Ach to jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
29.1.04 22:25

Ach to jídlo

Ahoj, naše holčička má 4měsíce a váží 8kg.Porodní váha byla 4kg. Zatím ji kojím,ale musím dokrmovat, většinou 2× denně. V poledne a před spaním. Teď přemýšlím zda už začít s pevnou stravou. Nechci mít z malé tlusťouška, ale nedat jí o co si říká to taky nejde. Trápí mě,jestli ji nepřekrmuji, ale na druhé straně si říkám, že to snad u tak malého dítěte ani nejde.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
30.1.04 08:16

Ach to jídlo

Ahoj,

byla jsem na tom stejně. Naše malá měla PV 3.900g. Ve 4 měsících měla taky cca 8Kg a v 6 měsících 10Kg. Teď jí je 9 měsíců a ještě nemá 11Kg. Je hodně veliká, ale ne obézní. Myslím, že do roka dotáhnem asi těch 12Kg. Moc ráda baští, ale je od půl roka hodně pohyblivá a tak už tolik nepřibírá.

Přikrmovat jsem začala až v šesti měsících. Zvládla lžičku jakoby z ní jedla odjakživa. Do té doby byla kojená a občas dostala Nutrilon (asi 1× denně). Myslím, že pokud nebrečí hlady, prospívá a je spokojená není nutné začít s příkrmem moc brzy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.1.04 12:59

Ach to jídlo

Dík,je fajn vědět, že v tom člověk není sám a že všechno nedělá úplně blbě.

• Citovat
  • Upravit
47
30.1.04 13:39

Ach to jídlo

Ahoj,

vyčetla jsem, že se s příkrmy (přechod na „pevnou“ stravu) nemá začínat dřív, než v 6.měsíci, protože dětský organismus do té doby ještě není na takovou zátěž dostatečně vyvinutý. Nic bych neuspěchávala.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
30.1.04 14:59

Ach to jídlo

Souhlasím s Lenkou, dál koj, na přírkmy je dost času! Pokud se Ti podaří návrat k plnému kojení, bude to skvělé. Kdybys potřebovala nějaké rady stran kojení, klidně napiš.

Zajímalo by mě, jaké jsou důvody k těm příkrmům, když tak rychle nabírá?

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.1.04 19:41

Ach to jídlo

Ahoj, s těma příkrmama sme začaly už v porodnici a odbourat se nepodařily, jen zredukovat na 2× denně. Protože porod byl císařem, mlíčko se pořád nechtělo začít dělat, taky přispěly nervy. A sestřičky taky nepomohly. Divily se proč ji nechci přikrmit, když si vypila jen 10 ml, že krmit po hodině je hloupost. To jsem sice ještě odolávala. Dny jsme s Klárkou zvládaly, ale v noci byla rozmrzelá, a sestra vítězoslavně přišla s tím, že má hlad a mlíčko ji uklidnilo. Do toho všeho mi krvácely bradavky, ,,to jsemsi taky zavinila sama, častým kojením". Dle jedné sestřičky.A pocit, že jsem nejhorší matka na světě byl tu. Doma sem se snažila kojit co nejčastěji,ale Klárce to jaksi nestačilo. Nebo prostě jen neví proč se namáhat, když to jde lehce s lahvičky.

Navíc nevím proč, ale levé prso jaksi nechce spolupracovat, pořád krmím s obou prsů, při jednom kojení, a to třeba i po půl hodině, a potom nastane doba, že jí to prostě nestačí a musíme si pomoct lahvičkou. Někdy vypije 30 někdy 60, ale už vypila i 150ml.

Největší paradox je, jak si člověk v těhotenství plánuje jak to bude fajn, načte veškerou dostupnou literaturu, a má pocit, že ho nemůže nic zaskočit. A ono může, všechno!

Zatím dík Monika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí