Jak se teď žije na západě Ukrajiny?

Anonymní
10.3.22 23:23

Jak se teď žije na západě Ukrajiny?

Máme známé původem z Ukrajiny, kteří mají velkou část rodiny ve vesnici u Lvova. Dostali nabídky na přesun do ČR a stále odmítají, je u nich prý klid.
Mě by zajímalo, jak to v menších městech a vesnicích na západě momentálně funguje. Žijí v rámci možností dál? Fungují tam obchody, podniky jako dosud? Chodí tam děti do školky a do školy? Nebo tam je také nějak omezený režim a lidé se drží v blízkosti úkrytů?
Známých se ptát nechci, nejsem s nimi v pravidelném kontaktu a volat jim a vyzvídat nechci.
Nemyslím ten dotaz nijak zle, prostě mě je jenom zajímá. Prosím o anonym, dotaz jsem pokládala i na jiném serveru, kde jsem ale nedostala odpovědi, a nechci spojovat tyto dva nicky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
11.3.22 05:18

Já jsem před pár dny viděla v TV reportáž ze Lvova (nebo z nějakého městečka poblíž, to už nevím), kde dělali rozhovor s místními, kteří tam žijí. Říkali, že tam funguje vše jako obvykle, chodí normálně do práce, všechny obchody a restaurace jsou otevřené. Ukazovali i záběry z nějakého náměstí a opravdu to tam žilo jako by se nic nedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.3.22 06:03

Jsem v kontaktu s Ukrajinkou, která tady léta žije. Pochází právě ze Lvova. Psala mi, že sem chtěla dostat sestřenici s půlročním miminkem. Ale zatím nechce Ukrajinu opustit, že u nich jsou zatím ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
11.3.22 06:55

Školy mají tento týden prázdniny a od příštího týdne mají distanční výuku, školy se zařizují na přespání pro uprchlíky z východu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.3.22 08:53

Pokud nejsou ve frontovem pásmu a není u nich žádný zajímavy vojenský objekt, tak je to v pohodě.. sousedi tam mají rodinu a prý ani neví, že válka je.. bydlí ale nějakých 80 km od slovenských hranic. Druhá rodina je od Charkova a ti přišli o všechno. Nemají už dům atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová