Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj já mám návaly a průjem, pálení na hrudi a třes, beru taky takhle zatím 3.dny,nejradši bych s tím skončila, než tohle
Hele, myslím že ale stojí za to to vydržet
já dnes beru už celou tabletu a jsem jakoby slabší než včera, hlava pobolívá a žaludek taky jaksi na vodě, ale…to prostě pomine. Dr. říkala, že s Escitalopramem má jen dobrý zkušenosti a že mám vydržet to přechodný období. Hlavně že pak bude líp
jestli máš možnost být v klidu, jde to přestát. Já se ze školy hodila marod.
Ahoj dnes hrůza návaly, noční pocity, přez den také, žaludek nic moc. neklid, no hrůza, jak dlouho to bereš? Je mi fakt příšerně a začalo to, až po 2 prašku.
Dobrý den. Zkuste to vydržet. Opravdu první týden při Cipralexu (brala jsem jednu celou tabletu 10mg) nic moc. Byla jsem uplně neskutečně unavená, motala se mi hlava, žaludek byl teda v pohodě ale postupně to přecházelo. Dnes ho beru přes měsíc mám asi 37.prášek a pohoda, mám plno energie i dobrou náladu. Všechno je pryč, účinek má pro mě bezvadnej. Držím Vám palce, vydržte!!!
Ahoj. Beru Cipralex 8.den. Mám úzkostnou poruchu. Asi 2× mi bylo špatně od žaludku. Co mě ale stresuje je pocit knedlíku v krku, z toho jsem nervozní. Jinak je to docela dobrý. Máte také někdo ten knedlík, nebo kdy vám to přestalo? Díky.
Já ho teď beru 6.den ale teprv 2.den jakože celou tabletu a cejtim hlavně velkou únavu a žaludek na vodě. Do ničeho se nenutím, když nemám chuť, nejím, co je dobrý na nevolnost tak aspoň pro mě rohlík s máslem a medem
a ovoce, hlavně pomerančovej džus. únavu neřešim, prostě ležím a nesnažím se nic moc dělat. Dnes mám narozky, tak je to akorát škoda, že je trávím sama a v posteli, ale nejhezčí dárek stejně bude, až se to spraví
už se na to těším a věřím, že to bude odměna za tenhle blbej začátek užívání. Ale zajímalo by mě, jak dlouho se mě bude držet ta únava a žaludek na vodě.. ![]()
Jooo a ten knedlík v krku je asi normální, cejtim ho skoro furt
![]()
Wendypiano tak všechno nejlepší k narozeninám. Já myslím, že ten dárek přijde. Já se na to taky těšim moc. Ten knedlík je strašnej. Pořád polykám a tím to asi zhoršuju. Tak se měj hezky. ![]()
Taky přeji všechno nejlepší k narozeninám, ten knedlík v krku mám taky, budu za 2 dny brát taky celou, tak doufám, že to nebude o moc horší, říkaj, že to nakopne do života a že je jinej pohled na svět tak to tedy nevím, také trpím úzkosti, panika
Ještě k tomu knedlíku v krku. Já jsem si dnes zašla k doktorovi, abych se ujistila, že je to normální. Tak říkal, že to je typickej příznak úzkosti. Já to vím, ale potřebovala jsem se uklidnit, abych nepanikařila, že mám nějakou reakci na ten Cipralex. Už aby nám to uteklo, ty začátky jsou krušné.
Dík za gratulaci
no jako jsem opravdu nějaká nepoužitelná, ještě že jsem neodjela do školy. Snad ta únava pomine tak do víkendu, myslíte že to je reálný přání?
dnes teda 2.celá tableta a je to naprd. Navíc mě bolí hlava
jinak psychiku teď ani nevnímám jako „rozklepanou“,ale to je asi hlavně tím, že jsem doma. Nevím jak vy, ale já jak jsem doma, jsem vcelku v klidu až na občasný paniky, když je fakt blbě. Prostě teď se cítím fyzicky nahouby, jako při viróze a do ničeho nemám chuť ani náladu. Jo co se psychiky týče, prej jsem přecitlivělá a náladová, což ani nevnímám ale lidi kolem mě jo
Pište, co a jak vy! ![]()
Ahoj tak to se mám naco těšit, až začnu s celou a jakou dávku máš? Po jaké době si začala užívat celou?
Já užívám celou 10 mg od začátku, teď už ten sedmý den. Psala jsem 8. den, ale to jsem se spletla. Jsem po tom hodně unavená. Naštěstí nechodím do práce, ale musím chodit pro dceru do školy, vodit na kroužky a venčit psa. Doma dělám jen to nejnutnější. Představuju si, že za 2 týdny ožiju a vše doženu.
Nechci vás navádět, ale mě pomáhá skoro denně od té doby co beru Cipralex ještě Lexaurin. Beru ho před tím, než jdu pro dceru. Jen 1 denně- 1,5 mg. To mě uklidní. Myslím, že ta únava je z té úzkosti. Ale to se musíte poradit s doktorem.
Jinak ještě mě taky bolela hlava včera dost, předtím asi 3 dny trochu. Ten Cipralex začně prý účinkovat tak za 3 až 4 týdny. Asi jak u koho. Ale věřím, že to může být lepší i za 2 týdny. Aspoň ta únava že pomine.
Ahojky všem spolutrpitelům! Bylo mi před 5dny oznámeno, že mám generalizovanou úzkostnou poruchu a nasadili mi Escitalopram, máte s ním zkušenost? prej to samý jak cipralex a že zabere do pár týdnů. První 4dny beru půl 10miligramové tablety a není mi moc dobře, neodjela jsem do školy ale ležím, jsem bez energie a trpím nechutenstvím, hlavně z rána a pocitem knedlíku v krku. Od zítra mám najet už na celou 1tabletu denně. Taky vám ze začátku bylo tak blbě??