Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, taky přispěju svou troškou.
Před dvěma a půl roku jsem rodila císařem. Rodila jsem 36 hodin, ale vůbec jsem se neotevřela. Malá pak začala v bříšku kolabovat, tak ji vyndali akutním císařem. Venku byla za pár minut, vše bez komplikací. Rodila jsem v Podolí a opravdu v pohodě. Strach a stres ničemu nepomůže!
Užívej si ten krásný pocit, že na Tebe miminko čeká. Taky jsem se těšila, že budu rodit klasicky, příroda si to vyžádala jinak. Nakonec je to jedno.
Je to opravdu hodně o psychice. Jasně, že když se to hojí, bolí to. Je to prostě velká jizva. Ale dá se to zvládnout. Hodně štěstí ![]()
Vermun píše: ..............(měla jsem injekce od bolesti, ale ty dávají všude..............
automaticky nedávají. Mě se ptali jestli chci něco od bolesti a pak dle toho - kapky, tabletky, injekce… ale já to dala i bez toho.
mě je dávali automaticky první dva dny, poté už se ptaly, ale to už jsem odmítla
Pleo píše:Vermun píše: ..............(měla jsem injekce od bolesti, ale ty dávají všude..............automaticky nedávají. Mě se ptali jestli chci něco od bolesti a pak dle toho - kapky, tabletky, injekce… ale já to dala i bez toho.
Taky mi automaticky nedávali. Teprve až když jsem bečela jak „kráva“, tak přišla teprve sestřička s injekci
Já měla takové bolesti, že s prominutím „porod houby“ proti tomu, jak sjem se probudila po narkóze ![]()
Wermun: To je zajímavé, že tě tak brzo po císaři pustili domů, píšeš patý den
Normálně nás po císaři pouštěli až max. 9 den- 8 dní se tam muselo být, k vůli možné ruptuře jizvy. Já tam byla celkem 14 dní a 15 - mě vyhodili konečně dom
Když si vzpomenu, tak patý den jsem ještě měla hurónské bolesti po šití jizvy. No, každá jsme asi jiná. U nás by tak brzký odchod domů po šití neprošel. Zřejmě tam máte lepší možnosti ![]()
Vanesanka píše:
Wermun: To je zajímavé, že tě tak brzo po císaři pustili domů, píšeš patý denNormálně nás po císaři pouštěli až max. 9 den- 8 dní se tam muselo být, k vůli možné ruptuře jizvy. Já tam byla celkem 14 dní a 15 - mě vyhodili konečně dom
Když si vzpomenu, tak patý den jsem ještě měla hurónské bolesti po šití jizvy. No, každá jsme asi jiná. U nás by tak brzký odchod domů po šití neprošel. Zřejmě tam máte lepší možnosti
nyní se pouští 4-5tý den i po císaři v případě, že nejsou komplikace a matka se hojí dobře.
Ahoj holky, prosím poradíte mi někdo? Půjdu na třetí císařský řez a doktorka mi doporučila jako prevenci pooperačních srůstů v jizvě HYALOBARRIER GEL. Máte s tím někdo zkušenosti? Moc děkuji za odpovědi ![]()