Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já nepřibrala ani jedno kilo…teda možná trošičku, ale to dávám za vinnu tomu že jsem hodně jedla a otevřela jsem si prodejnu pečiva.
Takže za mě já nepřibrala.
Určitě je to individuální reakce, takže každý to může mít jinak. U mě to mohlo způsobit vice faktorů najednou - jistě k tomu přispěly i hormonální změny, protože jsem v začátku přechodu. Ale jisté je, že ten klid v duši, který je rozhodně účinkem Cipralexu, na mém tloustnutí má minimálně 50% vinu. Do 42let jsem vážila nejvíce 68 kg, při výšce 178 cm - a to mám tři děti, ale nikdy jsem nepřibrala ani o gram více! Potom, co jsem začala užívat Cipralex a to bylo právě mezi 42. a 43. rokem života, jsem pomalu a nenápadně začala přibývat na váze. Jenže jsem teď z Cipralexu totální kliďas, tak jsem to neřešila, až mi to prostě najednou přerostlo přes hlavu, respektive přes váhu! ![]()
Dobrý den, prosím vás máte někdo zkušenost s těhotenstvím a AD Cipralexem, respektive jeho vysazení při zjištění gravidity?
Děkuji za názory. ![]()
@Cesalka To zatím nemám, ale jak jsem si zjišťovala tak ho hodně lidí bralo i v těhotenství i při kojení (do mléka se nedostává)… Určitě to ale hned proberte se svým lékařem jestli jste zjistila že čekáte mimi ![]()
Cesalka: já teda o tom zas až tolik nevím, ale co jsem tak různě četla tak všude bylo, že pokud se berou AD před těhu tak by se v těhu moc vysazovat neměli nevím na co je bereš, ale aby se pak ty psychické problémy nevrátili ještě ve větších rozměrech než byli před AD
a cipralex myslím, že je v těhu taky přijatelný
Holky co jste braly (nebo berete) Cipralex, chtěla jsem se zeptat. Měli jste takový vedlejší účinek, že jste nemohly dosáhnout orgasmu? Někde jsem o tom četla a normálně byl pokaždé, teď se fakt trápím a nic… Je mi to blbé i kvůli manželovi, myslíte, že by pomohlo vyměnit prášky nebo se to dá zase do normálu (teď je beru třetím měsícem)… Díky a omlouvám se za anonym
@Anonymní píše:
Holky co jste braly (nebo berete) Cipralex, chtěla jsem se zeptat. Měli jste takový vedlejší účinek, že jste nemohly dosáhnout orgasmu? Někde jsem o tom četla a normálně byl pokaždé, teď se fakt trápím a nic… Je mi to blbé i kvůli manželovi, myslíte, že by pomohlo vyměnit prášky nebo se to dá zase do normálu (teď je beru třetím měsícem)… Díky a omlouvám se za anonym
Na někoho to tak může působit…já měla na sex u cipralexu chuť vždy…
Ale jak jsem pročítala snad všechny diskuze na netu, tak ano toto je jeden z vedlejších účinků cipralexu…
já jsem taky na cipralexu a chuť na sex mam snad větší než předtim, ale spíš je to tim, že se mi prostě celkově zvela nálada
Dobrý den,
prosím o zkušenost, ze zdravotních důvodů mě byl nasazen Cipralex nyní ho beru od pondělí a mám pocit, že stav je zhoršen, úzkost, únava, prostě špatný pocit.Je to možné??zlepší se to?
Děkuji za radu.
@irenatau píše:
Dobrý den,
prosím o zkušenost, ze zdravotních důvodů mě byl nasazen Cipralex nyní ho beru od pondělí a mám pocit, že stav je zhoršen, úzkost, únava, prostě špatný pocit.Je to možné??zlepší se to?
Děkuji za radu.
určitě se to zlepší tyhle stavy jsou ze začátku naprosto normální
Mám strach z vedľajších účinkov cipralexu-nekľud a pocit na omdletie. V práci predávam lístky 12 hodín, musím sa sústrediť na pc i na zákazníkov. Rok užívam AD Tritico večer 100 mg, po výmene lekárov mi psychiatrička z Prahy 6 predpísala cipralex. Berie niekto z Vás súčasne 2 druhy antidepresív? Moj konkrétny problém : obavy z budúcnosti, stres a pocit samoty. Ďakujem za Vaše reakcie. ![]()
Ahoj, před týdnem jsem začala brát Cipralex (1/2 10mg), pořád se mi od té doby zvedá žaludek a často mě bolí hlava. I když mám hlad, tak se nemůžu normálně najíst (teda ne že bych nepotřebovala zhubnout…
) Co s tím? Odezní to samo? Máte nějaký fígl? Nebo mám zkonzultovat změnu AD?
Děkuju.
J.
@Baru1409 Mě doktor dokonce poslal na potrat, protože řekl, že v mé stavu, věku je to nebezpečné. A léky vysadit nesmim, tak jsem se nasrals už jsem je nikdy nevzala do pusy sice jsem 2 měsíce skoro lezla po zdi ted je mi furt všelijak, ale mam miminko
jejda tolik to být nemusí ale těch 10 bych v poho unesla
já ho beru zatím velmi krátce ale za ty kila bych byla ráda a i za tu změnu k lepšímu