Trable se svatebnimi saty

Anonymní
10.3.22 17:15

Trable se svatebnimi saty

Zdravim prosim anonym, uz na podzim jsem si v salonu vybrala saty, ale salon zmenil majitelku a i pujcovna, smlouva se zmenily. Puvodne jsem mela platit za pujcovne za tri dny 18000, ted je to 22000. Puvodni majitelka mela ve smlouve pokutu jen za propaleni nebo hodne velke poskozeni. Ale ted je ve smlouve, poplatek i za uspineni od travy, bahna, skrvna od parfemu…segra se vdavala pred 5 lety, mela hnusne pocasi takze pri foceni dostaly saty hodne zabrat, pak ji nekdo polil rumem a pri tanci ji nekdo prislapl vlecku a odnesly to knoflicky a neplatila ani ň. A ja jsem ted na rozpacich, jit do toho a neuzit si den naplno abych se porad kontrolovala? A nebo si nechat saty usit, kopie by mne stala u svadleny nejakych tech 20tis, ale vim, ze takove saty dal nevyuziju a ani by se nedaly upravit na nejake bezne noseni. Koukala jsem i v jinych salonech, (prisla bych o rezervacni poplatek 5000) tak mi zadne saty neprisly ty prave. :,( Vim ze si to musim rozhodnout sama, ale prosim o nejaky nazor :kytka: 0

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18641
10.3.22 17:22
@Anonymní píše:
Zdravim prosim anonym, uz na podzim jsem si v salonu vybrala saty, ale salon zmenil majitelku a i pujcovna, smlouva se zmenily. Puvodne jsem mela platit za pujcovne za tri dny 18000, ted je to 22000. Puvodni majitelka mela ve smlouve pokutu jen za propaleni nebo hodne velke poskozeni. Ale ted je ve smlouve, poplatek i za uspineni od travy, bahna, skrvna od parfemu…segra se vdavala pred 5 lety, mela hnusne pocasi takze pri foceni dostaly saty hodne zabrat, pak ji nekdo polil rumem a pri tanci ji nekdo prislapl vlecku a odnesly to knoflicky a neplatila ani ň. A ja jsem ted na rozpacich, jit do toho a neuzit si den naplno abych se porad kontrolovala? A nebo si nechat saty usit, kopie by mne stala u svadleny nejakych tech 20tis, ale vim, ze takove saty dal nevyuziju a ani by se nedaly upravit na nejake bezne noseni. Koukala jsem i v jinych salonech, (prisla bych o rezervacni poplatek 5000) tak mi zadne saty neprisly ty prave. :,( Vim ze si to musim rozhodnout sama, ale prosim o nejaky nazor :kytka: píše: Více

Odstoupila bych od smlouvy jelikož změnili podmínky, takže nedodrželi podmínky z jejich strany a peníze by měli přece vrátit. Nechala bych si je za ty penize usit jestli víš kde a od koho a pak je proste třeba za 10 prodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
10.3.22 17:23

Nechtěla bych se kontrolovat. Nechala bych si ušít šaty a pak je případně prodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18641
10.3.22 17:30

A upřímně, jestli mi usiji šaty za 20 a já je totálně zdevastuju na hnoji tak furt 2 litry minimálně usetris, spis víc kdyby jsi musela ještě platit skodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.3.22 17:33

Tak tak. Udělala bych to stejně. Šaty bych si nechala ušít. I když já si koupila šaty jen za 4 a půl, tak to je taky něco jinýho než dvacet. (Mmch nějaké fleky taky schytaly a při bowlingu mi sklouzlo ramínko a jak jsem se rozmáchla, tak jsem ho utrhla a žádný stres) a já bych z toho byla na prášky, abych s nimi něco neudělala, kdyby byly půjčené, i když je jasný, že jsou v salonech zvyklý na ledacos. A přesně, když si je půjčíš, stejně ty peníze nebudeš mít, naproti tomu s koupenymi se ti pak třeba něco vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
10.3.22 17:34

Tak usiti te vyjde levneji nez pujcovne, tak neni co resit :palec: a nemusis se bat, ze je znicis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.22 17:39

@Dendiss ale objela jsem nekolik svadlenek tady v okoli, zadna nechce udelat presnou kopii, coz chapu a krajecka, co je na tech ze salonu neni nikde k dostani, vim ze ted resim prkotinu kdyz se ve svete deje co se deje ale proste no svatebni saty budu mit na sobe jen jednou (snad) :D tak jsem proste na rozpacich. Populnocky mam uz objednane, ale myslela jsem si ze si je jestli vubec prevleknu az kdyz zacne hrat dj a ne hned po foceni

• Citovat
  • Upravit
mackA159
10.3.22 17:44

100% je uspinis při focení.

• Citovat
  • Upravit
10030
10.3.22 17:51

22 tisic za pujcovne mi prijde hodne, nechala bych si saty usit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
10.3.22 18:02

Řešíš 2 možnosti -

1. za 22 tisíc si půjčit šaty, které bys musela vrátit, být na ně opatrná, jak píšeš neužít si svlj den naplno, i tak hrozí případná pokuta za poškození

nebo

1. nechat si je za cca 20 tis. ušít a užít si svatbu.

Když to takhle napíšu, je jasné, co si vybrat.

Ten rezervační poplatek by mojli vrátit, došlo ke změně podmínek.
A zírám, kolik dneska stojí půjčovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
10.3.22 18:12

Já jsem kupovala z druhé ruky a přišlo mi to ideální, nestály moc a nemusela jsem si dávat pozor.
Ale jestli máš nějaké specifické náročné požadavky, tak si je nech za těch 20k ušít a minimálně za 5-7 je pak prodáš, pokud je totálně nezdevastuješ. 22 za půjčení, plus placení za každou blbost (ušpinění od trávy? :think: ) mi přijde kapku mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
10.3.22 18:28

Prosím tě, rezervační poplatek ti musí vrátit původní majitelka. Fakt neexistuje situace, kdy bys musela dodržet smlouvu, když druhá strana mění majitele a podmínky. Objednala jsem si u vás šaty a vy už je nenabízíte, protože ten salon neprovozujete. Vraťte mi peníze. Nazdar bazar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.3.22 18:29

Já si šaty koupila a sem za to ráda, povedlo se mi je natrhnout :D ono to vyjde i levněji, já je koupila za 5000kc, za půjčení bych dala víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
10.3.22 18:34
@Anonymní píše:
Zdravim prosim anonym, uz na podzim jsem si v salonu vybrala saty, ale salon zmenil majitelku a i pujcovna, smlouva se zmenily. Puvodne jsem mela platit za pujcovne za tri dny 18000, ted je to 22000. Puvodni majitelka mela ve smlouve pokutu jen za propaleni nebo hodne velke poskozeni. Ale ted je ve smlouve, poplatek i za uspineni od travy, bahna, skrvna od parfemu…segra se vdavala pred 5 lety, mela hnusne pocasi takze pri foceni dostaly saty hodne zabrat, pak ji nekdo polil rumem a pri tanci ji nekdo prislapl vlecku a odnesly to knoflicky a neplatila ani ň. A ja jsem ted na rozpacich, jit do toho a neuzit si den naplno abych se porad kontrolovala? A nebo si nechat saty usit, kopie by mne stala u svadleny nejakych tech 20tis, ale vim, ze takove saty dal nevyuziju a ani by se nedaly upravit na nejake bezne noseni. Koukala jsem i v jinych salonech, (prisla bych o rezervacni poplatek 5000) tak mi zadne saty neprisly ty prave. :,( Vim ze si to musim rozhodnout sama, ale prosim o nejaky nazor :kytka: píše: Více

8o půjčovné 22tisic? tak to je masakr teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
10.3.22 18:47

Vdávala jsem se před třemi lety a půjčovala jsem si šaty za 5 000,– včetně půjčení šperků a závoje 8o to nemůžeš zajet do jiného salonu a vybrat si něco pěknýho jinde? To mi neříkej, že je všude tak draho a že jinde bys nějaký krásný nesehnala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová