Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@prejeta_zaba píše: Více
Tak nám děti v druhé třídě už takhle fakt nevyváděly. Další zábava bylo vymýšlení a malování deskovky. Děti si obkreslovaly padesátikorunu a udělaly políčkovou hru na dvě A3 čtvrtky, a pak na kartičky vymýšlely úkoly, dokreslovaly to atd. To byly po první a druhé třídě, dělaly to celý den (pak jsem to teda musela celé odpoledne hrát a dělat spoustu dřepů, protože zase tak kreativní u vymýšlení úkolů nebyly). A už teda taky děti věděly, že když třeba telefonuju, tak pracuju a musí být potichu. To co píšeš o rozhazování a likvidaci, to bylo tak ve 2-4 letech ![]()
@zrcadlo píše: Více
Kazde dite je jiné. Moje jedno dítě se taky nezabavi- pořád by kopal do. balonu. Že by si vymyslel nějaké vyrábění a vydrzel. u toho dyl nez 15 minut to nehrozí:( a to jde do 3. Třídy
@alialiali píše: Více
No dobře, ale dáš mu na zahradu branku, a bude si kopat, ne? Nebo taky za 2min. řekne, že to dělat nebude a nudí se? Já reagovala na to, že podle mě prvostupnove dítě uz musí chápat, kdy rodič pracuje a věnovat se mu prostě nemůže, a umět se chvíli zabavit samo. Že mu budu hodinu něco chystat a ono za 2min. odejde, no to by mě ani nehlo.
Já mam asi výhodu, že děti odmala milovaly ty audioknihy, jen se jim to muselo udělat něčím výjimečný, takže dát jim deset závěsů/dek a kolíčky na prádlo, aby si SAMY udělaly v pokoji obří bunkr a v něm audio a bonbóny a dvě hodiny klid. Takže ty bunkry taky doporučuju, doma nebo na zahradě.
@zrcadlo no ale máme prave byt takže kopat max na chodbě do měkkého míče. Jo to vydrží, ale já psychicky nee
. Myšleno při home Office. Jinak bych s ním šla ven, samotného ho ještě nepoustime, není na něj spoleh