Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@citlivaduse ano jako taky mám mít plánovaný císařský řez ale většinou čtu že ho dělají až 39 týden a mám právě strach ale bohužel no budu muset vydržet a dávat na sebe pozor. Ne opravdu ani jednou mi ji nekontrolovala a to mám dva císařské řezy za sebou. Naposled mi ji kontrolovaly v nemocnici když jsem šla na pohotovosti asi ve 20 týdnů a to byla v pořádku jenže od té doby mi ji nikdo nezkontrolovala. Paní doktorka mi říká že mě pošle do nemocnice ve 36 týdnů což je až za 4 týdny.
@Albatros2022 píše: Více
Tak kdyz te to bude hodne bolet, tak si zajed na pohotovost. A treba te hospitalizuji.
@Janča6 zatím to tak strašné není ale obávám se toho co bude. Kdyby to začalo nějak moc bolet určitě Zajdu na pohotovost.
@Albatros2022 píše: Více
Taky mi říkala, že ho případně naplanujeme až s ukoncenym 39. týdnem, ale nakonec jsme se shodly s doktorkou, že není k císaři duvod. Ale taky jsem si původně myslela, že se plánuje dřív.
@citlivaduse píše: Více
Kamaradka mela planovany cisar 35 + 4. Byla hodne rizikova. Takze asi zalezi pripad od pripadu.
@Albatros2022 takto ono to měření jizvy není stejně úplně přesné. Já ji měla v druhém těhotenství měřenou několikrát a byla v pořádku. Den před akutní sekcí mi ji kontrolovali večer pro bolestivost a byla v pořádku. Ráno už byla prasklá. A už to ani tak nebolelo. Takže ani na ten ultrazvuk není moc spolehnutí. Za mě se co nejvíc šetři. Když to bude bolet, tak, že se ti to nebude zdát, tak opravdu na kontrolu do nemocnice. Takto brzo je hlavně důležité stihnout podat kortikoidy na dozrání plic plodu. Kdyby se miminko mělo narodit takto brzy, tak je to pro něj velký benefit. Proto jsem právě já ležela v tom 34tt v nemocnici. Podali mi kortikoidy a pustili mě poučenou domů. Naštěstí jsme takto hezky vydrželi do termínu císaře.
Ten papír ohledně sterilizace už bych si vyřídila. Určitě v 36tt je pozdě, kdyby se dělal císař dřív. Myslím, že to musí být podepsané dva týdny před zákrokem. Já to podepisovala už asi v tom 32tt, abych měla jistotu, že i kdybych porodila předčasné, tak mi sterilizaci udělají. Další těhotenství už jsem kvůli jizvě nechtěla riskovat.
@citlivaduse když je to normální plánovaný císař tak se ukončuje opravdu těhotenství až 39tt. Ono je to opravdu pro miminko lepší.
@Janča6 píše: Více
Jasný, já měla rizikové, ale zas žádný extrém. Je mi jasný, že každý den v břiše se počítá.
@anavi13 je fakt, že kluci jsou o týden. A i ten týden byl znát, starší 37+4, mladší 38+4 a mladší se líp adaptoval, neměl tolik problémů s termoregulaci jako starší. Ten mi pořád hrozně prochládal, teplotu drzel špatně.
Záleží případ od případu - konsultuj s lékaři. Mě bylo řečeno, že pokud by byl 3tí císař, ven nejpozději v 37 týdnu. A to to byla porodnice, kde se standartně dělají po ukončeném 39 t.
Tak vám všem děkuji dám vědět až jak se dozvím teda termín císařského řezu.
Tak dávám vědět jak jsem psala kdy budu mít císařský řez. Je naplánovaný na 38+0. 28.11 ![]()
@citlivaduse píše: Více
Ahoj, muzu se zeptat, proc uvazovali o tom druhem cisari? Bylo to jen proto, ze prvni porod byl CS nebo tam byly i jine komplikace?
@Anonymní píše: Více
Spis kvůli prvnímu císaři a kdyby byl syn moc velký. Jsem drobná, mám úzkou pánev, první císař byl zpětně nejspíš zbytečný. Čekalo se průměrné dítě a prý bych takové neporodila, takže se to rychle ukončilo sekcí. Nebyl odhad, porod šel rychle, nebyl moc čas. A on byl malinký. Druhý byl o něco větší a porod úplně na pohodu.