Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máš k tomu závažný důvod? Kamarádce to u nás v Brně neuznali, tak rodila v Jihlave nakonec.
Známá měla doporučení a v první vybrané porodnici nesouhlasili (razí tam přirozenější způsoby porodu), tak se domluvila nakonec jinde, kde to udělali bez problémů. Ale podrobnosti neznám.
Ja mela pouze od psychologa a zaroven od gynekologa a bez problemu.CS mi naplanovali na termin porodu(rodila sem ale o 14 dni drive).
@Lychee13 No nevím jak pro koho je závažný, ale mám to rozepsané právě v tom doporučení
Kamarádce odmítli, nevím konkrétně z jakého psychického důvodu, tak chcete rodit, ale kamarádce zpackali první porod a pak chtěla císaře, měla doporučení od psychiatra, ale porodnice odmítla, že nedělají císaře na přání. Nakonec rodila přirozeně a proběhlo vše v pořádku narozdíl od prvního porodu. Když někde odmítnou, jděte jinam.
@Luciet2 píše:
@Lychee13 No nevím jak pro koho je závažný, ale mám to rozepsané právě v tom doporučení
Tak pokud se “jen” bojíš, jako každá, tak to není závažný důvod. Pokud se už jednou něco stalo, tak to závažný důvod je.
Prosím o anonym, soukromí kamarádky.
je z jižní Moravy, vyšli jí vstříc v Třebíči. Brno se k tomu stavělo odmítavě. Byla vyčerpaná předchozími traumatickými porody, zdravitními problémy a složitou rodinnou situací. Byla psychicky vydeptaná děsivě, hodně utrápená.
Jiné kamarádce zas vyšli vstříc v Přerově, ale už je to řadu let. Obecně jsou asi vstřícnější v menších nemocnicích.
Tak hodně štěstí ![]()
@Luciet2 poradim ti: kdyby ti ho porodnice zamitla, trvej na tom, ze to chces mit zapsane v karte…pak otocej, nikdo si nevezme na triko doporuceni na CS a nasledne zamitnuti, v pripade ze by se neco zpackalo.
@Luciet2 píše:
@Lychee13 No tak léčím se již 10 let a podle mé psychiatričky to závažné je
Když chceš poradit a napíšeš A, měla bys napsat i B, takhle Ti nemůžeme poradit, když neznáme situaci.
@Luciet2 ale je to císař na přání, který legální není, proto s tím porodnice mají problém, jestli se jen bojíš, tak se nedivím, že ho nechtějí udělat. Něco jinýho je, když třeba ženská má následky po přirozeném porodu nebo jí poškodily dítě, v takovém případě je císař na přání na místě.