Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, vítám všechny, co rodily císařským řezem v květnu! Ráda bych pokecala ohledně porodu, hojení jizvy, kojením, dalším těhotenstvím atd. ![]()
Nám se narodila 1.5. v 6:27 Eliška s 3480g a 50cm ![]()
Jéé, ty máš májovku
Já jsem taky májovka
Ale císařem jsem rodila už 15. dubna ![]()
@Tunrida Jojo
Narodila se nám dokonce na výročí
. A jak se cítíš po císaři? Jak se ti hojila jizva?
Jestli mala nekopne do spuntu driv, tak v nedeli nastupuju a v pondeli rano me kuchnou, uz se tesim, posledni mesic je vaaaaaazne dlouhy
a kde jste rodily?
@Tunrida
Tak to je super. A co bříško? Furt takový „divný“ nebo se trošku samovolně zpevnilo?
mě děsí to půl roční necvičení ![]()
@anivbl Jejda a proč půjdeš císařem? Přirozený porod není možný?
My malou vyvolávali jak to šlo, ale všechny pokusy selhaly a po 30 hodinách jsem skončila akutní sekcí ![]()
@Tunrida Ne? Tak ono je to relativně furt čerstvé. Mě zlobí kousek jizvy - mám ji vypouklou ale jinak se cítím fajn
a asi nedodržím šestinedělí
![]()
@kiwa píše:
@anivbl Jejda a proč půjdeš císařem? Přirozený porod není možný?My malou vyvolávali jak to šlo, ale všechny pokusy selhaly a po 30 hodinách jsem skončila akutní sekcí
Ja musim kvuli mymu celkovymu zdravotnimu stavu, pred rokem a pul uz jsem jednou cisarem rodila, tak vim do ceho jdu. Rada bych prirozene, ale nehroutim se, radsi at maji deti zdravou maminku schopnou se o ne postarat
jen ted strasne chci epidural, prvni byl v celkove narkoze (rodila jsem o mesic driv akutne, nestacili naplanovat)a to mi pak bylo pekne blbe, na jipce jsem zvracela, coz je v poloze lezmo fakt parada
ale po pul dni uz docela ok, rano jsem pak uz zacala fungovat. Moc doufam, ze to tak pujde i tentokrat, preci jenom ted na me bude cekat moje prvorozena princezna ![]()
@anivbl Tak to už chápu. Takže jsi otěhotněla cca 9 měsíců po císaři? Jestli počítám dobře
Nevadí to? Mě právě doktorka říkala, že po císaři můžu otěhotnět nejdřív po roce, dvou
tak jsem z toho zmatená
. Jo, na císaři nic není a rozhodně je to asi po předchozím císaři dobrá volba. Budou to mít pod kontrolou… Já byla pod epidurálem a pohoda. Skoro nic necítíš. Jen takový dotýkání a pak když se malá rozplakala tak to byl úžasnej pocit ![]()
@kiwa píše:
@anivbl Tak to už chápu. Takže jsi otěhotněla cca 9 měsíců po císaři? Jestli počítám dobřeNevadí to? Mě právě doktorka říkala, že po císaři můžu otěhotnět nejdřív po roce, dvou
tak jsem z toho zmatená
. Jo, na císaři nic není a rozhodně je to asi po předchozím císaři dobrá volba. Budou to mít pod kontrolou… Já byla pod epidurálem a pohoda. Skoro nic necítíš. Jen takový dotýkání a pak když se malá rozplakala tak to byl úžasnej pocit
Zalezi v jakym stavu mas tu vnitrni jizvu a jakym zpusobem ji sili. Ja ji mam z Krce, tam to delaji nejak dvojite a pevne, takze doktor s tim nemel zadny problem. Vlastne to vychazi tak, ze jsem byla na kontrole u dr., jestli se muzeme zacit snazit a jak to potvrdil, tak se nam zadarilo hned ten den
my si planovali, ze se treba rok budeme snazit a ono to dopadlo takhle… manzel trochu brblal, ze se tesil jak si bude uzivat a zase nic
(ale samozrejme jsme stastni, je to lepsi nez kdyz to pak nejde).
@kiwa to ze jsem malou hned nevidela, me dodnes mrzi. Teda oni me probrali, sestra mi nad hlavou malou podrzela, ja ji videla v takove velke mlze a zase odpadla…aspon ze s ni mohl byt manzel vic jak hodku, za to jsem strasne rada
@anivbl aha, děkuji za objasnění. Mě údajně šili v 5 vrstvách
. Tak se zkusím poptat na kontrole v šestinedělí jak to vypadá. Nechce se mi brát žádná antikoncepce. Malou máme díky IVF, ale náhoda je blbec.
Jééé tak to máte štěstí, že se takto hezky zadařilo
Někdo se snaží plno let a u vás to bylo hned ![]()