Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ano já mluvila o 6 sekcí.
Jinak vim že v praze to udělaly kamarádce za 15000
.Bože já se tak císaře bojim a po porodu mi bylo doporučeno nebo spíše zakázáno rodit už přirozeně ale stejnak se pokusím radši porodit i když muj porod byl hroznej,myslim si že prostě to tak má bejt,nevim proč i když mě Cs asi nemine
![]()
tím jsem chtěla říct že nechápu že se k tomu někdo odhodlá dobrovolně a ještě za to zaplatí
.To už by jsme za chvilku mohli chodit do krámu a dítě si rovnou koupit aby jsme předešly dlouhému a unavnému těhotenství které jsem třeba já ružové taky neměla
… (no… já též slyšela o nějaké finanční částce, kterou jistá dotyčná zaplatila za císaře… tož já jen doufám, že se NEJEDNALO o úplatek v našem nekorupčním systému…
)
Ale tolik lidí se po tom na internetu poslední dobou všude možně pídí, že jsem si zkrátka až MUSELA říct, že to snad MUSÍ být legální
![]()
(sorry jestli to legální není, tak potom přidám ještě padesát smajlíků směrem k našemu zdravotnictví)
Ne - toto by mě skutečně a doopravdy zajímalo.
Doposud jsem o tom slyšela pouze jako o korupci, ale protože jsem to teď zkoušela hledat, tak na rodina.cz jedna maminka přímo jmenovala jednu porodnici, kde přímo píše „ceník si najdeš snadno“… Tak to by mě opravdu zajímalo.
Protože si dobře vybavuju jednu nemocnici, kde nechávali pacienty připlácet za „lepší“ umělé čočky do oka (nemyslím kontaktní čočky, myslím tu čočku, která láme světlo v oku) - protože to tenkrát náhodou říkali v televizi. ( A taky říkali že se to neeeesmííííííí)
Holky, já jsem tedy o nějaké mamince, kterou čeká 5. nebo 6. sekce četla v poradně Kouckého. Měla na něj dotaz a on jí odpověděl, že to LZE (mají takové rodičky), ale je nutné sledovat po celou dobu těhotenství na specializovaném pracovišti. Jsou tam rizika. Já se tomu divila, když jsem to četla ![]()
Také nesouhlasím s císařským řezem na přání. To by rodilo sekcí snad 50% žen, každá se přece bojíme porodu.
Já SC rodila pro polohu koncem pánevním. V Brně - Bohunicích. Dali mi na výběr, jestli přirozený porod nebo sekci. Seznámili mě s riziky velké břišní operace, což sekce je a s riziky porodu KP. Kvůli bezpeční miminka (a strachu z toho, co může nastat, když se dítě např. zasekne, což se u těchto porodů stává), jsem se rozhodla pro císaře. Nebylo to tedy nic moc, na tu šílenou pooperační bolest si pamatuji moc dobře na to, abych tvrdila, že bych raději chtěla podruhé rodit císařem. 24 hodin po operaci už to bylo o hodně lepší, vyhnali mě z postele „rozchodit“ to a do sprchy - standartní postup. To už se docela dalo.
Vzhledem k tomu, že bych moc chtěla 3 děti (časem nevylučuji i víc, nikdy neříkej nikdy
), mě představa dalšího císaře spíš děsí, protože podstoupit 3 nebo 4 císaře, nechat si tak huntovat tělo, se mi moc nechce
. Navíc je člověk v porodnici celý týden, což mi taky nevyhovuje
. Takže moc doufám, že 2. porod proběhně přirozeně, i když to asi neovlivním, možná mě poženou automaticky na 2. císaře, když už jeden proběhl, nevím. Prý to dělají jak kde. Nicméně zatím nejsem ani těhotná, tak zatím nechám koňovi.
Já jsem rozhodnutá, pokud bude můj druhý porod probíhat tak jako první, okamžitě žádat CS který mi byl odmítnut, to co jsem si zažila bych nikomu nepřála 36h hnus bolestí z poškozeného nervu v pánvy, konec porodu s EPI,oxytocinem a tranfůzemi na popud primáře.
A ještě mi pak drze říkali: to jste ale ráda, že jste nakonec porodila normálně - fakt krávy PA, nemám slov. A díky super hematomu na pipce jsem si 4 týdny nesedla, tak nevím v čem jako by byl u mě rozdíl.
Výslovně mi totiž při propouštění doporučili bez EPI už nikdy nerodit kvůli nervu v pánvy, ale já to prostě už nechci prožít znovu.
Ahojky,
SC na přání je pěkná blbost, můžu porovnat, ačkoliv mi druhý SC vzhledem prvnímu nabízeli automaticky, odmítla jsem, za což mě primář chválil, prostě přirozenej porod se právem nazývá přirozenej, když pominu pooperační stav po císaři, jizva, hojení, bolesti břicha atd. tak přeci jenom tělo se líp vyrovnává s přirozeným porodem, myslím tím, že tam proběhne jakási hormonální změna, která po císaři není, prostě po císaři jsem se dávala dlouho do kupy, takže já říkám, že lepší je přirozený, pokud tedy SC není akutní, což u nás bylo, to pak jo… a strach z porodu, to je přeci normální to má každá… i když je fakt, že když já jsem začala rodit podruhý byla jsem klidná jak dlouho ne, sem sama sebe překvapila
Ahoj holky, (radeji anonymne) premyslim o cisari ze si o nej zazadam!! nechci byt dole vytahana
jak tady porad spousta maminek v diskuzich pise, chtela bych pro manzela dole zustat takova jaka jsem ted ne aby ve me plaval
co si otom myslite??? diky za odpovedi xxx
@Anonymní píše:
Ahoj holky, (radeji anonymne) premyslim o cisari ze si o nej zazadam!! nechci byt dole vytahanajak tady porad spousta maminek v diskuzich pise, chtela bych pro manzela dole zustat takova jaka jsem ted ne aby ve me plaval
![]()
co si otom myslite??? diky za odpovedi xxx
Myslím, že kvůli tomuhle ti císaře nikdo neudělá
@lleennttiillkkaa uz jsem mluvila s primarem v nemocnici kde budu rodit rekl ze pokud cisare vazne chci udelaji mi ho. ale ze si to mam jeste rozmyslet proto se ptam tady Vas zkusenejsich, jsem prvorodicka
Pokud budeš po normálním porodu cvičit pánevní dno, budeš na tom stejně, nebo možná ještě líp, než před tím. Já necvičila a jsem na tom po dvou porodech stejně dobře, jako před dětma.
A co vím od žen, co rodily oběma způsoby, tak rozhodně normální porod byl pro ně z více důvodů lepší.
Po císařské řezu strašně dlouho trvá rekonvalescence, kromě toho tom mnohokrát více bolí. Po normálním porodu se hned můžeš starat o miminko a po císaři je to nejdříve po 2-3 dnech a stejně trpíš jako kůň. Tělo se časem spraví, 9 měsíců se měnilo, tak nemůžeš očekávat, že to hned bude stejné jako dříve. Taky to by normální sex neměla po porodu asi žádná ženská ![]()
Měla jsem akutní císař a pokud by to půjde, chci za každou cenu rodit podruhé přirozeně.
@lleennttiillkkaa píše:
Myslím, že kvůli tomuhle ti císaře nikdo neudělá
leda že by ten plovoucí muž byl sám primář ![]()