Císařský řez na přání?

Anonymni
19.7.09 21:01

Císařský řez na přání?

Nedavno jsem tu opet zaregistrovala diskuzi na tema CS na prani. V posledni dobe se to dost resi a rozebira, jestli ano, nebo ne, pro a proti.....atd.

Nasla jsem na webu video, kde je zachyceny cely CS. Doporucuju shlednout celych pet miut. Nic strasneho, jen syrova nahravka, pro nekoho krasne (protoze kazde zrozeni ditete je krasne), ale ja po shlednuti tohoto vim zcela jiste, ze dobrovolne bych do toho nikdy nesla, protoze to zkratka JE operace, se vsemi riziky.

Akutni CS nebo ze zdravotnich duvodu nebo spatne polohy miminka to je o necem jinem, tam bych to samozrejme podstoupila, co by mi taky zbyvalo…
Ale stale se objevuje vic zen, ktere za tim vidi bezbolestny porod, ktery je za 15 minut hotovy se vsim vsudy… Zajimalo by me, jestli vubec vedi, jak takovy CS vypada?

A jelikoz informovanost je v dnesni dobe dulezita, tak tady ho mate, damy 8) :wink:

http://www.youtube.com/watch?…

Jsem zvedava na vase nazory na video ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2047
19.7.09 21:13

Abych řekla pravdu, tak já to musela ihned přepnout na ten konec, jinak by mě to neudělalo dobře. Samozřejmě chápu, že pokud rodička nemuže jinak než postoupit CS, tak bych s tim souhlasila. Zdraví maminky a miminka je přednější.
Ale určitě jsem zastáncem pro spontální porod. Ty bolesti k tomu prostě patří a pro mě to byla nejkrásnější věc. Na přání bych tohle nikdy nepodstoupila 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
19.7.09 21:19

Jééé konečně vidím jak to vlastně bylo… :lol: nechtěli mně nechat dívat.. :?
A ať si každej rodí jak chce..............jestli si někdo přeje císaře a jako neindikovaný ho zacáluje - jeho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.09 21:20

Kykousku, prave proto jsem to sem dala. Ono se o tom hodne mluvi, ale cim vic se to bere jako samozrejmost, tim vic se zapomina na to, ze ti vlastne skalpelem rozriznou bricho a pak pod vrstvou kuze, tuku, ruznych obalu atd..... najdou dite. Myslim, ze je dobre videt, po cem nektere zeny doslova touzi…

• Citovat
  • Upravit
8297
19.7.09 21:22

Ivusho , přesně, ať si to maminy zaplatěj, jako nadstandardní péči (a že je císař pěkně drahý, prý na 30 000,– přijde pojišťovnu)

Ale upřímně, kdo nechce rodit, ať netěhotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.09 21:23

ivusho ANO, at si kazdy rodi, jak chce. O tom zadna. Jen by bylo dobre vedet, do ceho vlastne dobrovolne jdou....... ;)

• Citovat
  • Upravit
2047
19.7.09 21:28
Anonymni píše:
ivusho ANO, at si kazdy rodi, jak chce. O tom zadna. Jen by bylo dobre vedet, do ceho vlastne dobrovolne jdou....... ;)

To je fakt, ale po shlédnutí videa bych si to ted teda rozmyslela :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.7.09 21:30

Chudák mimčo, mi ho bylo líto, jak ho vytáhli z pohodlnýho pelíšku, to musí být celkem šok, takhle rycpic. A představa, že se mi takhle někdo hrabe v břiše, dobrovolně ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
19.7.09 21:33

tak jsem taky konečně viděla, jak to vypadalo za rouškou :lol:
no taky bych chtěla radši přirozený porod,ale po 24hodinách kontrakcí a nepostupujícím porodu /:! / jsem uvítala nabídku CS.
doufám, že při příštím těhotenství to vyjde a bude to přirozeně. není o nic stát. matky, které o to žádájí, prostě nejsou informované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
19.7.09 21:37

Dobrovolně bych do toho nešla, bohužel mám za sebou dva, první když se dcera sekla v porodních cestách. U druhého jsem se těšila na přirozený porod, bohužel protože byl syn obráceně začaly to vyvolávat týden před termínem a byly špatný ozvy. Tak rychle císař, přitom pak přiznaly že jim přístroje občas blbnou - syn se narodil nepřidušený. Takže mě upřímně druhým císařem naštvaly, možná kdyby to nevyvolávaly a počkaly tak nemusel být. Ale je to zajímavý video.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
19.7.09 21:39

Jo a po každým císaři mě trvalo dlouho než jsem se s tím psychicky vyrovnala. Prostě pocit že jsem nerodila a po druhým že už přirozeně nebudu, protože potřetí jdu automaticky na císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
19.7.09 21:54

Děkuji za odkaz,
teť už vim co jim tak ,pro mě dlouho,trvalo a co bylo takové to tahání,jen já měla pocit že všude kolem je spousta krve :roll:
A to mě to čeká ještě potřetí :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.09 21:55

Krásný..přece jenom mi to přišlo krásný i když to drobek fakt asi trochu nečekal:):)
Si vemte že tato maminka byla velmi štíhlá. Být to dáma trošku pulentní (neřkuli kór) bylo by to myslím o neco jinčí pokoukání.

Jen me napadlo kde asi tak zmizne plodová voda? Nějak ji odsají, nebo vyteče pak sama?

Rekla bych že počet mamek jdoucí na cisaře na vlastní žádost je v řádu promilí.
Dovedu si představit že nekdo může mít zvýšený práh bolesti, nebo nejaké psychické trable. V obou případech je asi dobrý zvážit předem samotné těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
71
19.7.09 21:59

Taky na to koukám, co mě to vlastně dělali, když jsem „spala“. Ale teď se teda už nedivím, proč po probuzení bolí sebemenší pohyb!! Když mě vezli ze sálu na pokoj z pooperačního, byl to děs!! Každá nerovnost na podlaze, nájezd do výtahu! … A 24 hodin po operaci vstát a do sprchy - to byl taky zážitek. Au, ještě teď to bolí.

Naštěstí je to vyváženo tím neskutečným pocitem štěstí, že je vaše miminko zdravé a konečně ho můžete sevřít v náručí, nakojit.....

Nemůžu srovnávat, „normální porod“ nemám za sebou, ale nevím, jestli bych si teda vybrala císaře dobrovolně. Kontrakce máte stejně a „normální porod“ je „chvilková bolest“ (samozřejmě hooodně nadneseně), ale ve srovnání s císařem, kdy vás ještě minimálně měsíc po porodu bolí každé postavení ze sedu, nedejbože z lehu!, při prudkém pohybu občas ještě dnes cítím v jizvě takové trhnutí a to nemluvím o tom, že ta jizva svědí jako čert, ptotože se dlouho hojí (mě už skoro 8 měsíců), ale to je to nejmenší. :D Jen je ta jizva na takovém místě, že pokud vás začne svědit někde na veřejnosti, poškrábat se na ní by vypadalo spíše jako poškrábání se někde jinde, kousek níže…:D :D Sranda.

Já bych císaře už podruhé teda nechtěla, ale kdo ví, co mi osud „nadělí“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.09 22:08

Tu plodovku odsavaji, je tam videt, jak tam strkaji takovou trubicku a je slyset, jak to syci.......

Ja na konci brecela, kdyz to miminko otevrelo oci a proste zacalo „zit“… to me dojalo :oops:

Ale jinak kdyz si predstavim, jak musi vsechny ty ruzne vrstvy kuze sesit a jak tlusta pak musi bt jizva…brr dobrovolne urcite ne :)

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí