Zaplacený porodník....

9
6.7.09 10:35

Zaplacený porodník....

Ahojky chtěla bych se zeptat jestli jste si některá z vás zaplatila svého ginekologa aby byl u vašeho porodu a v čem si myslíte, že vám to pomohlo. Já chci rodit v Jičíně tu možnost mám, stojí to 5000,– a podle mě by ten doktor při porodu měl být jen pro mě a ne běhat mezi více rodičkama a nemuselo by mě vyšetřovat víc lidí než on. Je to tak? A funguje to tak? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
6.7.09 11:04

Ja si teda myslim ze to je zbytecnost......
Co kdyz to budes mit domluvene a porodis o napr.dva tydny driv a o vikendu kdy mudr bude pryc?Jak to potom udelas?
P.S.Navic u me byla celou dobu jen PA ktera mela zrovna sluzbu a ktera malou i odrodila a mudra sedela vedle me a nedalala nic,jen me potom zasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
6.7.09 11:14

Myslim ze to je obvykla cena a je v tom prave to, ze pojede i v noci a podobne. popravde receno nevim, jak to ti doktori (nebo i placene PA) delaji, kdyz treba zrovna slouzi, nebo jim rodi dve klientky zaroven a podobne.
Asi to muze byt prijemne, mit tam nekoho jen pro sebe.
Ale ja na to osobne kaslu. Doufam jen, ze nebudu mit nejakeho studenta na porodnickem krouzku :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
6.7.09 12:36

Ahoj,

u obou porodů jsem měla svou lékařku, mojí gynekoložku a nemůžu si to vynachválit. Jednak tě rodí člověk, kterýho znáš, důvěřuješ mu a zná tvý těhotenství i tebe od začátku, věnuje se jenom tobě, vyšetřuje tě jenom on, prostě já kdybych šla rodit znovu ( jakože už fakt ne :D ) jdu zase do toho jedině s ní :wink: Mimochodem, já u obou porodů platila 10 tis. Jinak doktorka mi byla k dispozici kdykoliv na mobilu, po celý těhotenství.

Tami - ono to tak není u placených doktorů, jak píšeš, pokuď si doktora zaplatíš, tak tě prostě rodí on, ví kdy máš termín, hlídá si tě a ví, kdy asi porodíš a neexistuje, že by si odjel např. na dovolenou, nebo byl pryč :wink: Ale taky jsem se takhle obávala u prvního porodu, co když porodím jindy a moje doktorka tam nebude, takže ne, je „doma“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.7.09 12:40

Já bych ty peníze za to dala,ale bohužel u nás taková možnost nebyla,musela bych rodit v jiné porodnici :cry:
To že se do mejch utrob za tu noc a pul dne koukala i uklízečka která jen procedila to jsou jatka :roll: a lékařu se vystřídalo za ty dvě směny alespon 8 a nakonec u samotného konce kdy už jsem nevěděla jestli umřu tam byli 5 sester a primář a jedna doktorka a další dva doktoři a skákaly po mě jak šílený tak mi to vlastně už bylo jedno kdo tam je ,ale kdyby tam byl i muj doktor tak bych se asi cítila lépe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.7.09 14:02

ahoj, ja byla domluvena s PA, ktera v porodnici, kde jsem rodila, pracuje.. a pokud budu rodit potreti, tak to udelam uplne stejne :wink: Byla tam jenom pro me. Byly jsem dopredu domluvene, vedela presne jak chci rodit, co si naopak nepreji, respektovala moje prani.. nikdo dalsi mi do porodu nezasahoval..
Jinak z vlastni zkusenosti a zkusenosti ostatnich kamaradek se priklanim k tomu zaplatit si spise porodni asitentku nez lekare.. Tu nejdelsi prvni dobu porodni s tebou doktor pravdepodobne ve sprse nebude :wink: .. Ale treba se mylim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
6.7.09 19:06

Mončo, tak já mám domluvenou taky doktorku(je to kamarádka mojí kamarádky). Porod mi bude vyvolávat a pak tam bude celou dobu se mnou. Pokud by porod přišel dřív, tak jí můžu kdykoliv zavolat. Zatím jsme se o částce nebavily, ale myslím, že těch 5 tisíc je adekvátní. Jsem z Moravy, tady ty částky jsou nižší než v Praze, tam se to pohybuje od 10tis. výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.7.09 19:59

Díky holky za odpovědi. Popravdě jsem chtěla jen ujistit v tom, že to nejsou vyhozený peníze, ale že je fajn mít tam doktora který mě zná ví co chci a co ne. Takže s doktorem se určitě domluvím a budu doufat, že všechno dobře dopadne......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.7.09 20:36

napsala jsem ti SZ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
6.7.09 21:19

Ahoj,
ja jsem nikoho domluveneho nemela, prijde mi to taky zbytecne, ale chapu, ze nekoho to muze uklidnit a vyhovovat. :wink:
Spise jsem chtela napsat, ze muj manzel ma kamarada a jeho zena mela takto zaplaceneho porodnika. Porod ji vyvolaval, protoze neporodila jeste 3 dny po terminu a on jel ten dalsi den na dovolenou, tak aby to stihnul a mohl tam byt, coz mi prijde dost pritazeny za vlasy :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
6.7.09 22:37

Ahojte, taky jsem mela zaplaceneho porodnika a jdu do toho i ted podruhe. Lekar mi byl k dispozici porad, mohla jsem ho „otravovat“ s cimkoli a hlavne kdykoliv po telefonu nebo za nim zajit do porodnice. Jakmile zacali kontrakce, mohla jsem mu volat na mobil (coz jsem i udelala ve dve v noci) a on mi rekl instrukce a sesli jsme se v porodnici, i kdyz nemel sluzbu. Take jsme meli dohodu, ze kdyz by byl cirou nahodou mimo dojezdovou vzdalenost do porodnice (porodit v terminu znamena +/- 14 od TP), tak bude v zaloze domluveny jiny lekar, na ktereho spolehal. Nyni jsem v kontaktu se stejnym porodnikem od pocatku tehotenstvi…myslim, ze jsem mela hodne pohodovy prvni porod hlavne diky jeho „nadstandardnim sluzbam“. Rozhodnout se musi kazdy sam, pro nas to nebyli vyhozene penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.7.09 03:59

Já jen zírám co je dneska všechno možné !!!
Nebo spíš, že ti doktoři opravdu fungujou jako řemeslníci, „čím víc peněz, tím kvalitnější služby.“ ?!
Jen by mě zajímalo, jestli Vám to gynekolog nabídl sám, tedy jestli chci mít u porodu svého doktora, tak mu nabídnu že si zaplatím (připadá mi to totiž trošku trapné) nebo jak to vlastně funguje. Tedy vlastně jestli to funguje u každého gynekologa, a jak jste zjistili nebo jak se dá zjistit, kde je tato možnost ?

• Citovat
  • Upravit
43031
7.7.09 07:56

No ja bych trebas mela trosku obavu mit u porodu sveho gynekologa, ackoliv byl behem tehotenstvi uplne skvely, protoze prece jen nepracuje uz ve spitale a nerodi kazdy den. V medicine a u chirurgickych vykonu plati obzvlast, ze cim vic se toho dela, tim vic se to umi. Tak si myslim, ze rodit s nekym neznamym, kdo ale za posledni rok rodi 5 porodu denne, bude mozna lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
7.7.09 08:25
Anonymni píše:
Já jen zírám co je dneska všechno možné !!!
Nebo spíš, že ti doktoři opravdu fungujou jako řemeslníci, „čím víc peněz, tím kvalitnější služby.“ ?!
Jen by mě zajímalo, jestli Vám to gynekolog nabídl sám, tedy jestli chci mít u porodu svého doktora, tak mu nabídnu že si zaplatím (připadá mi to totiž trošku trapné) nebo jak to vlastně funguje. Tedy vlastně jestli to funguje u každého gynekologa, a jak jste zjistili nebo jak se dá zjistit, kde je tato možnost ?

Záleží na tom, jestli je tvůj gynekolog, jen gynekolog, nebo gynekolog-porodník a zda někde „rodí“, na to se můžeš normálně zeptat a já se na to neptala, já jsem rovnou řekla „chci rodit s Vámi“ a bylo mi řečeno, kolik peněz to stojí a kdy se vybírají.

Kamarádka měla taky svýho doktora - Mudr. Kouckého a normálně se domluvili, že spolu mimi odrodí, přenášela, tak dohodli i termín a cenu, jen jí říkal, proč mu to neřekla dřív ( 35tt ), že se o ní mohl starat od začátku.

Ještě k tomu zaplacenému doktorovi - reaguju na tu první větu o kvalitě…tak k tomu patří asi toto ( v mém případě ) - celou dobu těhotenství se o tebe stará, nedocházíš nikam do porodnice, jsi stále jen a jen v jeho péči ( takže nějaký hodinový čekání v porodnici, neznám ), je ti 24hod k dispozici na mobilu, vyřizuje za tebe všechny papíry ( rodný list, vyřídí v nemocnici nadstandat, pakliže ho chceš apod. ) který obvykle vyplňuješ při příjmu v kontrakcích se sestřičkou a po porodu se na tebe chodí dívat.
V době porodu se stará jen on o tebe, na mě nikdo nesáhl, u druhého to byla sekce, tak to bylo něco jinýho, a pořád si tam s námi (se mnou a manželem ) povídala, prodýchávala kontrakce ( který i přes epi ke konci bolely ).
Ano, je to nadstandart, ale s manželem jsme říkali, že to byly pro nás nejlépe investovaný peníze :wink: Takže pokuď máš zájem o takovou službu, musíš si jí zaplatit, to mi přijde normální, nikdo tě do toho nenutí, můžeš mít i doktora, co má zrovna v nemocnici službu, tohle je zkrátka svobodná volba každýho :wink:a moc bych přála všem maminkám tu možnost mít. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.7.09 09:25

Jo Koucky, tak to je docela luxus, byt u nej v peci. Ale bojim se, ze by nemel moc pochopeni pro moje hysterie,protoze podle jeho odpovedi v poradne jsem vlastne nikdy zadne potize nemela :-))
Ale uz vic mojich znamych na nej narazilo pri porodu uplne nahodne !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí