porod do vody

94
27.6.09 21:29

porod do vody

ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenosti s ¨porodem do vody. prý je to méně bolestivé ale hlavně to pro mimčo není tak stersující, ako když ho vytáhnou před světly a dá se říci do jiného prostředí. Dočetla jsem se, že také po porodu nepláče…zárověň to má i svá rizika - ve vodě nelze poznat rozsah krvácení matky, může dostat z vody infekci, miminko by se mohlo nalokat vody…kvůli vypuzení placenty pak maminka musí z vody vylézt. Před porodem do vody se musí podepsat formulář, že souhlasíte s riziky…
Tak jen tak zvažuji..docela bych to vyzkoušela, ale nechci podstupovat nějakému riziku…
Mimochodem dnes mám termín, jsme zatím v pohodě..nic se nëděje, jen jak jsem spíše na záchod moc nechodila ( trochu zácpa), ted druhý den jsem asi po páté…není to taky nějaká příprava, že už to příjde?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7678
27.6.09 21:49

Milé Slunicko,
tak přímo já zkušenost s porodem do vody nemám,ale sestřenka rodila teď 1.6.a rodila do vody a má ještě dcerku o dva roky starší tu rodila normálně. Byla z toho nadšená,podepisovala nějaký souhlas(nevím přesně co všechno),ale jinak říkala že průběh byl mnohem snesitelnější(né však bezbolestný,říkala že poslední fáze kdy se malý dral myslela že vyletí z kůže :) )a hlavně že malý neplakal vůbec ani po vyndání ani při čištění a byl prý spokojený.

Sama jsem to zvažovala u druhého,ale jsem srabík a nakonec šel stejně CŘ.

K tomu záchodu,u mě to bylo podobné cca 2 dny před porodem mě to docela prohánělo a dr. mi jen řekl že je to tím jak miminko sestupuje do porodních cest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
27.6.09 21:51

S porodem do vody zkušenost nemám, i když jsem o tom v těhu taky uvažovala. Nicméně jsem druhou dobu porodní částečně strávila ve vaně ( v porodnici) a když už začaly kontrakce přituhávat, tak mi tam moc dobře nebylo, navíc mi to bylo i dost nepohodné, na sále jsem mohla podle potřeby měnit polohu a to mi v té vaně tedy moc nešlo. Na sále jsem měla pološero, potichu hudbu, takže klid byl také a navíc nakonci z člověka vychází všechno možné a ležet v tom ve vaně se mi nechtělo.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
27.6.09 22:18

Děkuju za informace, je to prostě tak, že co člověk to jiný názor a tak to beru. každý se musí rozhodnout sám. Hlavně si myslím, že to situace vyřeší sama.. Jak píšete, že v tý vaně ležet se vším, co ze mě vyjde mě taky napadlo a pak z toho nedostaňte infekci, tak nevím…taky se asi můžete sama potrhat…no nebude to jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
27.6.09 22:23

Přesně tak co člověk to názor a jiná zkušenost.
Po porodu stejně musíš hned vylézt,takže „v tom“ neležíš,ale je fakt že každej to má individuálně jiný i s tím potrháním,sestřenku teď prý ani nešily a u první skoro hodinu (pravda může to být také tím že rodila již po druhé).

Rohhodně ti přeji hodně štěstí a hladký průběh,ať jste oba zdraví!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
27.6.09 22:28

Jééééééé, děkuju za přání..ono se to celé nějak vyvrbí samo, hlavně a´t jsme oba v pořádku a an bolest a všechno špatné se zapomene..protože to zažehne všechen ten zázrak, který ke mě přiloží..už se na broučka moc těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.6.09 22:32

Ahoj slunickop, v prvé řadě přeju krásný porod.
Tady v blízkém okolí ta možnost není, tak nevím, jenom jsme měly v diskusi maminku, která rodila do vody (první dítě) a psala, že to byl nádherný zážitek.
Pokud ale jde o ten pláč - pokud je porod pohodový a miminko ti okamžitě dají, tak taky nemusí plakat, i když je porod tradiční. Syn jenom tak mňouknul a to bylo všechno :wink: .
Tak ať už si to brzy vyzkoušíš a zdravé miminko přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
27.6.09 22:34

Já jsem chtěla moc rodit do vody. I podle toho jsem vybírala porodnici, ale pak jsem na to neměla ani pomyšlení. Při představě, že lezu přes ten šíleně vysoký okraj do vany se mi dělalo mdlo a daleko lépe jsem se cítila ve sprše. V těhotenství jsem si nedovedla představit, že budu ležet při kontrakcích na porod. křesle a nedej bože tam taky porodím. A nakonec mi tam bylo nejlíp 8O . Za sebe říkám - moc neplánovat,
tělo si řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
28.6.09 09:40

Báru jsem měla v plánu rodit do vody. Strávila jsem ve vaně v podstatě celou první dobu porodní a bylo to fajn.Když mi rupla voda a já začala" okusovat kachličky", tak mě z té vany vytáhli a do čtvrt hodiny byla malá venku - na porodním křesle. Ani jsem nestihla protestovat…
Jsem vodní člověk, dost času jsem ve vaně strávila i v těhotenství. Mmch.Bára je ve vaně nejšťastnější. :wink:

Přeju pohodový porod a krásné zdravé miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
28.6.09 11:38

Do vody jsem rodila dvě děti, po první zkušenosti klasického porodu na koze, je to nebe a dudy. Ale hrozně záleží na samém porodu, někomu voda dobře nedělá, někomu se zpomalí kontrakce, někomu vadí poloha při porodu (i když se ve vodě dá rodit v kleku, dřepu, není nutné být v polosedu)

Každopádně jsem nikdy v ničem neležela, při samotném porodu odešlo jen málo krve (na rozdíl od prvního, kdy to připomínalo spíš jatka), plodová voda byla čirá, takže není důvod k nějakému lekání. Navíc z vlastní plodové vody a krve se infekce fakt nedostane ;)

Placentu jsem poprvé porodila už do vypuštěné vany, podruhé ještě do vody, a taky se žádná hrůza nekonala, jako velekrvácení, nebo tak. Stejně se pak hned šlo ven. Jen to chce vybrat porodnici, kde už s tímhle typem porodu mají pár zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.6.09 13:24

Ahoj,já jsem na tom byla podobně jako Ogulaa. Celý den jsem proležela ve vaně,případně jsem se odebrala na chvíli prozměnu do sprchy,ale když už se blížil porod,nebylo mi ve vodě příjemně, mokro, nepohodlí, radši jsem vylezla ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.6.09 13:44

Ahoj Slunicko,
ja do vody rodila pri druhem prckovi a byla to vyborna zkusenost.
Na porodnim sale jsem ztravila necele pul hodky nez se mrnousek narodil, celou dobu ve vane. Samotnou me prekvapilo, ze jsem nemusela tesne pred porodem vylezt „na sous“ :lol: Por.asistentka mela jakousi „podvodni“ sondu na poslouchani ozev, takze pod kontrolou prubeh byl. Hned jak maly vyklouzl, vylovila ho a polozila mi ho na bricho, kde jsem se s nim muchlala nez vysla placenta.
Spinave vody jsem si moc neuzila, plodova voda je cista a to co z tebe vyjde s mimcem se bezprostredne po porodu vypusti z vany, zustane tam jen par cm vody, aby clovek nelezel na studenym :)
Je fakt, ze drobek plakal malicko, spis si obcas jen tak beknul a zas byl v klidu 8)
Sla bych do toho urcite znovu, ale urcite je to individualni zalezitost, kazdemu to nemusi sednout.
Kazdopadne ti preji pohodovy porod at uz ve vode ci na suchu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.6.09 13:56

Díky všem za Vaše zkušenosti..zkusím se na to zeptat přímo v porodnici, jaký s tím mají zkušenosti, budu rodit v Kadani…ještě nevím kdy, podle toho jak se cítím dobře, mi nepřijde, že už mám po termínu..a že bych asi už měla, ale malýmu je asi dobře, i když se tedy pořádně vrtí…ještě jdu upéct buchtu, uklidím si v lince, vypálím si Cd odpočinkových písniček sebou a zkontroluju, zda mám na cestu do porodnice všechno( zítra musím nastoupit). Hned se budu informovat, jak je to s porodem do vody a zda by mi to vůbec doporučili, těhotenství jsem měla naprosto v pořádku, nebylo mi zle, nezvracela jsem, všechny výsledky byly v pohodě..prostě takové těhotenství bych přála každé. Mám štěstí, že jsem ho takové měla i u dcery ( dnes 14 leté), akorát že musela na svět přijít CŘ, protože byla otočená koncem pánevním, nyní je malej otočenej hlavičkou dolů, takže to snad bude bez problémů a já si okusím normál porod a hlavně to, že mi malého hned dají k sobě..doufám…tak ještě jednou díky za vaše reakce a přeju hezký zbytek víkendu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
28.6.09 15:33

Ahoj, pri prijmu do porodnice jsem taky zvazovala porod do vody a byla jsem k nemu hodne naklonena, ale ve finale jsem byla stastna, ze jsem rodila normalne v polosede a dr.mi pomahala, protoze ve vode bych to asi nezvladla a kdovi jesti bych neskoncila pod vodou :lol: .
Rodila takhle kamaradka prvni dite a rikala, ze to bylo sice fajn,l ale hruza, nemohla malou vytlacit, manzel kdyby ji nedrzel nohy, tak neporodi a halvne ti vubec nepomuze drokotr,kdyby neco. Nema k tobe pristup, nemuze pomahat mimcu rozpinat porodni cesty, …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
29.6.09 00:03

to je trochu zavadzajuce, ze by doktor nepomohol! kazda PA alebo doktor, ked vidia, ze 2.doba nepostupuje a tlacenie trva dlho a nikam nevedie, tak by ta z vane vylovili, aby vedeli lepsie pomoct. to, ze porod zacne vo vode, este neznamena, ze v pripade nejakej komplikacie, tam musi aj skoncit. netreba zbytocne strasit!!! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí