Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,
já jsem právě 18+3 tt a doktor mi dopředu řekl, že musím na císaře kvůli úzké pánvi. Nebojím se, naopak jsem ráda, že to budu mít bez stresu a rychle za sebou. Bohužel máme už po několik generací v rodině špatné porody (máma mě ze sebe páčila 16 hodin, babička i prababička to také neměly lehké, i když to byla jiná doba…) Každopádně mi doktor vysvětlil, že je to určitě nejlepší varianta pro všechny tři strany - doktor, matka, dítě. Pod celkovou narkózu nepůjdu, jen mi píchnou epidural. Tak se mnou bude moc zůstat i manžel a první krásné vteřiny budou naše… ![]()
Jelikož jsem již podstoupila opěraci „spodku“ pod celkovou narkózou, zhruba tuším co mě poté čeká (i když to nebude „díra“ v břiše
)
Jediné čeho se bojím jsou ty necitlivé nohy po operaci, abych nezpanikařila… Ale jinak jsem spokojená. Budeme se moci i s doktorem domluvit na termínu, prostě super.
Držím palečky a přeji samé krásné chvíle s mrňousky ![]()
Ahoj jsem týden po SC a špatně udržím stolici je to hrozné spraví se to nebo je to nějáký problém děkuji ![]()
Ahojky, ja rodila taky cisarem ve spinalni anestezii, takze jsem byla pri tom. Nohy necitis, je to docela blby pocit, ale prijdou k sobe a s tim i bolesti…ale to je podle me nic oproti normalnimu porodu. Manzel byl celou dobu se mnou, hned druhy den jsem sla z jipky na novorozenecke oddeleni, mimco jsem mela hned u sebe. Rekonvalescence rychla, dokonce i na malou stranu jsem mohla hned po vytahnuti cevky. Dnes dva roky po porodu, problemy zadne, jizva neviditelna… ![]()
Já také úplně v pohodě. Jsem 2 měsíce po císaři ve spinále a asi jsem divná, ale já cítila nohy a hýbala prsty i během porodu
Žádné problémy se stolicí jsem neměla, ale jestli jsi byla ve spinále, tak by to s tím mohlo mít něco společného ![]()
Jj ve spinále jsem byla ale teď špatně udržím stolici doufám že je to jenom přechodné nebo to je děs
jsem myslela že takové problémy můžou nastat jen u normálního porodu ale ne po SC, stolice je řídká taková dívná ![]()
@Anonymní píše:
Jj ve spinále jsem byla ale teď špatně udržím stolici doufám že je to jenom přechodné nebo to je děsjsem myslela že takové problémy můžou nastat jen u normálního porodu ale ne po SC, stolice je řídká taková dívná
Ja nic podobneho nemela
Zeptej se radeji doktora, to udelas nejlip ![]()
Ahoj, prosím o radu, jsem skoro 6 měsíců po porodu po císařském řezu, rána se mi zahojila dobře, ale včera když jsem se sprchovala tak jsem cítila, že mě tam něco pálí, koukla jsem do zrcadla a mám tam takovou malou ranku dokulata, jde to jakoby dovnitř. přijde mi že z toho i malinko něco vytéká. nevím jestli se to tam třeba nezapařilo páč mám převislé břicho (špek) co s tím, měl jste to také někdo. mám jít k Dr.? děkuji
Ahoj, já měla po císaři u jizvy takovou kuličku, nakonec jsem z ní vymáčkla kus nitě
. Vypadalo to jako beďar, trochu…
Ahoj, já jsem po císaři 10 měsíců a občas mě ta jizva pálí sama o sobě, z ničeho nic…
@Markéta456 ranku pořádně vysušit, ničím nemazat dokud se to nezahojí a udržovat v suchu. Tím že je tam ten převis tak se to rádo v horku zapařuje. Dát si tam třeba bavlněný kapesník, kterej dobře pohlcuje vlhko a hlavně to udržet v suchu tu ranku. Jinak jak to začne hnisat tak to je pak horší
A jinak při sprchování omývat pouze mýdlem, nedrhnout houbou.
Ahoj taky jsem po CS a ne zrovna jednoduchém. Masivně jsem krvácela takže mi dali ještě v nemocnici duratocin aby to zastavili. Jinak jizvu jsem se snažila také mít v suchu, jak už bylo napsáno bacha na vlhko aby jizva nehnisala. Pak jsem i mazala mastí z lékárny nebo mesickovou mastí a trochu jsem ji jakoby masírovala ![]()