Císařem u Apolináře - co a jak?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6336
24.5.10 20:46

Cisarem u Apolinare - co a jak?

ahoj holky,

chci se zeptat, ktera jste rodila U Apolinare cisarem, jak to tam probiha? Jaka je pouzivana anestezie, zda je mozna pritomnosti tatinka, nebo az pri myti miminka. Kdy pousteji domu, jak dlouho je za normalnich okolnosti treba byt na JIP po porodu atd.? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
24.5.10 20:50

Ahoj, já rodila u Apolináře císařem, ale akutním, tak všechny informace určitě nevím, některé věci u plánovaného určitě probíhají jinak.
Já byla v celkové narkóze, nevím, čím mě uspali, nejsem na nic alergická, tak mi to bylo fuk :). Tatínek u porodu nebyl, právě kvůli té celkové anestezii, miminko viděl, mohl si ho pochovat i vyfotit. Závidím ;).
Jedna maminka z pokoje rodila plánovaným a tatínek u porodu byl, ale nevím, jaké jsou pro to podmínky.
Na JIP jsem byla jeden den, pak mě přesunuli, protože potřebovali postel, jinak by mě převáželi až druhý den dopoledne, říkala sestra.
Ondra se narodil v úterý brzo ráno, domů jsme šli v neděli.
Snad je to všechno, co tě zajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
24.5.10 20:52

tak po císaři pouštějí za 6 dníkdyž není problém .A na JIp jsem byla 24hodin-snaží se vždy maminku po 24h dát na normální pokoj ,když teda nejsou problémy.Já měla celkovou narkozo(měla jsem akutní císař),ale vedle mě byla holka s epidurálem taky po císaři.
Tak hodně štěstí při porodu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
24.5.10 21:06

Ahoj,
já jsem měla plánovanou sekci u Apolináře. Příjímali mě v 7hodin ráno, ale sekce jsme se dočkali až v 15:00, protože bylo hodně akutních případů. Měla jsem epidurální analgezii - ne tu celkovou, protože bych nemohla vidět malou a nemohl by u mě být muž.

Když mě přijali. Tak mě vyšetřili a udělali celkový zápis. Udělali mi předoperační očistu. A pak jsem šla na hekárnu čekat na monitoringu, kam za mnou mohl přijít muž a celou dobu byl se mnou.

Nakonec jsem měla sekci na druhém sále, kde mě převezli už před 12h na hekárnu na monitoring. I tam se mnou byl můj muž.

Když mě pak odváděli na sál, tak musel muž počat než mě připraví k rozříznutí. Pak mě celou dobu do vyndání malé držel za ruku. Což mi moc pomohlo(málem jsem zkolabovala. Byl krásný letní srpen). Po tom co malou vyndali, šel s doktorkou na ošetřovnu, kde ji mohl i vyfotit a pak ji přinesl za mnou.

Celý ten zážitek byl moc krásný. Personál byl vynikající. Co se týče epidurálu, tak jsem byla plně spokojená. Mě pustili domů 6den, hlavně protože jsem měla menší komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
24.5.10 22:26

Holky a kolik tatínci platili za přítomnost u porodu? Jen tak ze zvědavosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
25.5.10 00:25

Holky moc dekuji za info :-)
Lenti - melo by byt 500 - tedy nevim jak v pripade pritomnosti u cisare, ale myslim, ze by to melo byt stejne … kazdopadne tahle castka je stejna jako pred 6ti lety a na strankach maji psane porad tolik, tak snad je to stale stejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.5.10 11:54
Lidka a Sami píše:
Ahoj,
já jsem měla plánovanou sekci u Apolináře. Příjímali mě v 7hodin ráno, ale sekce jsme se dočkali až v 15:00, protože bylo hodně akutních případů. Měla jsem epidurální analgezii - ne tu celkovou, protože bych nemohla vidět malou a nemohl by u mě být muž.

Když mě přijali. Tak mě vyšetřili a udělali celkový zápis. Udělali mi předoperační očistu. A pak jsem šla na hekárnu čekat na monitoringu, kam za mnou mohl přijít muž a celou dobu byl se mnou.

Nakonec jsem měla sekci na druhém sále, kde mě převezli už před 12h na hekárnu na monitoring. I tam se mnou byl můj muž.

Když mě pak odváděli na sál, tak musel muž počat než mě připraví k rozříznutí. Pak mě celou dobu do vyndání malé držel za ruku. Což mi moc pomohlo(málem jsem zkolabovala. Byl krásný letní srpen). Po tom co malou vyndali, šel s doktorkou na ošetřovnu, kde ji mohl i vyfotit a pak ji přinesl za mnou.

Celý ten zážitek byl moc krásný. Personál byl vynikající. Co se týče epidurálu, tak jsem byla plně spokojená. Mě pustili domů 6den, hlavně protože jsem měla menší komplikace.

Zbytecne bych se rozepisovala, ale mela jsem to podobne jako Lidka a to v cervnu 2008. Cisar planovany, prijem v 7 h (dojeli jsme v pohode metrem) :-) a ve 12 jsem sla na sal. Manzel byl se mnou v mistnosti, kde je vana a lehatko (to jsem byla po priprave - klistyru a oholeni). Na sal sel se mnou, pockal az vyndaji malou a sel s ni na osetreni a zvazeni, pak ji prinesl v naruci a sedeli u mne asi deset minut, ale fucela tam klimatizace, tak malou odnesli a manzel tam se mnou byl do konce, pak jsem byla den na JIPu a pak pet dni na nadstandartu, o ktery jsem si rekla na JIPU.

Takto jsem planovanou sekci rodila i prvni dceru v roce 2003, ale nerodil mne muj porodnik, byl v cizine na seminari a manzel koukal pres prosklene dvere a pak byl s malou na osetreni. Jinak pooperacni postup stejny.

Jinak za ucast u planovane sekce se plati 500,– stejne jako ucast u porodu a manzel pri placeni pred propoustenim odboural pokladni, kdyz ji rekl, ze kousek dal ve Vinohradskym divadle by mel za petikilo aspon dve hodinky a bez krve :lol: vtipka :potlesk:

a stejne jsem se rozepsala :roll:

• Citovat
  • Upravit
1612
25.5.10 21:52

Rodila jsem loni v květnu a více méně už vše bylo popsáno.

Já byla pár dní před tím na riziku, takže ráno přesun v 8:00 z rizika na sál. Předtím příprava - klystýr a kontrola holení. Potom monitor na na porodním pokoji . mají tam jeden na kterém se nerodí - manžel byl se mnou. Potom mě odvedli na sál, kde mě píchli epidurál a manžel se převlékl do sterilního. Malý se narodil v 11 hodin. Manžel byl stále se mnou a držel mě jeho ledovou ruku na čele, což bylo super. Taky jsem myslela, že budu statečnější :mrgreen: Potom když malého vyndali, šel okamžitě za sestrama, když ho měřili apod. Vyfotil ho a potom přinesl za mnou. Bohužel za mnou nemohl na JIP, ale byl strašně dlouho za malým na novorozeneckém, až ho sestry museli vypakovat :oops: Mě potom pozdě večer překládali na nadstandart, takže jsem na JIPu byla pouze cca 9h, což jsem jen uvítala. Po porodu mě pouštěli 5. den, kdy den porodu se nepočítá.
Za účast tatínka u porodu se platila běžná taxa 500Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
26.5.10 15:12

Ahoj.
Taky mě čeká císařský řez. Teď mě trochu vyděsila zpráva o tom, že je šestkrát rizikovější co do poporodní úmrtnosti, ale mám zdravotní obtíže, takže se asi nebudu rozmýšlet. Jen jsem se chtěla zeptat, jak jsi se po výkonu cítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
7.10.11 17:54

Apolinar a plánovana sekce? Ach jo…
Injekci jsem dostala s sebou domu, že si ji mám sama píchnout den před plánovanou sekci.
Anesteziolozka se mnou skoro nemluvila a ostatni Doktoři podobne.
Jsem z toho naprosto v šoku a bojím se co bude nasledovat dal…
Uz jsem rodila v Podolí a chtěla jsem ted zmenu a vazne toho lituji, a to to mám teprve před sebou.
:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
7.10.11 18:49

Já si tedy nemůžu na plánovanou sekci u Apolináře stěžovat. To, že se injekce píchne večer doma jsem viděla jako plus. Anestezioložka mi vše vysvětlila, doktorka taky, dokonce mi dala na výběr ze tří dnů… Podrobnosti o tom, jak to bude probíhat a i tu injekci clexane mi dala asistentka, která dělá poradnu, když jsem tam byla naposledy. Nástup na sekci v 7 ráno, hned příprava a v osm na stůl, epi a za půl hodinky se šlo na věc… vše pěkně jako na drátkách, žádné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
7.10.11 19:00

Tak to se mnou se skoro nebavili, v Podolí se nastupovalo hezky den před, všechno mi hezky pověděli, měla jsem epi,ale nebyla jsem moc spokojena, ten dej kolem byl pro me náročný a napichovani bolestivý, ted chci celkovou, ale prd mi o tom řekli. Že tři druhu????
A přesně tuhle injekci mi dali s sebou do kabelky,to jsem byla dost v šoku, bojím se jehel a tohle… pro me určitě velké -
A pry mají v sedum nástup všechny a čeka se,kdo přijde na radu jako prvni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
7.10.11 21:02

Já jsem rodila u Apolináře císařem téměř před dvěma lety a nemůžu si stěžovat. Taky jsem dostala domů injekci, bylo mi vysvětleno při poslední poradně jak to píchnout (je to opravdu tenká jehla, píchnul mi to manžel do ruky a vůbec jsem to necítila, žádná bolest). Pak druhý den nástup na sedmou do porodnice a porodila jsem v 10:58, cca v půl mě vzali na sál, dali mi epidurální analgezii (nebolelo to, jen trochu nepříjemné) a když mě oddělili plentou a už byli i doktoři, tak mi tam pustili manžela. Seděl mi u hlavy a já pak cítila jen takové jako tahání a za dvě minuty od říznutí už Maty řval. Manžel šel s nimi vážit měřit, pak si ho přinesl v náručí, seděl u mě, povídali jsme (dejchák jsem si sundala) a šití cca 20 min. Opravdu bezbolestné, jen malinko nepříjemné chvílema. Na jipce super sestra, příjemná, měla jsem i fajn „spolubydlící“, druhý den ráno mě převezli na normální pokoj a od oběda jsem už měla u sebe i Matyho. Na noc si ho teda první dvě noci brali sestřičky, ale druhý den už jsem celkem v klidu chodila. Tak držím palce, ať to proběhne stejně pohodově jako u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
7.10.11 21:43

Tohle zní tak pohodove.
Nejspíš mám zatím smůlu na personál… :zed:

Mmia píše:
Já jsem rodila u Apolináře císařem téměř před dvěma lety a nemůžu si stěžovat. Taky jsem dostala domů injekci, bylo mi vysvětleno při poslední poradně jak to píchnout (je to opravdu tenká jehla, píchnul mi to manžel do ruky a vůbec jsem to necítila, žádná bolest). Pak druhý den nástup na sedmou do porodnice a porodila jsem v 10:58, cca v půl mě vzali na sál, dali mi epidurální analgezii (nebolelo to, jen trochu nepříjemné) a když mě oddělili plentou a už byli i doktoři, tak mi tam pustili manžela. Seděl mi u hlavy a já pak cítila jen takové jako tahání a za dvě minuty od říznutí už Maty řval. Manžel šel s nimi vážit měřit, pak si ho přinesl v náručí, seděl u mě, povídali jsme (dejchák jsem si sundala) a šití cca 20 min. Opravdu bezbolestné, jen malinko nepříjemné chvílema. Na jipce super sestra, příjemná, měla jsem i fajn „spolubydlící“, druhý den ráno mě převezli na normální pokoj a od oběda jsem už měla u sebe i Matyho. Na noc si ho teda první dvě noci brali sestřičky, ale druhý den už jsem celkem v klidu chodila. Tak držím palce, ať to proběhne stejně pohodově jako u mě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
28.11.11 16:55

A kdy vám přinesli na JIP miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková