Císař nechci v 38 týdnu těhotenství

Anonymní
31.3.16 21:25

Císař nechci v 38 týdnu

Mám velké problémy s psychikou- tokofobie. Nechci ale rodit plánovaným císařem v 38 týdnu, chci přivést dítě na svět, až když se o to začne hlásit a pak porod ukončit císařem. Proč vůbec se dělá císař v 38 týdnu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
927
31.3.16 21:28

Taky jsem rodila cisarem planovanym. Bud v klidu vsechno je v pohode. Je to lepsi nez kdyby se to rozjelo a az pak jsi sla na sal, ver doktorum, oni vedi, co delaji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.16 21:29

@alexsona já mám ale strach z toho důvodu, že dítě pokud se ukončí porod dříve, než si to naplánuje dítě, tak má pak problémy s dýcháním

• Citovat
  • Upravit
59394
31.3.16 21:31
@Anonymní píše:
Mám velké problémy s psychikou- tokofobie. Nechci ale rodit plánovaným císařem v 38 týdnu, chci přivést dítě na svět, až když se o to začne hlásit a pak porod ukončit císařem. Proč vůbec se dělá císař v 38 týdnu?

protože až se porod rozjede tak může být pozdě a císař už nemusí udělat. proto se to plánuje aby byl volný sál, 38tt už je dokončený, já rodila 38,36 a 34tt všechny sekcí a jen první yl plánovaný a bylo to vše v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
31.3.16 21:31

Protože plánovaný císař je lepší než akutní a je na něj více času, i na přípravu, předporodní vyšetření apod. A protože hrozí, že by miminko mohlo sestoupit do porodních cest a to nevím, jestli se pak císař dá ještě udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
31.3.16 21:32

Ahoj, když si to tak vezmeš, tak stejně císař je pro miminko nepřirozená cesta na svět, takže to, že se začne hlásit samo a pak ho vytáhnou bez jakéhokoliv porodního procesu ven to stejně asi nezachrání. Nic si z toho nedělej, miminko je donošené, prakticky žádný přínos už pro něj pobyt v bříšku nemá. Lékaři určitě ví, co dělají :-) navíc si vem, že by tě to chytlo doma a měla bys náhodou překotný porod, možná bys ani s. c. nestihla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
31.3.16 21:32
@Anonymní píše:
@alexsona já mám ale strach z toho důvodu, že dítě pokud se ukončí porod dříve, než si to naplánuje dítě, tak má pak problémy s dýcháním

Nebude. Dcera se narodila cisarem a je v poradku, nic ji neni a je zdrava. Mam kamaradku ktera taky rodila CS a dite je taky v poradku :) Vsechno bude v pohode a miminko zdrave :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
31.3.16 21:33

@mischelinka když miminko sestoupí do porodních cest tak už se císařský řez neprování, už jde ven tak jak jít má :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.3.16 21:35

Tak jako cekat na kontrakce a pak jit na sal je sice pekne, ale uznej, ze z provozních důvodů ti tohle asi žádný špitál neodkyve.
Ale ve 38. bych se taky rožnout nenechala. Pokud je dite ok a nic nenasvedcuje porodu, ukecavala bych doktora na pozdji. Ja měla po domluvě sekci 39+6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.3.16 21:38
@Anonymní píše:

většina dětí porozená sekcí má stížený příchod na svět, je to pro ně nepřirozené a problémy s dýcháním k tomu také patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.16 21:39

@Svistice Ve které porodnici se nechali takhle ukecat? To mi přijde ideální…

• Citovat
  • Upravit
854
31.3.16 21:39

@medunka23 za to když přijdou na svět přirozeně a přidušený, tak problémy jistě taky nemají že… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
31.3.16 21:40

Pokud nechceš rodit přirozeně a máš problém, tak poslouchej doktory, asi ví co říkají a dělají. 14dní dítě nijak zásadně neovlivní a porodní cesty už byly zmíněny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
31.3.16 21:42
@Anonymní píše:

i u „plánovaného“ císaře je vhodné počkat na odstartování porodu dítětem, protože vlivem hormonů se mu vsákne tuším se to jmenuje surfaktant v plicích a dítě je lépe nachystáno na adaptaci po narození. Já jsem tohle bohužel nevěděla a dcerka šla plánovaným CS před termínem :( kdybych měla druhou šanci a opět zvolila plánovaný císař, čekala bych na samovolné spuštění porodu :kytka: rozhodnutí je pouze a jen na váz, násilím vás na cs v 38tt tahat nebudou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.3.16 21:44
@Anonymní píše:
@Svistice Ve které porodnici se nechali takhle ukecat? To mi přijde ideální…

Apolinar. Ono to vyplynulo z okolností. Sál byl volný jen 39+4 a 39+6, já chtěla ten pozdější termín, těhotenství bylo dle UTZ mladší, a doktorovi jsem slíbila, ze vydržím 2 v 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí