Císař květen 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
582
22.5.16 01:49

@anivbl děkuji tak to teprv budu mit za 2 tydny 6nedělí. Asi je to u kazdyho individualni a nebo používají na siti neco jineho nevim, dr. tvrdi že se to dela protože tělo vylučuje ty nitě, a ze nektere cevky odumrely, tak ze je to normalni ale na nekterych mistech je to krásně zhojene ze uz jen krasna jizva, kdyz se ptam jakto tak nevi proc.Po prvnim jsem měla dlouhe hojení uprostred se to otevrelo a hnisalo tak nevim jak je to možný. Ted vážně osetruji často, higiena omyvam, vetram, vysusuji, a je ta hizva cervená a jakoby nateklá tak nevim snad se to zhoji a snad nejsem v tom jediná :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
22.5.16 07:08

@darrrsie69 ja mela vyndavaci stehy, tak to bude ten rozdil. Sice me sesili tak blbe, ze je ze me nevyndali (pry kdyz se objevi, mam si je smiknout sama), ale neteklo to. Zitra dostanou sanci na reparat, tak jsem zvedava jak me vysijou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
22.5.16 07:49

@anivbl prave ze ja ty nitky fakt vidim, a premyslela jsem ze bych je vytahla ale aby to nebylo jeste horsi 8o tak jsou ty vyndavaci asi lepší, tak priste si o to asi reknu.Jdes na planovanx císař zas? Tak at dopadne vse dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
22.5.16 08:31

@darrrsie69 dekuju :) dneska nastupuju, tak balim dceru k babi, peru a uklizim aby tady nezustal mega bordel (ale stejne ma muz za ukol uklidit nez nas pusti domu) a zacinam se tesit :) na druhou stranu uz se ozyvaji i trochu obavy, ale to je asi normalni. Uz aby byl pristi vikend a my byli vsichni spolu doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
23.5.16 08:51

@anivbl mit doma muze je fajn, ja ho doma nemam :D určitě bych domu uz ted nespechala, nejdriv jsem spechala domu a pak jsem si rikala jak v nemocnici to bylo fajn, vse bylo pri ruce, postaraly se a jidlo bylo pripravene :mrgreen: ja mam doma uz taky starsi dite, takze doma to byl ze začátku teror :D to teseni vsechny obavy vymazou tak pak napiš jak bylo a co prcek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
23.5.16 12:41

@darrrsie69 tak hlasim, ze vsechno probehlo v poradku, uz se nudim na jipce :lol: nejdriv operater vyhrozoval, ze chce celkovou narkozu, pak jsem prisla na sal a anesteziolog, ze mi da epidural, ze nevidi duvod proc ne :) bylo to mnohem lepsi nez ta minula celkova, sice jsem se trochu bala toho napichnuti, ale dalo se to. A ani to netrvalo tak dlouho a ted uz normalne hybu nohama, proste parada. Jen mi chybi to moje miminko, uz aby mi ji privezli ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
24.5.16 08:06

@anivbl zak to je dobře :potlesk: a moc gratuluji k maličkýmu bábátku :kytka: u epiduralu je nejhorší to pichnuti do zad ale zas to stoji za to kdyz muzes videt hned miminko a slyšet jeho pláč :srdce: mě tedy přivezli prdelku hned ja se hned ptala jestli mi ho privezou skoro hystericky :D tak ted uz te urcite donutily vstát a ted teprve zacina to co pri normalnim porodu jen pri cisari je to az potom :) Me vcera zacala bolet jizva, na miste kde to bylo dobre zhojene to zčervenalo a boli jako pra.. :p přeji ti at si brzy fit a hezky se hojis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
25.5.16 19:06
@darrrsie69 píše:
@anivbl zak to je dobře :potlesk: a moc gratuluji k maličkýmu bábátku :kytka: u epiduralu je nejhorší to pichnuti do zad ale zas to stoji za to kdyz muzes videt hned miminko a slyšet jeho pláč :srdce: mě tedy přivezli prdelku hned ja se hned ptala jestli mi ho privezou skoro hystericky :D tak ted uz te urcite donutily vstát a ted teprve zacina to co pri normalnim porodu jen pri cisari je to az potom :) Me vcera zacala bolet jizva, na miste kde to bylo dobre zhojene to zčervenalo a boli jako pra.. :p přeji ti at si brzy fit a hezky se hojis ;)

Diky moc. Nakonec me z jipu prevezli uz v pondeli, protoze nas bylo nadpocet. Byla jsem na normalnim pokoji, privezli mi malou, kterou u me nechali, jen jsem vzdycky zavolala, kdyz bylo potreba prebalit atd. Takze jsme spolu od zacatku, od uterka jsem uz normalne na nohou a uz kojim, za coz jsem strasne rada, bricho boli, ale koho ne :) mela jsem vlastne takovou malou soukromou jipku :D a uz se vazne tesim, az nas pusti domu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
26.5.16 00:32

Tak to mas dobré :dance: to by jsem take brala kdyby mi nechaly takhle hned :) mě vozily jen na kojeni ale ja byla rada chtela jsem se dat co nejvic do kupy v nemocnici kdyz jsem sama na dva prcky ;) pri prvnim jsem spechala trochu vic :D ale rekla bych ze po druhe cs byla bolest jen 3tydny a dobry pri 1dyl ;) já měla dost až 3 den po porodu a na noc jsem měla až 2den tak pak jsme se rozkojily a hned nabraly co schazelo :D jen si uzivej dokud muzes, doma uz bude sice soukromí ale za to šrumec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
28.5.16 09:19

@darrrsie69 od vcerejska jsme doma. Vyslo to skvele, v pondeli porod, v patek domu :) mam vubec stesti, na poprvy to bylo taky tak. Diky bohu me to boli tak akorat, ze fungovat (samozrejme v omezenem rezimu) muzu.
a jak starsi zvlada prichod dalsi konkurence? Ja mam starsi rok a 3/4, vcera prisla po tydnu domu, poprve byla tak dlouho u prarodicu. Na prvni pohled to zvlada dobre, zajima se o „mimi“, ale v noci ze spani v jednu chvili zacala plakat „mimi ne“. No je jasny ze se to v ni pere, je to pro ni velka zmena. Musime udelat maximum aby tim netrpela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
29.5.16 01:04

@anivbl tak to ke dobře, vikend je super nemusis nikam k doktorům a jinam, mě to vyslo na nedeli a v po hned urady a ut doktor a jiné :/ ty jo si pamatujes i predesle kdy te pustily? To ja ne :lol: ale ted jsem si v nemocnici pobyla 8dni s vyvolavanim a to bylo nekonecny.Ten to zvlada skvěle, chápe ze se mu musim venovat jako driv jemu a ze je starsi a musi byt samostatnejsi a porad by s nim delal nejaky blbiny nebo se staral :D ale to uz je 6lety.Jo ty nladsi to berou hure, uz to ze maminka necha tak dlouho u rodičů, berou jako podraz. Bobek az takhle je to tezke nez si zvykne ale dyl si pak budou dobre rozumet, ale asi tezsi starost o tak maly dítě a miminko, jsem nad tim uvazovala ze to musí byt záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
29.5.16 01:31

Ahoj holky, můžu se přidat? Pokud se nerozpadnu, tak mě čeká cs začátkem června kvůli velkému poranění a následnému léčení u 1 porodu. Tak špioním co mě čeká. Zvažuju epidurál i celkovku, přemýšlím jak dlouho budu marod atd. Budu ráda za jakékoliv zkušenosti. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
29.5.16 08:21

Ahoj @3R samozrejmě na cokoliv :) Ja pri prvním cs nezjistovala nic, internet nebyl tak profláklý jako dnes a abych rekla pravdu u prvního jsem to neresila ;) az den nastupu jsem mrkla na web jak takovy cisar akorat probíhá :D Poloviční je lepší v tom že uvidíš hned miminko a budes vědět cely průběh a muzes hned mit mimi u sebe kdyz budes chtit, u celkové během mžiku usneš a je to horší i pro mimi.Jen bych rekla že hojení při prvním cs je horší než u druhého sc, protože je to velký zásah operační, takže místo šití bude víc bolestivé i po operaci jeste cca měsíc a možná dýl, nebo je to citlivé. Po druhé už to asi neni tak citlivý protoze to misto bylo uz jednou narusený. Ale nejhorsi to je jen po císaři a brzy si clovek zvykne a bude to dobry :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
29.5.16 09:35
@3R píše:
Ahoj holky, můžu se přidat? Pokud se nerozpadnu, tak mě čeká cs začátkem června kvůli velkému poranění a následnému léčení u 1 porodu. Tak špioním co mě čeká. Zvažuju epidurál i celkovku, přemýšlím jak dlouho budu marod atd. Budu ráda za jakékoliv zkušenosti. Díky

Ahoj, kazdopadne drzim palce.
Za me o sto procent lepsi epidural, vnimas a jsi vic fit, nez pri celkove. Pri ni se musis krome operace bricha musis poprat i s tim uspanim, to je dost velky zasah do tela. A u castecne ti muzou dite hned prilozit, coz je fajn jednak pro rozjezd kojeni a jednak pro tvuj vlastni pocit, u celkovy jsem musela cekat asi pet hodin, nez jsem dceru poprvy videla a to jeste jen na par minut, vic bych ani nezvladla. Ale tak nebo tak, budes do druheho dne lezet na jipce, pak se poprve postavis a pujdes do sprchy. Kdyz to bude ok, tak te odvezou na pokoj a pomalu zacinas fungovat. Budes dostavat neco proti bolesti a na srazlivost krve.
Ocistky nejsou tak strasny jako u prirozenyho porodu, za to ti ze zacatku zustane bricho, u prvni si lidi ze zacatku mysleli ze jsem jeste tehotna, deloze to dyl trva nez se zavine, tak se toho nelekni, nakonec se to podda :-)
Jo a co mi bylo neprijemny, byl klystyr a cevkovani, to fakt nesnasim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
29.5.16 11:54

@anivbl @darrrsie69 holky díky, upřímně jsem z cs na rozpacích. Po 1 porodu se mi komplet rozpadla hráz+další problémy, které trvaly několik let, takže se upřímně bojím jak by to dopadlo teď. Kdybych měla záruku, že to tentokrát dopadne dobře, tak raději rodím normálně. Ale záruka neexistuje :D a můj oš lékař i primář to nechtějí riskovat. Uff, tak špioním co mě čeká. Dnes ukončený 37tt, takže to mám za pár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí