Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
Nám se nejlépe osvědčil parní sterilizátor do mikrovlnky. Vyvařování trvá zhruba 7 minut. Ten náš stál asi 300 Kč. Před zakoupením, ale doporučuji si ověřit, že se Vám opravdu do Vaší mikrovlnky vejde. Renata
Bohuzel řada sterilizátorů je příliš nízká a vejdou se do nich jen takové ty „tříčtvrteční“ lahve a ne ty normální na 250 ml. Já jsem to u prvního dítěte dělala celou dobu tak, že jsem lahve umyla normálně štětkou, pak naplnila vodou, dudlík dovnitř „hlavou dolů“ a nechala v mikrovlnce přejít varem. Trochu té vody vylítá, když to neohlídáte, a pozor na opaření při vylévání, ale je to hned, nikdy jsem to nedělala jinak a malá nikdy nebyla nemocná, lahve nesmrděly, nic. Ohledně prvního vyvaření dudlíku - normálně v kastrůlku na plotně. Jinak bych to s vyvařováním nepřeháněla - samozřejmě po mléce musíš, tam by hrozila infekce, ale jinak - mimi stejně strčí do pusy kde co a např. když je krmíš pomocí vlastního prstu, ruce si taky jen umyješ a „nevyvaříš.“ V.
Chtěla jsem se zeptat, jak se správně vyvařují lahvičky. Teď jsem koupila dudlíky a tam je také napsáno, že se mají před prvním použitím vyvařit. Tak by mě zajímalo, jak to která děláte.