Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,
mám jednoduchou otázku - rodily jste některá v této porodnici? Byli jste spokojené s přístupem lékařů, sestřiček, s celkovým prostředím?
Já rodila své první dítko v Rumburku a chtěla bych zkusit u druhého tuto porodnici.
Ahoj…rodila jsem tam loni v dubnu a byla jsem spokojená…
i když…neměla jsem žádný problém,ani při porodu,ani pak s malým…
Dr.při porodu byl moc fajn,sestřičky taky…
Každou středu je kurz a prohlídka porodnice,jestli mš čas,jdi se juknout. ![]()
Ahojky,já rodila v Lípě 3×,protože dříve nebyl výběr,bohužel zájem nic moc.Když jsem ležela na hekárně a měla hlavičku napůl venku,musela jsem si sama hledat někoho kdo by mě odrodil,personál měl asi pauzu,nabídla se spolutrpitelka,že lékařku sežene.Skutečně se jí to podařilo a narodila se má nejmladší dcera.Po 20 letech žádná změna.Ted po špatné zkušenosti u obouch mých dcer bych tuto nemocnici raději nedoporučovala.Při porodních bolestech se rozhodla dcera,že je čas jet do porodnice,tam jí prohlídli a poslali domů,že je čas.Za 3 hodiny si dcera musela volat záchranku,že rodí.Jen tak tak,že to stihli včas,malý se narodil ihned po příjezdu.I když jsou tu jistě i hodné sestřičky,doktorky,tak budou mé dcery raději rodit jinde.Napiš mejlík pošlu příběh čerstvý,zatím bych to nechtěla rozmazávat na internetu,možná až to přejde tak vše popíšu.Proto odpovídám na tvou otázku Lípa-nikdy více!! ![]()
No, koukám, že hodnocení této porodnice je skoro půl na půl, když jsem se koukala na jejich stránky.
Uvidíme, jak se rozhodnu, ještě nejsem ani těhotná, ale mimčo je brzo v plánu.
Každopádně děkuju za informace. Bohužel se asi nikdy nedá říct jaká porodnice je dobrá, vím ze zkušenosti, že hodně záleží koho u porodu budete mít, jakou bude mít náladu…atd.
Já za sebe také říkam ne sice první porod byl ok nemohla jsem si stežovat ale pri druhem tehotenství už to nemůžu doporučit.možná si pamatujete bylo to v tv Nova v unoru.jejich přístup hlavně jedne lekařky už v živote nikdy nezapomenu takže pro mě už vickrát Lípa ne.
Ahoj,
za mě tahle porodnice je fakt otřesná! Přijela jsem tam s problémy s rizikovým těhotenstvím a díky jejich nepéči jsem tam porodila syna v 25+6tt. Skoro 15 hodin jsem pak čekala na informaci jestli vůbec přežil to, že ho převáželi na specializované centrum do Ústí nad Labem. Chodili se mě tam ptát a osočovaly mě, kde jsem nechala dítě, protože si sestry neuměly předat informaci, že můj syn byl převezen pryč.
Je zázrak že syn vůbec přežil. Neonatologové v Ústí mu dávali do 40% šance, že vůbec přežije.
Myslím, že porodit doma (nejsem zastánce domácích porodů!), nebo pouze za asistence porodní asistentky, je mnohem lepší, než rodit v téhle nemocnici. Minimálně úroveň odbornosti bude stejná, ne-li větší. Protože tamní pracovníci ani neodkáží poznat, že má žena porodní bolesti (sestra mě několikrát seřvala, že si mám lehnout na záda, natáhnout nohy, dýchat klidně a uvolnit se, že mě pak bolesti přejdou - já teda rodila poprvé, ale myslím, že porodní bolesti fakt nepřejdou tím, že se žena natáhne a bude dýchat klidně)
Budeme se ted stehovat do česke lípy, a doktor mi oznámil že musím jit cisarskym řezem kvůli výšce. Tak jsem se chtela zeptat jake to tam je, jsem prvorodicka a Plzenacka… Děkuji předem za odpověď Monca ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.