Potažení dortu fondánem, jaký krém?

3641
8.7.12 08:07

Potažení dortu fondánem, jaký krém a další dotazy

Budu péct a potahovat dort tím to http://www.svetpeceni.cz/…ama-top.html. Chtěla bych se zeptat jaký krém pod ten marcipán, vydrží pak dort v lednici, neroztečou se barvy? Budu ho mít v lednici víc jak den, spíš dva, přežije to? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5215
8.7.12 08:25

U té hmoty je otázka zda je to spíš typ fondánu nebo marcipánu, každopádně jako potahovací hmota ti v lednici rozhodně vydrží obojí. V tvém odkazu není nikde napsáno že (jako u fondánu) se pracuje z rozehřátou hmotou tudíž bych se nebála jakého koliv krému.
Kdyžtak klidně napiš z cukrárny si ještě docela dost pamatuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
8.7.12 08:38

Ahoj, já používám cukrářskou hmotu a nejvíc se mi osvědčilo pod hmotu nic nemazat hlavně tedy v létě, ale jinak používám máslový krém, a kyž to nepodmažu tak postříkám korpusy sirupem s rumem ale protožekdyž to neni pomazaný tak je dort pak vysušený. A hlavně tedy nepoužívám vodu když na dort lepím dekorace pak se to rozpatla a rozteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
8.7.12 08:41
@katule9 píše:
Ahoj, já používám cukrářskou hmotu a nejvíc se mi osvědčilo pod hmotu nic nemazat hlavně tedy v létě, ale jinak používám máslový krém, a kyž to nepodmažu tak postříkám korpusy sirupem s rumem ale protožekdyž to neni pomazaný tak je dort pak vysušený. A hlavně tedy nepoužívám vodu když na dort lepím dekorace pak se to rozpatla a rozteče.

Ale na čem to pak drží? jen na tom korpusu, protože lepí od sirupu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
8.7.12 08:43

Ahoj, hlavně tam nesmí být šlehačka nebo tvaroh, pokud děláš takovou nápln, doporučuji udělat mantinely z máslového krému. Jinak se to bude roztékat. Dort v lednici vydrží, ale musíš ho dát bud do krabice a nebo na zadní stranu lednice připlácnout karton nebo kus polystirenu. Jinak hrozí, že fondán natáhne vlhkost a začne téct. Já mám nejlepší zkušenosti s touto hmotou http://www.hospodynkam.cz/…TE-ICING-1kg je nádherně bílá, takže výsledná barvička je taková jakou chceš a dá se s ní jak potahovat, tak dělat figurky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
8.7.12 08:44

Jo a ještě doporučuji dát pod fondán, jen malou vrstvu toho máslového krému, opravdu jen aby se přilepila ta hmota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
8.7.12 08:45

Jo jo krásně to pak drží fakt se to nerozteče, před pár týdny jsem zrovna dělala kapra a byl pefektní, a hlavně tedy nepoužívám klasický marcipán ale jen tu hmotu a nebo fondán ten je nejkvalitnější měl by držet i když je podmazaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
8.7.12 08:47
@Lastkecka píše:
Ahoj, hlavně tam nesmí být šlehačka nebo tvaroh, pokud děláš takovou nápln, doporučuji udělat mantinely z máslového krému. Jinak se to bude roztékat. Dort v lednici vydrží, ale musíš ho dát bud do krabice a nebo na zadní stranu lednice připlácnout karton nebo kus polystirenu. Jinak hrozí, že fondán natáhne vlhkost a začne téct. Já mám nejlepší zkušenosti s touto hmotou http://www.hospodynkam.cz/…TE-ICING-1kg je nádherně bílá, takže výsledná barvička je taková jakou chceš a dá se s ní jak potahovat, tak dělat figurky.

Přesně tuhle hmotu používám a jsem naprosto spokojená,kupuji v tomhle obchodě všechno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.12 08:48

Tak já tedy nevím, potahované dorty dělám hodně, a dort bez krému jako jen pokapaný korpus, no to tedy musí být jak troud.

Pod marcipán i pod fondant jsou nejlepší máslové krémy, než se potahuje, tak se to napatlá a dá se dort na dvě hodiny vychladut do lednice a pak, jak je tuhý, tak se s tím pracuje jedna radost.
Lepit vodou aplikace raději ne, nejlepší je alkohol, čistá vodka, alkohol vyprchá a drží to parádně.
V lednici dort vydrží s máslovým krémem naprosto v pohodě dva dny, nedávala bych tam ovoce, to by mohlo zlobit.
Jinak dosrt se dá naplnit čímkoliv, jen tam pod potah vždy musí být vrstva toho krému, alespoň kraje, aby se nic tekutého nedostalo k potahu, pak by to teklo.
Tuhle hmotu neznám, já kupuju osvědčené nebo za pár korun vyrobit domácí, s těmi se taky pracuje skvěle a vyjdou na zlomek ceny těch hotových.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
8.7.12 10:17

Tak holky, chtěla bych udělat tento dort a potáhnout, půjde to? nepoteče? http://www.apetitonline.cz/…vy-dort.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.12 10:20
chceš udělat čokoládový dort a potáhnout ho marcipánem? To bede sladký tlamolep, to nebude k jídlu. Koukni tady www.dortomanie.cz najdi korpus, je tam i čokoládový krém pod potah.
@Ewule0712 píše:
Tak holky, chtěla bych udělat tento dort a potáhnout, půjde to? nepoteče? http://www.apetitonline.cz/…vy-dort.html
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
8.7.12 10:23

Asi máš pravdu :( manžel ho má rád a chtěla jsem ho udělat potažený, protože to má být jakože krabička cigaret :think: Ale asi fakt udělám obyč, nechce se mi ale dělat klasický piškot s milionu vajec. V těch stránkách se nějak neorientuju, nemáte spíš někdo přímo nějaký dobrý recept na korpus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barbora.p
22.7.12 15:57

fondánová hmota

Ahoj potřebovala bych poradit jak rozdělat fondánovou hmotu abych sní mohla potáhnout dort.Budu to dělat poprvé tak snad to není těžké. :) děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
2292
23.7.12 16:50
@Barbora.p píše:
Ahoj potřebovala bych poradit jak rozdělat fondánovou hmotu abych sní mohla potáhnout dort.Budu to dělat poprvé tak snad to není těžké. :) děkuji za odpovědi

Ahoj, normálně jen rozválej, pokud budeš barvit tak tam vpracuj barvu, ale neměj ho dlouho v teple pak se dost trhá, musí se sním dělat trošku rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barbora.p
26.7.12 21:34

Ahoj moc moc děkuji za radu :D snad mi to půjde.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii