Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@3R podle me je nejdulezitejsi prijmout fakt, ze se dite narodi cisarem. Ja jsem to prijala jako vec, ktera proste vede k tomu abychom tu vsichni byli, a nikdy ani deti ani ja jsme z toho nejak frustrovani nebyli (jak se pise, ze deti na tom trati, kdyz se nenarodi vaginalne). Kdyz jsi vyrovnana ty, je i dite.
Ted jsem bohuzel zazila na jipu pani, co uplne hystercila, ze dite proto, ze se narodilo cisarem, nebude nejak v poradku (a to vedela predem ze ji ho udelaji). Hormony a psychika udelaly svy a teda nebylo to nic prijemnyho. Proste neber to jako nejake zlo, ale jako prostredek jak mit dite bez takovych nasledku jako minule ![]()
Ahoj,
ráda bych se zeptala (kdo má samozřejmě náladu se o tom bavit
) jakpak jste to „přežili“, jaké to bylo v porodnici, jak to třeba probíhalo a podobně.
Mě za tři týdny čeká porod taky a kvůli mým zdravotním problémům mám také doporučeného císaře. Půjdu do Podolí ![]()
a nějak jak se to blíží tak jsem čím dál více nervózní a bojím se XD tak si asi chci nashromáždit nějaké „čerstvé“ zážitky které mě uklidní, že budeme s miminkem v pohodě ^^
děkuji moc
![]()
@Shana
Holky tak ja vam to zkusim popsat jak to bylo ted u me, ja jsem toho jeste plna ![]()
Nastup v nedeli v pet, veceri mi nikdo nedal, ale jist jsem mohla do pulnoci. Rano v pet budicek, v pul sedme jsem odchazela na pripravnu. Predtim mi natocili monitor. Nasledovalo holeni a klystyr, pak dalsi monitor. V osm odchod na sal, kde me vycevkovali. Probrala jsem s anesteziologem, jakou narkozu chci.
V sede mi aplikoval epidural (nejdriv injekce pro znecitliveni, pak napichnuti do zad). Pak jsem si lehla, prikryli me a slo se na vec
. Citila jsem, jak tam na me pracuji, ale bolest jsem citila jenom chvilicku, kdyz malou vyndavali (dal mi dost setrnou narkozu jen do oblasti bricha). Celou dobu si se mnou povidali, proste pohodicka
. Trvalo to ca 25 minut. Pak malou odnesli vedle umyt a popsat, tam cekal manzel. Mezitim me zasivali, to trvalo asi taky dvacet minut. Prinesly mi malou, dostala jsem ji k prsu. Pak si ji vzali a pomohli mi prelest na postel. Zase malou prilozili, odvezli me za manzelem.
Po nejake dobe mi malou vzali a odvezli me na jip. Manzel byl s dcerou jeste pres hodinu.
Na jipu mi zvedli postel pod hlavou, nemusela jsem lezet rovne a dali piti. Dulezity je hodne pit a mocit, to sestry hodne hlidaly. Po asi ctyrech hodinach sestricky privezly deti na kojeni, zustavaly asi patnact minut.
No a pak zase lezite a cekate, az vam privezou dite, do toho vas sestricky hlidaji a omyvaji.
Druhy den rano vstavate, jdete do sprchy a pak na pokoj. Dite ze zacatku sestry vozi, nez si jsou jiste ze se o nej postarate. Cevku vyndaji podle toho jak jste schopny chodit samy na wc.
Zkusenost z krce ![]()
@anivbl tak to zní velice pozitivně
hlavě bych taky moc ráda abych se mohla s mimi hned „poňuchňat“ tak doufám, že půjde u mě epidural taky v pohodě
nechali jsme se totiž i překvapit, tak se moc těším až mi na sále tatínek řekne co máme ![]()
a jsem ráda, že ti to dopadlo takhle dobře
ať malá dělá jen radost ![]()