porod do vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
1.7.09 13:06

Ahojky, ja rodila sve druhe mimco do vody, a nemuzu na to rict nic spatneho. Porod byl vyvolany, takze bolest silena, mnohem horsi nez prvni (na suchu),a porod do vody jsemvuubec neplanovala, ale jelikoz jsem chtela epidural a ten mi nechteli dat (asi moc prace pro ne), moje porodni asistentka me „soupla“ do vody. Nemela jsem cas se rozhodovat, bolest byla tak hrozna, ze jsem souhlasila se vsim:) Polohu jsem si mohla vybrat, co mi nejvic vyhovovalo, takze napred jsem klecela a ke konci lezela.Kdyz vylezla hlavicka, byla jsem stale pod vodou, a az se maly protlacil cely, tak mi ho dali na bricho. Brecel fakt minimalne a aspon se umyl:)))) Podotykam ze jsem rodila v zahranici, kde v porodnici nekoupou. Ze bych se potom koupala v krvi nebo necem podobnym mi neprislo, „vsechno“ to bylo klesle na dne vany, a placentu jsem porodila venku. No proste celkove porod do vody doporucuju, ale taky radim „nejak moc do detailu porod neplanovat“, nikdy nevis jaky to bude:)) Preju pohodu a at je to rychle :wink:

• Citovat
  • Upravit
94
13.7.09 07:21

Ahoj, vznesla jsem tento dotaz rození do vody. Už jsme doma a do vody jsme nerodili. V kadaňské neocnici na to musí být kurz, myslím, že se to jmenuje kurz aktivního porodu, nebotak nějak a pak bych mohla rodit do vody, na porodním vaku, na stoličce…zkrátka co v tom kurzu učí. Ten jsem však neabsolvovala, takže z toho sešlo. Možná by sešlo i tak, protože jsme poprvé rodila císařem a tak by mi to určitě nedoporučovali. Navíc věci se opravdu sběhnout samy, tudíž já se stále neotvírala a za 21h bolestí,které jsme měla po minutě a půl, vždy půl minuty a pak i déle, jsme byla otevřená jen na 3, 5 prstu, se nakonec rozhodlo, že malej půjde ven císařským řezem a já už jsme byla taky ráda, protože jsme už byla unavená a představa otevření dalších zbývajících 6 prstů byla pro mě na strašně dlouho. Máme to za sebou, malej je v pořádku. Takže porod do vody už nikdynezkusím a vlastně normální porod taky ne, už nemůžu mít děti. Po dvou císařech doporučují sterilizaci, kterou jsem si tedy nenechala udělat, ted lituji, protože jsme už nemusela užívat žádnou antikoncepci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
4.11.09 14:11

Ahoj, ráda bych obnovila tohle téma. Sice od července nikdo nepřispíval, ale snad se někdo najde. Ráda bych rodila do vody a chystám se proto jet do porodnice do Vrchlabí. Maminky, které jste sem přispívaly, kde Vám ještě nabízeli porod do vody? Teda aniž byste na to museli mít speciální kurz a myslím opravdu porod do vody, ne být ve vodě v první době porodní a pak šup na kozu. Díky za případné reakce a snad najdu nějakou spřízněnou duši, která se tenhle druh porodu třeba taky chystá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.11.09 13:31

Ahoj,jsem teprve ve 13.týdnu,ale uvažuji nad tím,že až budu rodit,tak do vody.Takový porod nabízí porodnice v Krnově,kde budu rodit.Co jsem četla,tak většinou jsou na porod do vody pozitiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
7.11.09 16:15

Ahoj,jsem také v začátcích /14 týden/,ale porod do vody mě opravdu láká.Je pravdou,že každé větší bolení,ať již po operacích,nebo autonehodě řeším sprchou,nebo vanou.Mám dceru,která se narodila císařem před 15 lety,tenkrát byly možnosti porodů značně omezené a jiné,než standartní porody nedoporučované.Tenkrát začínal Epidural,bohužel ani s ním nemám zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
10.11.09 17:31

Ahojky, jsem ráda, že nejsem sama, kdo nechce rodit na suchu :) Sice už jsem v trošku pokročilejší fázi těhotenství - 24.týden, ale aspoň Vám pak budu moct sdělit své dojmy:) Zítra jdu ke svému Dr., tak se ho na porody do vody důkladně vyptám a uvidíme, co z něj vypadne. Každopádně si záměr překazit asi nenechám.
Našla jsem seznam asi dvaceti porodnic, které porody do vody umožňují, ale jsou od Prahy dost daleko, nejlíp se mi jeví pořád to Vrchlabí, i když taky není nejblíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
13.11.09 10:55

I já mám za sebou již jeden porod - ze začátku jsem tak nějak nebyla ani rozhodnutá - na čem porodím.
Rodila jsem v Jihlavě a skoro celou 1 dobu porodní jsem strávila ve sprše - teplá voda mi při kontrakcích neuvěřitelně moc pomáhala. Přijela jsem do porodnice otevřená na 2cm asi ve 3.45h z pondělí na úterý ráno a porodila jsem v 8.24h v úterý.
Hodně rychle jsem se otevírala, tak mi byla doporučena na zmírnění bolesti vana a následně i porod do ní - který jsem chtěla využít.
Bohužel při tlačení nastaly komplikace - malá se dusila (pupeční šnůra kolem krku) - tak jsem musela z vody ven. Pak už to šlo velmi rychle - musela jsem tlačit i bez kontrakcí + s dopomocí dvou PA - tlakem na břicho. Bylo to hodně rychlé, moc jsem to nevnímala.. ale dopadlo to dobře. Mám zdravou holčinu - Terezku (8.5.2007). V dubnu mne čeká druhý porod… asi znova využiji teplou sprchu, ale do vany asi nepůjdu… Nepřišlo mi, že při tlačení do vody a pak na porod.křesle by byl nějaký zásadní rozdíl…
Ale uvidíme, třeba vše zase bude jinak :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
13.11.09 20:05

Já doufám, že nás žádné komplikace nečekají a že v té vodě budu moct zůstat. Samozřejmě od toho chci rodit v porodnici, kdyby se něco přihodilo, jakože samozřejmě může, aby tam byl lékař. Můj pan doktor se k tomu postavil docela v pohodě. Říkal, že jsem já i prcek naprosto v pořádku, takže pokud se mi ta představa líbí, mám do toho jít. A až prý přijdu po porodu na prohlídku, budu mu o tom vyprávět, jaký to bylo:)
Já jsem všeobecně celkem „vodní živočich“, ve vodě relaxuju, odpočívám, čtu si, léta prázdnin jsme netrávili jinak než u babi v bazéně, chodila jsem plavčit i s malou ségrou, teď přes léto chodíme plavat téměř denně do Sázavy… Takže pro mě je to nepříjemnější možná představa přivedení potomka na svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
14.11.09 11:17

Abych pravdu řekla, taky jsem zvědavá - jak to bude podruhé probíhat…

Jinak přeji klidné těhu a pohodový krátký porod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
17.11.09 10:14

Ahoj…
Tak klidné těhu a pohodový porod bych přála všem, i když ne u každého to vyjde. Já jsem happy, nemít pupík, tak snad ani nevím, že jsem těhotná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
17.11.09 13:25

ty klidné těhu si přjeme všechny a pokaždé :wink: 0 víkendu se mi podařilo zablokovat si krk a opět zabírá jen teplá sprcha.Ve vodě jsem,když je mi moc fajn,nebo jen relaxuji/vana je jediné místo,kam mi nikdo jiný neleze,když si zalezu.Pravda,občas žadoní přítel i pes :lol: /,také,když mě něco trápí,nebo je špatně.
Pracuji jako manažerka české firmy,která mě často vysílá do zahraničí,takže mě malinko děsí,že by se miminku chtělo na svět dříve a ne na našem území.Nějak si neumím představit,že ve Švédsku povykuji na personál,aby mě šoupli do vany a netvářili se,jako by mi snad zcela nerozuměli :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
17.11.09 19:11

Lumpice A už máš krk v pořádku? Mě zas dneska pro změnu bolí hlava - trpím při změnách tlaku. Dnes ráno tady bylo krásně azuro a v průběhu dne se udělalo hnusně a prší, tak trpím. Teplá vana mi trochu ulevila, ale půjdu zalézt do pelechu. A relax ve vaně taky miluju, doteď se koupu, na sprchu nejsem zvyklá. Je ale fakt, že si napouštím jenom takovou vlažnou vodu, abych to dítě neuvařila :)
Teda, a že bys rodila takhle daleko na severu? No, asi by to chtělo jít na mateřskou, abys nerodila v nějakém teplém vyvěrajícím prameni. I když, to by mohlo být taky příjemný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.11.09 11:16

Pobavila jsi mě,prameny mě nenapadly.Na mateřskou půjdu až to bude nutné,pokud zdravíčko a miminko dovolí.Jen mi bude přidělen osobní řidič,kdyby náááhodou.Krk je podstatně lepší a co tvoje hlava,vyspala jsi se z toho? Říkala jsem Nice/dcera,15let/,že by se mi líbil porod do vody.Chvíli se zamyslela a pak říká:Není to nezákonné???Vždyď ho utopíš! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
26.11.09 16:59

Ahojky, taky sháním info o porodu do vody :-)
Já bych chtěla rodit v Krnově, termín mám na začátku června, tak uvidíme.
Lumpice hodně jsem se teď nařehtala u poznámky Tvé dcery… to se opravdu povedlo :lol: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
26.11.09 18:40

Ahojky..
No, ta poznámka mě taky dostala :mrgreen:
Já už jsem o porodu do vody nastudovala snad vše, co šlo. Doufám, že mé těhu bude i nadále probíhat zcela fyziologicky a porod taky, abychom se mohli s prckem poprvé setkat v porodnické vaně a ne na suchu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí