Odběr pupečníkové krve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.1.17 23:09

Odebrat .. neodebrat ..??

Zdravím,
tak trochu oživím diskuzi ;)
Právě se rozhodujeme jestli si u druhého dítěte nechat odebrat pupečníkovou krev ev. i s částí pupečníku. U prvního jsme se s první informací o této možnosti setkali až po porodu :(

„Pro“ nás samozřejmě motivuje strach o dítě/děti v případě nějaké těžko léčitelné nemoci. Víme, že se nejedná o zázračný všelék, ale je to prostě možnost navíc.

„Proti“ je určitě cena a různé diskuze o nemožnosti použití pro vlastní léčbu, a to kvůli nedomyšlené legislativě.

Legislativa se zrovna v ČR mění zavratným tempem, nemyslite, že časem bude použití možné?? :think:
Nerada bych si totiž jednou vyčítala, ze jsme tehdy nezaplatili „blbých“ 20.000,– :nevim: :zed:
Podle nás je to šance navíc..

Co vás vedlo k rozhodnutí „ANO“ / „NE“??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
11.1.17 23:17

Rozhodla jsem se „NE“
právě kvůli tomu, co píšeš - legislativa a všechna mínus o kterých se dočteš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.1.17 23:41

@maminka0713
nejde pouze o legislativu, ale i to, že vlastními kmenovými buňkami lékaři léčit nedokáži. TY jsou potřeba v případě nemoci, která je zakódována i v pupečníkové krve, takže žádný lékař nedá nemocnému leukémií vlastní krvetvorné buňky…já to zjišťovala před více jak 2 lety pro mladšího syna, volala jsem si dokonce s kapacitou z myslím brněnské nemocnice z hematologického oddělení, kdy mi sám doktor říkal, že použít pupečníkovou krev pro vlastní použití v současné době není možné, získané kmenové buňky také neumí využít a prý to bude ještě hodně dlouho trvat… nehledě na to, že ti krev sice uchovají, ale žádný lékař nedá pacientovi krev, kterou někdo dovezl - ani to předání není ošetřené…u prvního syna jsme odběr měly, po těchto informacích jsme skladování zrušily…dle mého to je opravdu jen tahání z lidí peněz, protože ve jménu zdraví dítěte pustí korunu kdejaký rodič a je jedno, jestli to má smysl nebo ne…možná jsem zmatená, poznámky z telefonátu jsem už vyhodila, dál se touto problematikou nezabývám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
12.1.17 07:30

@maminka0713 ahoj. My do toho jdeme. Žijeme s mužem v Německu a tady jsou podmínky trochu jiné. Znám dokonce případ, kdy pupečníková krev zachránila 4 leté holčičce život. Chodím tady do kurzu a je nás tam kolem 15 mamin, min 5 z nás si nechá odebrat. Jestli trochu rozumíš německy tak si pročti tyto stránky www.seracell.de

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.1.17 08:16

@maminka0713
Já bych do toho nešla. Myslím, že to bylo na ČT 1 v Reportérech, že je to jen byznys a obchod se strachem rodičů. Svou pupečníkovou krev stejně nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí