Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já doufám, že to bude hodně znatelný. Poslední měsíce jsem žila v neustálem napětí. Už jsem si na to zvykla, ale odrazilo se to na zdravotním stavu a vůbec jsem byla unavená. A myslím, že můj stav měl vliv i na celou rodinu. Leta jsem si neužila kino nebo výstavu. Pořád jako na trní. Fakt se těším, až se to projeví. Taky doufám, že to budu moci někdy postupně vysadit. Samozřejmě pod dohledem doktora.
Já beru zatím 0.5 a po 3 dnech mi je na omdlení, pocení, návaly no hnus to jsem zvědavá, jaké to bude po celé tabletě, ale všichni píšou, že je to na koplo do života, tak musíme asi vydržet, nebo, už nevím
Přesně tak! neustálý napětí, pořád nanervy, jakmile mě něco čekalo během dne, byla jsem nanervy že to nedám, když jsem měla volno, tak jsem si ho ani neuměla užít a vypnout a zdravotní stránka o té radši nemluvím! ne přímo nemoci ale spíš stavy slabosti, neustálá únava, někdy mdlo nebo staženej žaludek. Prostě pořád si říkám, že teď mi z toho escitalopramu je blbě, ale..bude jen líp!
chci si zas užívat život jako dřív…
To já taky, je tento lék i na panické úzkosti? to já mám po ránu to je šílené, v noci nespím, jen 3 hodiny, to je hrůza, kolik ted bereš?
Jo i na panický stavy… beru 10mg teď už… jak jsem zvýšila z té poloviční dávky, tak právě cítím víc ten rozhozenej žaludek. Ale přímo na zvracení mi není tak ok… jen si říkám, aby to přešlo do konce velikonoc to nvm jak bych zvládla pak školu ![]()
Lado přeji ti aby tě to brzy přešlo. Nevím kde jsem četla, možná v příbalovém letáku, že se stav ze začátku zhorší. Já jsem ráda za ten Lexaurin. Možná by stálo za to se zeptat doktora co on na to. Ale taky z toho můžeš být potom hodně unavená. Ale lepší než ty pocity na omdlení atd.
To je fakt, ten lexaurin mě trochu uklidnil, ale nemohu ho brát stále je prý návykový. Po kolik dnech jste zvyšovaly dávku z 0.5 na 10 mg? To bude tedy něco, až budu brát celej. A ty Wendypiano ty chodíš do školy,?
Po 4 dnech…abychom prý minimalizovali riziko vedlejších příznaků..ty jsou ale stejně dost omezující a znatelný, grrr
no právě že do školy jsem tento týden neodjela, byla jsem grogy, jsem doma a odpočívám, ikdyž mi nepřijde že by mi ten odpočinek zatím nějak přidával síly. A to mám psát diplomku, jajajaj… taky trpíte tak děsnou únavou??
Já zatím jen trochu, ale hrozné návaly horka, mdloby žaludek, jako na vodě, neklid a nemohu spát
![]()
Já brala plnou dávku od začátku. První den střevní potíže jen dopoledne. Pocit na zvracení jen první den a včera. Jinak únava a nervozita. Párkrát se mi zamotala hlava a takový brnění v celém těle pát vteřin. Nejvíc mě ale štve ten knedlík v krku. Pořád na to myslím. Dnes mě dr. uklidnil, že je to příznak úzkosti. Já se bála alergie a ten lék, tak jsem trochu panikařila. Jinak ten lexaurin jsem taky nechtěla brát denně, ale nějak nebylo zbytí. Určitě ho ale vysadím nejpozději za týden. Beru je jeden denně 1,5 mg. To není moc. A zítra to zkusím bez něj. Vezmu ho do kabelky pro případ nouze.
Ten lexaurin je dobrej ten pomůže, já mám zase štípání v těle, strevní potíže také byly, pocit na zvracení také byl, jak dlouho to bereš?
Beru ho 7 dní. Tak to holky vydržte. Já jdu ven se psem. Jestli bude zítra čas, tak napište jak to pokračuje. Jedu ráno do města, tak jsem zvědavá jak to ustojim. To je děsný, co člověk řeší v této situaci. Tak přeji dobrou noc, pokud to půjde.
Tedy Lado, tu nespavost ti nezávidím… Já jsem naopak spavá úplně pořád, ale přes den se držím a v noci spím třeba 9hodin a krásně jak mimino
Spíš se právě z toho polospánku nemůžu nějak probrat…Ven se zatím nechystám, jen zítra musím pokročit na diplomce a vyprat prádlo. Pak až v pondělí pojedu na byt a do školy, snad to už bude lepší. Tak jo, dobrou noc vám přeju ![]()
Ahoj tak u mne hrůza hrozný návaly, pocení, šílený, ne¨klid a to zítra začnu brát celou to budou návaly, bojím se toho mám za sebou pátou 0.5mg, ted budu brát celou bojím se toho, kdy už nebudu mít žádné nežádoucí účinky
No brala jsem první 4dny jen půlky takže jen 2tablety, to bylo na 4dny slabý skóre, ale od včerejška mám celý no a je to prostě…nic moc.Jako nic co by nešlo plusmínus překonat, ale neumím si představit s tímhle fungovat celej den ve škole…ještě že zatím nepracuju, jen pátky v hudební škole a tam to vzali pohodově
zajímalo by mě, jak poznám, že léky zabíraj, jestli to bude hodně znatelný.