Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky chci se zeptat je lepší koupit si malinový čaj a nebo si ho dělat z čerstvých listů?
Ahoj Mončo , já bych teda dala přednost koupenému. Je to naporcované, tím pádem mi to přijde takové jednodušší a čistší.
Jo a jen pro úplnost, je to „čaj z maliníkových listů“, ne „malinový čaj“ ![]()
Pokud máš přístup k bylinkám, jsou lepší čerstvé. Ale opatrně na dávkování a aby nebyly chemicky ošetřené.
Jen bych chtěla upozornit, že maliníkový čaj se dělá z divokých tedy lesních maliníků a ty myslím chemicky ošetřené nebudou…
Anonymni píše:
Jen bych chtěla upozornit, že maliníkový čaj se dělá z divokých tedy lesních maliníků a ty myslím chemicky ošetřené nebudou…
ale zas můžou být počůrané od infikovaných lišek a bude
![]()
Já měla v obou případech koupený ve zdravé výživě… No asi už su úplně zhýčkané konzumním přístupem ke světu,ale jít na maliník by mě nenapadlo
![]()
Když natrháš z honích částí rostlin tak by to infikované být nemělo, ale taky bych raděj koupila v obchodě a nejlépe porcovný ![]()
Opět nepřihlášená LenkaN
Já měla maliník koupený a porod byl v pohodě, takže asi taky fungoval.
Ale z lesa bych se asi nebála, pokud nasbíráš listy výš nad zemí, daleko od silnice … Ale zjistila bych si,v jakou denní dobu se má sbírat, to taky myslím hraje u bylin roli.