Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevím jestli ty byly kdysi návykové ale já je brala cca 2 roky a pak bez nich až do teď. JJ asi všechny to samé. Už ať nám je holky lépe už si přeji abych tu četla jak jsme se zbavily strachu a úzkosti a užíváme si konečně života. Zachvíli jdu volat doktorce co a jak jestli brát ten prothiaden nebo ne, ale dneska jsem ho neměla a spala jsem hrozně tak slabé spaní a házení s sebou děs ![]()
MendyMartine já nevím jestli po užívání, ale myslím, že jo, ale cipralex se může brát i v těhotenství já jsem těhotná a beru ho.
Tak to musíme ještě chvíli vydržet. Já věřím, že to zabere. Dnes jedu k doktorovi na kontrolu se štítnou žlázou. Jsem zvědavá, jak bude ta cesta probíhat. Tak se držte.
Tak jsem šla jen do obchodu, ale hned jak jsem vyšla, bylo mi nepříjemně a pak už jsem se jen snažila soustředit, abych se „držela“,připadala jsem si slabá a bušilo mi srdce, byla jsem nesoustředěná, zase úzkost jak vyšitá. Měla jsem problém říct prodavačce o šunku
Znáte to??
Já odpoledne, to bylo trochu lepší než to ráno, a uvidíme dál, přichází večder, tak doufám, že budu spát, vydržet, holky odkad jste? Tak co aknit jaká byla cesta? Kam jezdíš k doktorovi?
Já si vzala před cestou Lexaurin. Jinak bych to nezvládla, teda zvládla, ale rozhodně ne v klidu. Jsem z Prahy. Jela jsem autobusem a metrem. Doktorovi jsem řekla, že beru Cipralex a on říkal, že ho určitě mám brát, že mi to pomůže, ale ne teď. Až tak po měsíci užívání. Já doufám že trošinku dřív. Ty nežádoucí účinky určitě vymizí dřív. Já je teda nemám tak silné jako některé z vás. Včera večer zmatky ohledně knedlíku v krku, ten asi řeším nejvíc, protože mi chvílemi připadá, že nemůžu polykat a pak se bojím, že se začnu dusit. Ale beru to tak trochu s humorem. Jinak když jdu ven a neberu si Lexaurin tak mám občas potřebu jít kolem zdi nebo tak nějak. Abych se měla čeho chytit. Ale to jen chvilku a zase to přejde.
No já jsem z Moravské Třebové
Noo knedlík v krku už nemám, ale ta únava to se nedá. Ještě že nejsem z Prahy, jet metrem, to by mě zabilo. I dřív jsem z něj měla blbej pocit. Jo a je pravda že humor je důležitej, snažím se teď úplně vypustit třeba zprávy v televizi, dokumenty spíš o přírodě než válečný a teď jsem si naordinovala čokoládu a komedii Bláznivá střela ![]()
Čokoládička je taky moje oblíbená. Já si zase pouštím písničky. Teď mě teda dost pomáhá Robbie Williams. On má takovou uklidňující písničku She is Madonna. A v televizi koukám na naprostý ptákoviny. Co u nich nemusím nic řešit. Třeba i pro děti. Manžel se mi směje, dcera kroutí očima. Jinak metro je pro takové lidi jako jsme my strašná věc. Já z něj musela tolikrát vystupovat, když jsem začala panikařit. Ale zase objíždět půl Prahy tramvají je pro mě ještě horší.
Ahoj holky dnes jsem měla snad nejhorší den ráno ve 3 vzhůru a začala jsem mít myšlenky, zvládnuto, nemám tu infekci, no já říkám, mně hrábne, pak jsem začala být z toho nervozní a tzn.,že jsem se i klepala, třes no vždyt to znáte, a to jsem ještě šla na koupit, to byl děs v penny jsem myslela, že omdlím, když jsem kupovala ty jogurty dětem, tak utíkala ke kase a pak u řezníku, no to byl tzaké děs ještě ta fronta, no hrlza den ted je to trošku lepší, už jsem taky chtěla šáhnmout po lexaurinu, já mám 3 mg.ale ted možná je to moje doměnka dříve, když jsem nebrala žádné ad.jen lexaurin tak jsem mohla jít ven ikdyž se mi nechtělo, ale nebyl to takový velký problém, ale ted co jsem začala cipralex, tak ven to je moje smrt, jak se říká, tak uvividíme dál, tak nám zase napadl sníh
Tak koukám že jsme na tom stejně žádné zprávy nic co by stresovalo, nejlépe se cítím jak si lehnu na gauč nebo do postele. Na noc jsem si dala ten prothiaden tak noc celkem dobrá, ale teď mě zase trápí žaludek a tak se chvěju celá. Ale ta únava musím říct, že už je lepší. Dneska to beru už 16. den a včera jsem mluvila s doktorkou že paradoxně ty menší dávky právě zhoršují ty stavy ještě více, ale od 8mg už je to prý terapeutická dávka a po ní by už mělo být lépe ale tak za ty 3-4 týdny.
Ahoj holky
Tak dnes jsem dost nevyspalá, spal u mě přítel a budila jsem se a úzkostně a horečně přemýšlela, jestli ho ještě baví se mnou být
on dycky protočí oči, řekne, že mě miluje se vším všudy takže i s tímto, to mě trochu uklidní. Ale teď jsem ho nebudila a snažila se uklidnit. Dnes 6.celá tableta, už aby jich bylo tak 30 za mnou
Jinak jsem chtěla ven zkusit procházku, ale ten podělanej sníh mě neláká!
jsem porád dost unavená, sice jsem uvařila ale teď zas sednout a nazdar.Jo,taky je vám nejhůř tak pár hodin od polknutí prášku?
Jj po lécích je mi taky nejhůř celá se chvěju a úzkost a strach jsou maximální, pro mě ještě nejhorší když malá začne brečet a vztekat se to se vždycky rozklepu ![]()
Ahoj holky. Tak já jsem dnes spolkla ráno Lexaurin a jela na FÚ podat daňové příznání. Fronta se hezky táhla po chodníku. Ale za 20 minut to bylo vyřízené. Je pěkně hnusně. Teď už jsem doma a za chvíli zase jdu se dcerou ven. Takže jsem dnes udělala to co bych neměla. Vzala jsem si Lexaurin preventivně. A včera taky. Ale předtím 2 dny bez něj. Tak vydržte.
Přesně, já to mám hlavně ráno když vstanu, tak šílenosti, co jsem psala, a taky mě rozčílí, když kluk si postaví hlavu a začne si prosazovat tu svojí a nehnu s ním ani heverem to, už se musím rozčílit a pak je to o to těžší se mnou nervozita a třes, ty se máš 16 tabletu to bych byla taky ráda, já jsem na tom stejně, jako Wendy teprve 6 tableta a berete jakou sílu? já 10 mg.dnes je opravdu ošklivej den
![]()
Aknit jakou dávku bereš? lexaurinu? já mám 3 mg.ten jsem si vzala v pondělí a dneska jsem myslela, že si ho vezmu zase, ale zítra, když to tak bude tak neváhám a beru, to by byly muka. a Tobě se chce chodit ven, jak se donutíš? To já mám z toho tak velkou avferzi, že to je síla, mám strach z venku
Chtěl bych se zeptat, je možné po užívání cipralexu, se pokoušet s přítelkyní o miminko?