Odběr pupečníkové krve

1673
22.6.09 10:01

odběr pupečníkové krve

Chtěla bych se zeptat,jestly jste tento odběr některá podtoupila.Dočetla jsem se to na stránkách porodnice,kam chci jít,ale vysvětlují to jenom okrajově.Takže bych chtěla vědět o tom podrobnosti a váš názor na to a taky jestly vás to bolelo,jak to probíhá,jestly jste za to platily atd.
Díky za vaše názory :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
22.6.09 10:09

No já jsem to nakonec nepodstoupila (protože na to jaksi při porodu zapomněli :nevim: ), ale do poslední chvíle jsem chtěla, takže něco o tom vím. Dělali mi trochu víc vyšetření před porodem (když brali krev, tak krom standardních rozborů ještě kontrolovali protilátky proti žloutence myslím C), podepisovala jsem několik papírů. Pokud bys tu krev chtěla pro vlastní využití (tj uchovat a použít jen pro vlastní dítě), tak bys platit musela (a nemalou částku). Pokud bys ji věnovala do banky pupečníkové krve, tak to se neplatí. Bolet by to nemělo, berou ji z pupečníku, který je zaškrcený, ale tohle z vlastní zkušenosti potvrdit nemůžu. Jestli bude nějaké příště, asi do toho budu chtít jít znovu, pro mě to žádné omezení nebylo a kdyby to mohlo někomu pomoct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
22.6.09 10:47

Ahoj,
no já jsem rodila ve Frýdku-Místku a pupečníkovou krev jsem darovala. Nebolelo to vůbec, brali to ze zaškrceného pupečníku jak psala Hkac. Podepisovala jsem nějaké papíry (už ale nevím co :oops: ) a dělají navíc nějaké vyšetření krve. Jinak nic. Asi půl roku po porodu by ses měla dostavit do porodnice kdes rodila, na kontrolní vyšetření krve a dodat papír od Dr. jak prospívá mimi, jaké nemoci prodělalo a tak, ale to by ti všechno měli poslat domů. Mě pozvánku poslali až po roce :? Ale neplatí se nic, pokud to nemáš pro sebe.
Jinak jsem ráda, že jsem ji darovala. Mě to nestálo nic, nebolelo to, kdyby mi o tom PA neřekla, že ji bere, ani bych to nezaregistrovala. A třeba někomu pomůže. Akorát mě teda štve, že za uchování pro svoji potřebu platíš šílené prachy a stejně není jisté,jestli by to pomohlo. … tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
22.6.09 11:29

Ahoj, pupečníkovou krev mi nebrali, moc ráda bych ji bezplatně darovala, ale dělají to pouze některé porodnice :( .
Pokud ti jde o dárcovství (např. seznam porodnic), příp. jiné bližší info, koukni na stránky Banky pupečníkové krve http://www.bpk.cz/ .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
22.6.09 12:26

Já darovala 2× :) Vůbec to nebolí, prostě to vůbec necítíš a je to raz dva. Doufám, že tak někomu pomůžeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
22.6.09 13:31

Děkuji všem za odpovědi :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
22.6.09 23:14

Já dala - rodila jsem v Podolí. Nabídl mi to můj porodník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.10.16 19:48

Ahojte holky,

brzo budu rodit a tak me napadlo, ze bych se informovala o tom odberu pupecnikove krve, clovek nikdy nevi, zda to dite nebude v budoucnosti potrebovat… tak jsem pri posledni navsteve porodnice v podoli vzala brozurku.

Pocitala jsem, ze levne to nebude, ale nejlevnejsi varianta je 19 900 za odber plus 2000 neco za uchovani? To jako fakt? No ceny se pohybuji mezi temi 22 az 45 tisici, cca (maji tam ruzne balicky).

Volala jsem mamince, abych ji teda rekla, ze tohle si asi nemuzu dovolit a ona se tomu divila, pry v Bratislave to tak drahe neni. Tak me napadlo… myslite, ze ceny se mohou ruznit podle porodnice? Nebo cim to je?

Sla jste nektera do toho? To by me take zajimalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
30.10.16 20:31

@warita obe moje deti maji uschovanou pupecnikovou krev. A doufam, ze se jedna o nejvic zbytecne vyhozene prachy v mem i jejich zivote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
30.10.16 20:34

@warita k te cene, kazdy ma holt jine ceny. S tim nic nenadelas :nevim: vim, ze kazda porodnice si sama zvoli toho s kym budou spolupracovat. Tak leda zjistit ceny a pak dle toho volit porodnici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
30.10.16 20:35

Doporučuji projít internet, třeba tahle vlákna
https://www.emimino.cz/…o-ni-123726/
 https://www.modrykonik.cz/…tni-potrebu/

Je to asi hlavně těžký byznys se strachem a s minimální využitelností. Neumím to tak jasně zformulovat, takže jen přiložím citaci z té první diskuse.

Pokud dítě bude trpět nějakou chorobou, která vyžaduje léčbu kmenovými buňkami z pupečníkové krve (tj. leukemie a jiné formy rakoviny), je velmi pravděpodobné, že původ této nemoci je zakódovám v genetické informaci jeho buněk a tím pádem bude nemoc v každé buňce pocházející z jeho těla. A tedy i v buňkách jeho vlastní pupečníkové krve. Takže stejně bude potřebovat zdravého dárce z registru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
30.10.16 21:03

@šerifka
Ano treba pupecnikovou krev sveho sourozence. :)

Zakladatelko, mám uchováno od obou dětí, jak už tu bylo napsáno, doufám, že jsou to nejzbytečněji vyhozené peníze v mém životě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.10.16 21:05

Tak ted ani nevim, jestli do toho mam jit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
30.10.16 21:37

Mam take uchovanou pupecninovou krev od obou deti, ve Varech jsem pred 3 a 4 lety platila okolo deseti tisic a jsem rada, ze tato moznost byla.Dnes platim rocni poplatek 1500 za jednu krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
30.10.16 21:50

Take jsem pred 4 roky platila u cbc 10 tisic pred dvema lety uz te necelych 20. Zdrazili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí