Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, bere tu někdo cipralex 10 mg? Jak ho půlite? Podle obrázku v letáku to prostě nejde nebo jsem tak nešikovná? Jen by mě zajímalo jestli to někomu jde
já mám jiné léky, které půlím, taky to jde blbě. Dělám to nožem a nejsou to přesné půlky
Brala jsem kdysi a půlila nožem. Položit chytit prášek do prstů a nožem zatlačit. Některý prášky jdou půlit i v prstech, normálně chytit mezi palec ukazovák a rozpůlit, když mají tu dělící čáru.
@Pimpinella píše:
Brala jsem kdysi a půlila nožem. Položit chytit prášek do prstů a nožem zatlačit. Některý prášky jdou půlit i v prstech, normálně chytit mezi palec ukazovák a rozpůlit, když mají tu dělící čáru.
@Pimpinella píše:
no hromada prášků ted vypadá jako lentilka, to fakt v ruce nepřepůlíš. A nožem z toho jsou dvě části, které nejsou stejné
@vokishka to nevím, prášky půlim už jen psovi. A jeden musím dokonce dělit na osminky a dá se to natrénovat
Pokud Cipralex pořád vypadá jako dřív, tak jsem měla za to, že tu půlící čáru má. V lékárně kdyžtak prodávají děličku na půlení prášků, ale s tou zkušenosti nemám.
Oprit o stul a zatlaciz ukazovakem na krajni strany tablety. Jde to nadherne. U Cipra skutecne neni nuz potreba😉
@vokishka píše:
no hromada prášků ted vypadá jako lentilka, to fakt v ruce nepřepůlíš. A nožem z toho jsou dvě části, které nejsou stejné
No, mam takovy pocit, ze ty co takhle vypadaji prosze k puleni urcene nejsou a ma se hledat jina alwrnativa.
@j.a.n.i1 píše:
No, mam takovy pocit, ze ty co takhle vypadaji prosze k puleni urcene nejsou a ma se hledat jina alwrnativa.
Jenomze oni vsichni přecházejí zřejmě na tenhle typ. Doktorka navic ani nepozna, jak ta tabletka vypada. Ta moje se původně pulit dala, ted ne
Ahoj, bere tu někdo cipralex 10 mg? Jak ho půlite? Podle obrázku v letáku to prostě nejde nebo jsem tak nešikovná? Jen by mě zajímalo jestli to někomu jde