Císařský řez vs. spontánní porod - zkušenosti

Anonymní
19.2.26 20:15

Cisar vs spontanni porod

Ahoj, chtela bych se zeptat na rady ohledne porodu.
Byla jsem par dni zpet na 3. ultrazvuku v 36.+0 a miminko vazi 3kg. Ma hlavicku velkou v 95 percentilu a doktor mi rekl, ze jsem drobna a obava se, ze se tam hlavicka nevejde. Jsme domluveni na dalsim mereni za tyden, kde to vice probereme. Rikal, ze je dulezite i me nastaveni a ze mi jen doporuci, co je podle nej nejvhodnejsi. Ze mam i pocitat s tim, ze se muze stat, ze se porod zastavi, jelikoz se tam hlavicka nevejde a stejne se posuneteme k akutnimu cisari.
Ja merim metr 50 a jsem opravdu drobna. Kazdopadne jsem si prala spontanni porod.

Ma nekdo zkusenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35701
19.2.26 20:19

Já jsem taky vždy chtěla rodit přirozeně, ale pokud bych měla velké dítě a hrozilo že neprojde porodními cestami nebo mě roztrhá až po zadek tak bych šla bez váhání do císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.26 20:21

@JancaS84 dekuji, hrozne me to mrzi, protoze jsem mela opravdu bezproblemove tehotenstvi a tesila jsem se na ten zazitek porodu. Vsechny kontroly byly v poradku, ale na predposledni kontrole mi rekl, ze ma velkou hlavicku a ted se to jenom potvrdilo a k tomu je i obecne vetsi.

• Citovat
  • Upravit
19.2.26 20:33

S tímto zkušenost nemám, ale mě třeba nejvíc ze všeho děsil ten akutní císař. Běžný spontánní porod ok, plánovaný císař ok. Ale kdyby hrozily nějaké komplikace už takhle předem, brala bych plánovaného císaře jako tu lepší variantu. Nicméně to je můj názor. Uvidíš, co ti řeknou za týden, popřemýšlej o tom do té doby. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10916
19.2.26 20:40
@Anonymní píše: Více

Jsem stejne vysoká. Prvního syna jsem sla rodit s odhadem z 31. týdne, takze se čekalo, ze bude mit kolem 3 kg a na me a moji pánev by to bylo moc. Akutní císař v celkové narkoze toho byl a vlastně asi zbytečný. Syn byl malinký. Mladsiho mi kvuli tomu merili pravidelne plus prutoky. Chtěla jsem rodit vaginalne, pokud to pujde. Byla tam opět hranice, ze nesmi mit nad 3 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.26 20:44

@plesata_katastrofa moc dekuji, taky mam strach z toho akutniho. Sice rikal, ze se to da zkusit prirozene, ale ze by u toho chtel byt- je primar, aby to vedl. Ze si mysli, ze se porod zastavi, zpomali a budeme muset resit, co dale.
@citlivaduse Moc dekuji za zkusenost. Mne rikal, ze jde hlavne o tu hlavicku, ktera od predesle kontroly roste. Byla na 91. percentilu a ted je na 95. Coz je na me hoodne. A jak to mate? Muzete vaginalne i po cisari? Slysela jsem, ze je to slozitejsi. Drzim kazdopadne moc palecky :andel:

• Citovat
  • Upravit
10916
19.2.26 20:49

U nas meli kluci male hlavičky. Prostě zpětně bych i starsiho porodila normálně, protože mladší byl o neco větší a slo to hezky. Ale pokud by me strasili větším ditetem, jdu do planovaneho císaře. Takto jsem to mela nastavene. Planovany porad lepsi nez akutní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.26 20:52

@citlivaduse jsem z toho smutna. Myslela jsem si, ze to telo to zvladne a cele tehotenstvi jsem byla krasne nastavena a tesila jsem se. Necekala jsem tuhle variantu a asi to byla chyba, ze jsem se na to nepripravovala. Ale jeste uvidim, co za tyden :hug:

• Citovat
  • Upravit
10916
19.2.26 20:55

Ja jsem si taky variantu cisare vubec nepredstavovala, hodne jsem se ho bála. V hlavě jsem byla nastavena na normální. Ale důležité je zdraví vas obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.26 20:57

@citlivaduse moc dekuji, to vas obdivuji :andel: a ano, hlavni je zdravi, budu na tom ve sve hlave pracovat.

• Citovat
  • Upravit
10916
19.2.26 21:01

Obdiv netřeba. Ja se zahojila na tom druhém porodu, to byl nakonec krásný zážitek. Ale fakt me pečlivě hlídali. Způsob porodu z tebe neudela lepsi nebo horší mamu. S kojením jsem taky problém nemela ani po te sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.26 21:09

Císař není nic strašného a zajistí ti hladký průběh porodu. To je nejdůležitější pro dítě a o to jde hlavně.
Taky jsem drobná, ne tak moc jako ty a rodila jsem císařem, což byla nakonec výhra, protože dítě bylo o půl kila větší, než naměřili postupně dva lékaři v den porodu.
Porod byl vyvolávaný, stejně nepostupoval a díky akutnímu císaři mám zdravé dítě.
Vím o vynucenych vaginálních porodech, kdy matka odmítala císař a dítě je přidušené, mentálně postižené. Takže tvůj zážitek z porodu versus zdravé dítě.
Můžeš mít epidural a miminko si pomazlit hned na operačním sále.

• Citovat
  • Upravit
19.2.26 21:12

S císařem zkušenost nemám, ale vůbec to neber jako nějaké selhání a že tělo něco nezvládlo. Jde především o zdraví tebe a miminka. Za vaginální porod nikdo medaili nedostává. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.26 21:18

Ano, moc dekuji, mate pravdu. Nechtela bych na akutni, verim, ze to je velmi stresujici a nebezpecne, hlavne pro miminko.
Urcite chci to nejlepsi pro maleho a prave jsem si rikala, ze to je ten prirozeny porod a jsem ze sebe zklamana. Chtela jsem to zazit s nim a dokazat to pro nej a jsem na sebe trosku nastvana, asi podvedome. Vim, ze to je iracionalni, ale momentalne to citim prave takhle :andel:

@plesata_katastrofa Moc dekuji za krasna slova! Vnitrne vim, ze o nic nejde a ze si vybiram tu nejlepsi moznost pro nas. Ne vzdy je to tak, jak clovek ocekava. Jen jsem podvedome nastvana na sebe. Chtela jsem pro nej tu prirozenou cestu. Ale verim, ze me to prejde :D :srdce: Jste moc hodna, dekuji

• Citovat
  • Upravit
6626
19.2.26 21:26

Zvaž rizika. Při sekci jsou pro tebe i dítě rizika minimální. Já vím, že se uvádí opak, ale reálně neznám nikoho kdo by komplikace měl. Při klasickém porodu hrozí velká poranění jako ruptura, poškozené pánevni dno, inkontinence, neschopnost udržet stolici a další chuťovky. Miminko může být přidušené a mít následky na celý život. Já osobně bych nikdy nedala přednost vlastnímu plezíru s vysněným porodem a rovnou volila bezpečnější cestu. Zažila jsem oboje. Přirozený porod i sekci a velký rozdíl v tom nevidím. Pro mě byl dúležitý výsledek a to je zdravé miminko. Kterou dírou vyjde ven, to mi bylo jedno. Nejsem o nic míň matka toho dítěte, co šlo sekcí než toho druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí