Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kajimo neboj, už to určitě brzy zabere. Mě taky doktoři už v životě párkrát vystresovali. Kdybych neměla úzkostnou poruchu, tak by mě to asi tak nesebralo, ale nám holt stačí trošku a už jsem z toho na prášky
A jak dlouho jsi těhotná?
Ahoj holky, hele taky jste si původně myslely, že ty tělesný projevy jsou příznakem nějaké nemoci? Já byla totiž na asi všech vyšetřeních
dokonce CT mozku- kvůli těm tlakům v hlavě. Setkala jsem se pak s nevraživými pohledy některých doktorů, kteří si mysleli, že jsem simulant!!blbci…pak je konečně napadlo vzít mě na psychiatrické vyšetření a tam to všecko jaksi začalo
Jinak dnes 5.celá tableta a ujde to, ale teprv teď jsem ji pozřela, tak uvidim jak během dne. Přijede přítel, díkybohu pro můj stav má pochopení. Skočim do obchodu a uvidim, co to udělá…
Jsem ve 23.tt. jj právě stačí jenom trochu postrašit a už náš mozek jede
. Už aby to zabralo ty stavy jsou fakt hrozné.
Wendy já ani ne, ale můj gyndař mě pořad někde honil a když jsem chtěla něco tak ruce od toho pryč to musím si vyřídit s tím a tím. A jeho sestra ta mě tak pořád strašila a strašila že jsem se prostě sesypala
. A když jsem dvakrát ležela s krvácením tak mě podruhé řekli že když krvácím v prvním trimestru tak z 99% procent i v druhém taky ale to už je masivnější no a prostě takové stresy a strachy
Kajima, no to je hrůza
blbci jedni!
a jsi v pořádku? Já být teď těhotná tak mě to asi položí… Já teď uklízela pokoj a ouha, začala jsem se potit jako prase a cítila jsem zas takovou slabost. Minulej týden stačila cesta do školy, přišla jsem tam a už ze mě nepochopitelně lilo. Kdy tohle přejde… A dostanu to beztak zas v neděli a v pondělí jet na byt a do školy, uf uf…
Já jsem si taky myslela, že mám něco s hlavou. Pocity na omdlení, motání, vždy úplně najednou z ničehonic. Taky tlak v uších. Nakonec k tomu všemu před 2 lety houkání v uchu. Zdravý rozum říkal, že je to psychika, ale stejně jsem kvůli tomu nespala. Hodně dělá krční páteř, kterou jsem si zablokovala právě tou psychikou. Byla jsem kvůli tomu houkání v uchu na magnetické rezonanci mozku. Nervy z toho v háji. Po dlouhé době odmítání antidepresiv už jsem se rozhodla, že s tím nechci bojovat a zkuším je. Tak se těším, až to zabere.
Ahoj holky já beru na štítnou žlázu eutyrox 75 a 50,Prý tyhle psych. potíže může taKÉ DĚLAT ŠTÍTNÁ ŽLÁZA, TA DĚLÁ VELIKÉ PASEKY A TO ŽE MÁM TYHLE ŠÍLENÝ STAVY, HLAVNĚ RÁNO, JAK PSALA Kajina tak to mám také ráno a nejde s tím nic udělat, je to horší a horší a ponoříš se do toho strachu o sebe ještě víc, vím m o čem mluvím, protožeč to mám taky, já dostala střevní infekci s. a trvalo to půl roku a ted jí asi mám znova, nebo co, a doktor samá vyšetření. Jo a doktor mi řekl, že tahle inferkce je spouštěč psych. potíží, neříkám, že v životě se mi nic nepřihodilo, to jo, aletohle mne dodělalo, nikam sem nemohla jít, protožře jsem měla hned křeče a byla na záchodě a to mě, už dostalo a ted se to bych řekla, pěkně na mne podepsalo.Ted jak to beru tak už ani do toho obchodu nemohu jít a hlavně problém odvést děti do školky a do školy, to je šílené, bojím se aby se mi neudělalo zle, předtím, když jsem to nebrala tak aspoň jsem mohla jít do obchodu a je odvést, ikdyž tam byli obavy, ale ted je to horší. A dnešek tak to byla perda, ráno jsem se vzbudila ve 4 hod. a dostala jsem takové depky, přemýšlela jsem o tom jak mi bude atd. a začala jsem mít strach šílenej, začla jsem panikařit, nikam jsem nechtěla jít no hnus, jsem se o sebe tak bála, že to bykllo šílené, už mně to nebaví, dnes 7 dní, ale 2 den celou, tyhle rána jsouz fakt kritické, ještě, že je ten lexaurin ![]()
Jo a k té krční páteři to je pravda já to mám zase obráceně, mám problémy s krční páteří, kdo by v dnešní době neměl? že? Ale když mě bolí tak pak ta psychika je ještě horší a je fakt, že od včera mě drapla, a ty stavy se mi horší, prý psychika se odráží také i v páteři, jj ta se odvíjí od všeho ![]()
Jojo taky mě krční páteř trápí. Dnes mám v plánu krátkou procházku, pak napíšu jestli jsem ji zvládla. Už týden jsem jen doma a měla bych začít chodit ven, když mám v pondělí odjet
Mě se zas všecko psychický strašně odráží na těle. V pubertě jsem byla pořád marod, teď jsou to spíš prudký reakce jakoby mi najednou klesl tlak nebo nevim. Hlavně mě štve ta neustálá vyčerpanost, funguju na 30%.
Jo aha a Wendy ty nemáš žádné deprtese? nebo strachy nebo něco jak tady máme mi?
No deprese přímo ne, ale už dlouhou dobu zápasím s obrovskýma úzkostma a diagnostikovali mi Generalizovanou úzkostnou poruchu takže neustálý iracionální úzkosti. A co vy?
Já mám to samé co Wendy. Pořád ve strachu že se něco špatného stane. A už jsem s tím žila dost dlouho. Vyčerpává to a omezuje. Takže i přes strach a odpor k práškům jsem do toho Cipralexu šla.
Já už jsi tím jednou prošla, ale nevím že bych se u těch prášku tak trápila bylo to asi před 16ti lety. A tehda jsem na tom byla hodně špatně ale prý léky překvapivě zabraly. Ale teď si připadám úplně nejhůř za všechny ty roky tak na dně jsem v životě nebyla s čím musím bojovat každý den. A to jsem do nedávna fungovala normálně. A pak přišla smršť problémů a jsem totálně na dně. Nejhorší je že jak má člověk tu panickou úzkost tak ten mozek dokáže vyprodukovat neskutečné věci. Já už si tak přeju abych žila jako předtím užívat si života a radovat se. Ale jak mi je teď tak zle tak mám největší strach že ty prášky nezaberou a budu se trápit pořád ![]()
Tak to já mám také strach, že ty léky nezaberou, a trpím hlavně strachem, úzkostí, neklidem, přemýšlením, co a jak
Co vím, tak dřív se to řešilo antidepresivama na jiné bázi, byly prostě..jiný. Působily dřív ale taky byly návykový. Tyhle jsou nenávykový, ale než zaberou, dočasně se všechno jakoby zhorší.
Takže vlastně skoro to máme na stejné koleji všichni, všichni máme strach a úzkost, fakt je, že ten mozek si potom dělá co chce, když to příjde