Čím zabavit děti

945
25.7.25 08:52

Čím zabavit děti

Ahoj, prosím o tipy, jak zabavit děti. Pracuji převážně na home office a teď o prázdninách je to dost náročné. Mám školkáče a druháčka. Vetšinou jsou třeba na zahradě, staví lego, ale bohužel tráví i dost času u televize, což bych chtěla omezit. Dávám jim i menší úkoly jako uklidit myčku atd, ale to je vždy max 10 min. Já se jim při práci nemůžu věnovat a když se nudí a začnou se hádat, tak je to doma o nervy. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9031
25.7.25 09:00

Omalovánky, různé stříhání, lepení, hračky, hry. Aktivity střídat. Druhák by mohl pravidelně klidně vzít knížku a pro sebe i mladší číst. Už není malý. Tak mu vysvětlit, že teď potřebuješ chvilku pracovat a bylo by fajn, kdyby velký kluk pomohl a zabavil mladší, že pro oba bude číst. Venku si hrají. Doma je zapojuješ. Utahat je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
25.7.25 09:04

Paradoxně máme doma od deti největší klid (skolkacci), kdyz si pozvou domů kamaráda. Vyhraji si a vubec o nich nevim - jen sem tam piti, svačinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
25.7.25 09:15

V tomhle věku jsem je už nechala třeba vyklidit celý špajz a vytřídit prošlé věci (datumy už druhák dá v klidu, a ten mladší je může na obalech hledat). Moje děti to měly jako detektivku, a ani si nevšimly, že vlastně součástí úkolu je i vytření regálů. Trvalo jim to hrozně dlouho, což byl účel :mrgreen: A děti u všeho hodně poslouchají audioknihy, o to dýl jim pak všechno trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3715
25.7.25 09:23

@caramba úplně chápu, jaké to máš doma. Taky jsem pracovala z home office a dvojcata skolkove doma. Letos mam 4m holcicku, takže jsem na MD, ale chápu. Za me doporucuju babicky, příměstské tabory nebo si vem třeba dovolenou a hlidej i sousedum deti, abyste se pak vymenili s maminkou a ona zase pohlidala tvé děti v jejim volnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8771
25.7.25 09:24

Pozvěte si kamarády. Ke tonometr vetsi pohoda, nez kdyz jsou sourozenci sami spolu. A u nas uz několik lete vede bláto. Když jim dovolím na zahradě zalít hromadu staré hlíny, hrabou se v tom celý den. Přidám staré plastové pískoviště, v tom vaří lektvary. Míchají čímkoliv, co najdou na hromadě dřeva ke spálení. Ví, co smí a nesmí trhat. Tohle funguje uz několik let iz všech deti. I u těch kamarádů, co si pozveme. Jen si musí vzít náhradní oblečení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
25.7.25 09:35
@Midaku píše: Více

A taky natírání, ale to je pro silné povahy :mrgreen: Jedno léto jsem dala na chalupě do stínu velké kartony od kola, manžel na to dal podstavec na slunečník a na nej přidělal kelímek na barvu (takže to nešlo zvrhnout), deti se oblékly do stareho oblečení, které pak šlo rovnou do popelnice, vyfasovaly štětce a nechali jsme je natírat staré květináče apod. Zase u toho měly audioknihu a vydržely tam fakt dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8771
25.7.25 09:40

@zrcadlo jojo, to jsme provozovali předloni. Natirali prkna na strechu letní kuchyně. Zábava největší. Ale to chtělo aspon trochu dozor, což u HO asi zakladatelka nechce. Ale možná kdyby natirali neco, co je jedno, jak vypadá a jestli natrou poradne, tak by to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
25.7.25 10:07

U nas (teda ne přímo, ale v dojezdove vzdálenosti) třeba jsou sportovní příměstské tábory, které se daji zakoupit i po jednotlivých dnech, jedou takto cele prázdniny, každé prázdniny a nejen letní. Dá se to koupit i ze dne na den, jak si vzpomenes. Takže je to super, ze člověk nemusí kupovat cely týden, ale když si chce tu a tam doma trochu oddychnout, koupi si jeden den a je to úplně na pohodu, dite není zpruzele, ze tam musí denně, zasportuje si mezi vrstevníky, vyřádí se, unavi se. Takze kdybys dala takhle jednou týdne každého na tábor, doma by sis nechala druhého, mela bys dva dny v týdnu takové klidnější. U nas je to tak, ze když jsou spolu, jsou jak urvani ze řetězu :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.7.25 10:13

Chápu. Mám jen školkové dítě a je to mazec.
Sám se nezabaví, to nehrozí. Sám si s dítětem bez dohledu v klidu hrát nebude. Vymýšlí, perou se, atd… To poslední co je je klid.
Většinou to kombinuji, ale věnovat se musím.

A tedy obdivuji všechny, kterým šmolkové dítě zvládne příměstské tábory. U nás tedy ani žádný není. Všechny tady jsou první třída +.

Ještě luxusnější je HO s nemocným dítětem. Měla jsem po zimě pocit, že si to hodím, fakt zvládá celý školní rok co měsíc být doma. Když to nejsou kašle, teploty, jsou to střevní chřipky, neštovice, atd… Výborný.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
25.7.25 10:18

@Midaku školkové dítě si vydrží celý den vařit z bahna lektvary. To klobouk dolů.
U nás je bahno v písku, ve všech autech, v bazénu, ve vlasech (vyválí se), 150× se přijde optat zda si může ještě vzít, zalije tím zahradu, umyje si kolo (které se pak dožaduje omýt čistou vodou), roztahané naprosto všude a abych o školkovém dítěti nevěděla celý den ani omylem.
Asi mám rozbitou verzi dítěte.

Příspěvek upraven 25.07.25 v 10:21

• Citovat
  • Upravit
8771
25.7.25 10:21

@Snopy123 DDM nemate? Lesní školku, dětskou skupinu? U nas primestaky pro skolkovy deti mají prave tyto organizace. Děcka všechny „jezdi“ od 4 let. Milují to. A ve velkých městech je taky dost táborů uz od těch 4. U nas ted lesní skolka mela jeden tabor i 3+ a tam byli fakt prcci, spali po obědě atp, proste jak školka.. ale je to vždycky hned plný, chce to v lednu číhat. Zatímco kámoška se jeste porad rozhoduje, jestli dítě od pondělí pošle na tabor nebo ne, prohlašuje se tam během léta vždy na daný týden a místa porad jsou…zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.7.25 10:23

@Midaku Ne DDM nemáme, respektive má kroužky pouze pro školní děti v ZŠ přes školní rok. Dětskou skupinu máme - tam může chodit do skupiny za jejich sazbu a účastnit se jejich programu co mají skupinové děti - platí se to na týdny - je to jako když dítě chodí do jiné školky. Lesní školku máme taky, ale nic pro děti mimo lesní školku nenabízí.
U nás tedy i ta skupina má v létě u nás 2/3 týdny zavřeno.
My teď měli 4 týdny otevřenou státní MŠ. Teď má 5 týdnů zavřeno. Tak to aspoň pomohlo. Ale školkové dítě zde nemáš kam dát. Krom do té skupiny, která má tuším stejně do 10. zavřeno, protože mají prázdniny.

Příspěvek upraven 25.07.25 v 10:29

• Citovat
  • Upravit
7929
25.7.25 10:28
@Snopy123 píše: Více

Tak pokud dítě zvládá normálně školku, tak proč by nezvládlo příměšťák? Vždyť to je to stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.7.25 10:30

@Sonmi No náš VD s ADHD a asistentem příměstský tábor nedá - hodně změn, nové prostředí, nezná lidi, atd… Ale nezkoušeli jsme to nikdy. Tady žádný ani není.
Takže mně dítě, které v tomhle věku to zvládne super.
Jo do státní školky chodí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí