Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@anivbl Tomu rozumím. Sice jsem díky epidurálu malou viděla, ale hned ji odnesli a měl ji pak manžel. Ztratila jsem hodně krve, takže mě trošku křísili na sále. A pak jsem ji viděla za cca 8 hodin. Jediný co mě hodně štve, tak že mám málo mlíka
. Ale řekla bych, že je to díky tomu porodu co jsem si „zažila“
. Budeš chtít bonding po císaři? ![]()
Jsem cerstve po císaři konkretne dnes v 9:05 chlapecek.Mela sem spinalni anestezii a super. Už hybu nohama. Bricho poboliva, ale to zvládnu
@mission84 Tak to gratuluji
A přeji brzké zotavení. Císař byl plánovaný? Hlavně pozor až si budeš sedat, motá se hodně hlava
.
@kiwa píše:
@mission84 Hlavně pozor až si budeš sedat, motá se hodně hlava.
No to jo. Já jsem si vždycky řekla, aby mi nejdřív zvedli opěrku u postele, abych se nezvedala z úplnýho lehu. I se tak celkově líp zvedá. Celkem se divím, že to nedělají tak normálně.
Holky, já sice rodila před 2 lety, jizva jak se hojila tak táhla a bolela. Ještě teď necítím pořádně hmat kolem jizvy..
Když si rukou přejedu kolem jizvy, třeba při koupání, nebo mám gumičku od kalhotek přímo na jizvě, nemám z toho dobrý pocit..
@kiwa rada bych, ale nevim jak se k nemu v krci stavi. Zas tam maji jipku pro mrnata, coz si rikam ze je super kdyz se nedejboze neco deje, tak porad zustanete ve stejny budove. A taky malou krmili materskym mlekem, kdyz jsem ja nemela, zadnym UM, to bylo taky skvely
takze v krci to ma svy pro a proti, zatim prevazuji ta pro, snad to vydrzi ![]()
@mission84 píše:
Jsem cerstve po císaři konkretne dnes v 9:05 chlapecek.Mela sem spinalni anestezii a super. Už hybu nohama. Bricho poboliva, ale to zvládnu
Gratuluju ![]()
Jinak holky na jizvu je nejlepsi obycejny sadlo, ja si ji tim mazala a moc to pomohlo
@Tunrida Fakt?
tak to já jsem už jak stepní koza ![]()
@LLenule111 Máti je se mnou po císaři 25 let a jizva ji zlobí furt
blbě jí sešili… a občas jí to i hnisalo…
@anivbl Jasný, tak uvidíš a píšeš si porodní plán? Jinak my jsme dostali UM až 3. den po porodu. Jinak dostávala moje mlezivo. „Rozkojila“ jsem se až 5. den a i tak je to furt slabota…
@kiwa
Ja nevim, ja myslim ze na planovanyho cisare se asi plan ani psat moc neda, ne? Spis to zkusim primo tam, az to prijde ![]()
Zacatek kojeni je boj, ale kdyz se to povede tak je to super
ja jsem ted kojila do ledna, porad jsem premyslela jak to ukoncit, az jsem jednou vecer dala misto prsu flasku a bylo to, mala po ni nadsene skocila, tak snad ted nebude moc zarlit…
@kiwa To já mám ještě v plánu druhé dítě, ale bojím se, co ta jizva bude dělat během se zvětšování břicha
a po druhé by mě asi čekal také císař, mám ůzkou pánev.
@LLenule111 Úplně v klidu. Jako ta jizva v tom těhotenství cítit je. Já ji cítila v prvních týdnech a potom samozřejmě v těch posledních, ale dalo se to v pohodě vydržet.
@kiwa Ahoj taky jsem mela vyvolávaný porod ale nechali mě 3 dny vyvolavání a bohužel se nepovedlo, ale na posledni pokus takovy bolesti, kontrakce silne, ale stejnak jsem se neotevirala sotva na prst
mě to hodně mrzelo, druhy porod a opět sekcí.. Ale zeptam @anivbl od kdy jste pouzivaly to sádlo? Ja uz se ptala a tolik informovala..a vzdy mi reklne kazdy dr jen omyvat a nechat vetrat. Jizva se dle doktoru hoji dobře, ptam se nebo bojuju se zanetem od nemocnice mocaku. Dělaji se mi na jizvě jakoby jamky a z nich mi vytika trochu jakoby hnis a doktor rika ze to je dobry tak teda uz nevim chci aby se to zahojilo co nejlip a delam vse možný.
@darrrsie69 až po skončení šestinedělí, mně z ní teda nic neteklo, já ji měla suchou od začátku. Ze začátku určitě větrat, hygiena je taky moc důležitá. A mně z ní teda nic neteklo, to bych možná počkala až to přejde (s tím nemám zkušenost…)