Trable se svatebnimi saty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4248
10.3.22 19:04
@Anonymní píše:
Zdravim prosim anonym, uz na podzim jsem si v salonu vybrala saty, ale salon zmenil majitelku a i pujcovna, smlouva se zmenily. Puvodne jsem mela platit za pujcovne za tri dny 18000, ted je to 22000. Puvodni majitelka mela ve smlouve pokutu jen za propaleni nebo hodne velke poskozeni. Ale ted je ve smlouve, poplatek i za uspineni od travy, bahna, skrvna od parfemu…segra se vdavala pred 5 lety, mela hnusne pocasi takze pri foceni dostaly saty hodne zabrat, pak ji nekdo polil rumem a pri tanci ji nekdo prislapl vlecku a odnesly to knoflicky a neplatila ani ň. A ja jsem ted na rozpacich, jit do toho a neuzit si den naplno abych se porad kontrolovala? A nebo si nechat saty usit, kopie by mne stala u svadleny nejakych tech 20tis, ale vim, ze takove saty dal nevyuziju a ani by se nedaly upravit na nejake bezne noseni. Koukala jsem i v jinych salonech, (prisla bych o rezervacni poplatek 5000) tak mi zadne saty neprisly ty prave. :,( Vim ze si to musim rozhodnout sama, ale prosim o nejaky nazor :kytka: píše: Více

Nemas fotku tech satu.Mne to prijde strasne drahy to pukcovny za 22 tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
10.3.22 19:13

Myslím, že i v dnešní době se dají půjčit šaty i za nižší cenu. A pokud máš standartní postavu, tak se dá i vybírat. Trochu z tvého příspěvku mám pocit, že se upnula na tyto konkrétní a přes to nejede vlak. Nebo jsi zbytečně náročná. Taky by mě zajímaly, jak vypadají. Máš foto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
10.3.22 21:36

I těch 18 tisíc mi přijde přemrštěná cena, natož 22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.22 21:38

22 000 za pujčeni satu bych nedala a to vydelavam hodne i mam nasporeno. :nevim: proste prijde mi to moc a skoda penez.

bych radsi koupila z eshopu :nevim: a co jsem tak koukala tak si nevesty hodne kupujou saty na prevleceni…

• Citovat
  • Upravit
9293
10.3.22 21:39

Půjčila bych si je jinde. Tohle bych neriskovala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
10.3.22 21:51

Opravdu pozor na takovéhle půjčovny. 22 za půjčení a pak ti naúčtujou dalších 8 za různé problémy.
Jedna moje známá z práce se takhle pěkně prohla. Taky potřebovala nádherné šaty pro princeznu, půjčila si je cca za nějakých 20 tisíc (přesně už si to nepamatuju). Vrátila je a oni ty šaty prošli a naúčtovali ji 500 za každou dírku/škrábanec/vytaženou nitku. Doslova za každou blbost. A že jich tam měla. K tomu přirazili ještě za skvrny od trávy, hlíny, alkoholu. Byla z toho hotová a litovala, že si radši nekoupila vlastní, levnější šaty.

Já osobně jsem se na to vyprdla. Z netu jsem si koupila velmi jednoduché bílé šaty za 1500,– za 200 mi je švadlena zkrátila. Byla jsem v nich celý den a kašlala na to, co se těm šatům stane nebo ne. Po svatbě jsem je přečváchla ve vaně a prodala za 400 další kámošce. Ta si je nechala za pár stovek upravit a byla taky krásná nevěsta. Uplně nerozumím té touze po šatech za desetitisíce. Viděla jsem to tolikrát - sestřenice, ségra, švagrová, kámošky… všechny předražené šaty z půjčoven, z kterých se šly po obřadu a focení okamžitě převléct, aby je nezničily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
10.3.22 23:55

Ahojky.
Já jsem byla zkoušet šaty v Polsku a kdybych na to tak nespěchala, vybrala bych si.
Upraví ti je i na míru. Opravdu se tam nevěstám věnovaly.
Já osobně byla ve městě Rybnik, jsou tam krásné salóny.
Cena byla okolo 12.000-18.000 nejméně za pět je pak prodáš 😘

Já nakonec měla šaty půjčené z půjčovny od nás za 2.000 - ale nebyly úplně svatební. Úplně bílá mi prostě neslušela.
Měli jsme svatbu prakticky ze dne na den jen my dva a svědci, tak jsem to tolik neřešila.

Každopádně v Polsku se mi ty šaty opravdu líbily a když by byla velká svatba, určitě jedu tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
11.3.22 07:45

Diky za tip, jak vydelat. :D
Jdu si zaridit pujcovnu. 22 litru za pujceni a k tomu jistych par tisic navic za uspineni, to je husty Business 8o :)
Nereknu u milionaru, tem bude nejaka dvacka nekde, ale normalni lidi dat tolik za pujceni a jeste se cely den bat pohnout. Ne dekuji.
Ty penize bych radeji dala do diamantu na prstenu, kdyz uz. Saty bych prehodnotila a nechala si usit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
11.3.22 07:51
@zrnko píše:
Diky za tip, jak vydelat. :D
Jdu si zaridit pujcovnu. 22 litru za pujceni a k tomu jistych par tisic navic za uspineni, to je husty Business 8o :)
Nereknu u milionaru, tem bude nejaka dvacka nekde, ale normalni lidi dat tolik za pujceni a jeste se cely den bat pohnout. Ne dekuji.
Ty penize bych radeji dala do diamantu na prstenu, kdyz uz. Saty bych prehodnotila a nechala si usit.

A představ si, že jsou i půjčovny, kde za každé vyzkoušení zaplatíš třeba 300Kč. Takže, když jich vyzkoušíš 10, tak jsi bez 3 litrů a bez šatů. Zažila jsem, že jsme šly s kamarádkou do půjčovny a mezi dveřmi nám ženská strčila katalog, ať se podíváme a pak řekla, že za prolistování jejich katalogu nám naúčtuje 200kč. Tak jsme 8o a utíkaly, co nám nohy stačily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.3.22 07:56

„@mamina2017“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.3.22 08:00

@mamina2017 Taky plno salonu krachuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zlatka666
11.3.22 08:13
@Anonymní píše:
Zdravim prosim anonym, uz na podzim jsem si v salonu vybrala saty, ale salon zmenil majitelku a i pujcovna, smlouva se zmenily. Puvodne jsem mela platit za pujcovne za tri dny 18000, ted je to 22000. Puvodni majitelka mela ve smlouve pokutu jen za propaleni nebo hodne velke poskozeni. Ale ted je ve smlouve, poplatek i za uspineni od travy, bahna, skrvna od parfemu…segra se vdavala pred 5 lety, mela hnusne pocasi takze pri foceni dostaly saty hodne zabrat, pak ji nekdo polil rumem a pri tanci ji nekdo prislapl vlecku a odnesly to knoflicky a neplatila ani ň. A ja jsem ted na rozpacich, jit do toho a neuzit si den naplno abych se porad kontrolovala? A nebo si nechat saty usit, kopie by mne stala u svadleny nejakych tech 20tis, ale vim, ze takove saty dal nevyuziju a ani by se nedaly upravit na nejake bezne noseni. Koukala jsem i v jinych salonech, (prisla bych o rezervacni poplatek 5000) tak mi zadne saty neprisly ty prave. :,( Vim ze si to musim rozhodnout sama, ale prosim o nejaky nazor :kytka: píše: Více

Z kterého kraje jsi?

• Citovat
  • Upravit
5571
11.3.22 08:13
@Annabela11 píše:
@mamina2017 Taky plno salonu krachuje :lol:

Toto tedy bylo ještě před Covidem, kdy bylo svateb hodně, protože nebylo žádné omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
11.3.22 09:13
@mamina2017 píše:
A představ si, že jsou i půjčovny, kde za každé vyzkoušení zaplatíš třeba 300Kč. Takže, když jich vyzkoušíš 10, tak jsi bez 3 litrů a bez šatů. Zažila jsem, že jsme šly s kamarádkou do půjčovny a mezi dveřmi nám ženská strčila katalog, ať se podíváme a pak řekla, že za prolistování jejich katalogu nám naúčtuje 200kč. Tak jsme 8o a utíkaly, co nám nohy stačily.

Hele, to s tím poplatkem za zkoušení chápu - bývá to tou formou, že když si od nich pak šaty půjčíš, tak se to od toho odečte. To mi přijde fér. Je to prostá reakce salonů na trend, kdy si nevěsty objezdí pár salónů, v každém se jim hodinu někdo věnuje, ony tak zjistí, co jim sedí za typ šatů a ty si nechají ušít na Aliexpressu. :nevim:

Ale salón, co si účtuje 22k za půjčení + poplatky za ušpinění je přepal, pokud to nejsou nějaké fakt super značkové, od proslulého návrháře apod., tam jsou ty ceny jinde… (ale ty by zas nešly dát ušít za 20k).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
11.3.22 09:52
@mamina2017 píše:

200 za prolistovani katalogu, to je bozi. Do toho jdu. :)
Nakoupim saty z Ali, pekne nafotim do katalogu a budu kasirovat za listovani a zkouseni. :)
Chapu, ze si clovek plati sluzbu, ale ten katalog me dostal.
To by musely mit zpoplatnene vstupy do elektra apod, ptz tam taky lidi jdou okouknout vyrobek, poptaji se prodejce a pak si to koupi na netu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová