Čím spravit guláš?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.zizi
7.1.14 17:25

Ja delam takhle…dam stejne cibule, jako masa(objemove)..cibulku poradne osmahnu az do tmava na slanine, nebo speku…pridam maso a restuju..maso pusti dost vody, takze nez se vypari vsechna voda…zasypu kminem, pridam lzici povidel, protlak a zasypu cervenou paprikou(nejlepe madarskou)…a ihned to zaleju vyvarem(nejlepe hovezim)…osolim, opeprim a pridam neco paliveho(susene chilli, cerstve..cokoliv)…a necham pomalu bublat, tak 3 hodiny…nesmi se varit, ale probublavat…nakonec zahustim nastrouhanym chlebem a pridam prolisovany cesnek a promnutou majoranku a vypnu…nnejlepsi druhy den a jete se nenasel clovek, kteremu by nechutnal…

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
7.1.14 17:26

Gulášové koření :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6759
7.1.14 17:26

Jinak do guláše dávám protlaku jen trochu, dost česneku, mletou papriku, trochu pepře a drceného kmínu a rodina se olizuje. Vařila jsem ho zrovna včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
7.1.14 17:27
@slavuska1 píše:
Pepř a chilli :lol:

to nemůžu, potřebuji aby to jedla i dcera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
7.1.14 17:28

Protlak nedávám :(,jen cibuli s ml. paprikou, maso, podleju a dusím, poté zahustím moukou s vodou a dochutím :mavam: s rajčaty či protlakem dělám směs na špagety či těstoviny a rýži :D

Příspěvek upraven 07.01.14 v 17:28

• Citovat
  • Upravit
61
7.1.14 17:28

@Reyne V hospodách do něj totiž dávají přepálenej olej..zní to sice děsně, ale tu chuť to tam fakt udělá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.1.14 17:30

Taky bych zkusila česnek, popř. jak píšou holky, nechala bych to tak a dala si to s těstovinama a sýrem, já mám tyhle chutě ráda :D

@Reyne a jak ho děláš? :) Do Guláše je potřeba opravdu hodně cibule, klidně 1:1 s masem. Cibuli orestovat na tuku dozlatova, potom přidat maso a taky orestovat. Potom zasypat paprikou, nechat jen krátce zpěnit a rychle zalít. Přidám sůl, pepř, prolisovaný česnek a dělám to celé v papiňáku, maso je pak krásně měkké a celé mi to přijde lepší než z obyč hrnce. Pak měkké maso vytáhnu ven, šťávu zahustím tmavší jíškou, dochutím solí, pepřem, česnekem, majoránku já osobně v guláši nemusím. Nakonec to celé propasíruju na maso, je to pak krásně hladké. Hlavně do toho nedávat takovou tu směs koření na guláš, to akorát celé jídlo zkazí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
7.1.14 17:30
@1.zizi píše:
maha?

to je směs koření do polévek omáček atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
7.1.14 17:31

@Verca1989

a já to právě dávám a chutná to i v segedínu ;)

• Citovat
  • Upravit
Reyne
7.1.14 17:34
@raquel96 píše:
@Reyne V hospodách do něj totiž dávají přepálenej olej..zní to sice děsně, ale tu chuť to tam fakt udělá :D

tak tady je tajemství té chuti :mrgreen: @Verca1989 cibule dávám hodně, ne 1 ku 1 to je pravda a používám gulášové koření :think: zkusím ho udělat jinak :palec: díky

• Citovat
  • Upravit
9090
7.1.14 17:34

@ivik21 ale jo, každý má jiné chutě ale mě to vadí, jsem vyučená kuchařka a před tímhle nás varovali. Já to v tom jídle prostě cítím…a v tom koření není nic zázračného, co by se nedalo použít v normální formě. To tam to koření radši namíchám sama a místo sušeného česneku tam dám čerstvý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.1.14 17:37
@Reyne píše:
tak tady je tajemství té chuti :mrgreen: @Verca1989 cibule dávám hodně, ne 1 ku 1 to je pravda a používám gulášové koření :think: zkusím ho udělat jinak :palec: díky

nevím jak je to s přepáleným olejem ale věřím tomu, že někde to tak dělají. My jsme na praxi dávali sádlo (na osmahnutí cibulky), jinak ho moc nemusím ale do guláše to není špatné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.1.14 17:37
@Reyne píše:
Tuhle diskuzi si dávám do oblíbených. Guláš miluji, ale doma se mi ještě nikdy nepovedl tak výborný jako ten hospodský :think:

Haafo cibule (na váhu stejně s masem - já dávam o něco méně) :mrgreen: Jinak do guláše dávám jen ml. papriku, majoránku, kmín, česnek, chili a popř. gulášové koření.
Jednou jsem ho dělala v papiňáku a není to ono. Chce to prostě dlouho vařit, aby to bylo co nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
Reyne
7.1.14 17:39

Holky díky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9090
7.1.14 17:40

Jo a guláš je nejlepší nechat zaležet, 2.-3. den je nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí