pohostinný typ :-) a pak mám tchýni moc ráda :-D
Ale jak psali holky třeba tím řízkem nic nezkazíš :-)
Nadruhou stranu bych se zase u nich nepoto… :-D

Ale já to beru třeba i z pohledu, že když bylo nejmladšímu 3 týdny hostily se u nás Vánoce a byla potřeba vše připravit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii