Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to kravina. Znám několik holek, které po sekci rodily přirozeně.
To bylo za dob našich rodičů, že po CS další porody byly taky CS. Mamka měla císařský třikrát a pak už jí to nedovolili a podvázali jí vejcovody.
@Anonymní píše:
tak díky, myslela jsem si to…
No, já měla císaře v 34. týdnu, rodila jsem dítě něco přes kilo a musím císařem i podruhé, právě kvůli tomu řezu, jak to bylo vedené, když to bylo dřív a malé. Prostě prý u těch, které jdou dřív, podobně, jako jsem já šla, tak se musí i druhé dítě císařem a taky trochu dřív. Nebudu ho moci donosit a porodit přirozeně.
Me ho po druhe doporucili rovnou. Chtela jsem prirozene, rekli mi, ze kdyz byl prvni SC z duvodu nepostupujiciho porodu, je u druheho vysoka sance ze to bude stejne i u druheho. Nicmene me asi 3 tydny pred porodem zacala bolet jizva a diky tomu jsem sla na SC automaticky…
Ahoj holky, snažilky. Brzy budu mezi vás taky patřit, chceme s partnerem jeste jedno miminko. Bohuzel u prvniho dítěte se vyskytly problémy a vlastně rodit jsem musela „císařem“. Budou ro tri roky. Vzhledem k okolnostem a pokud se podaří, (a verim tomu ze ano), otěhotnět, půjdu asi na plánovaný císařsky řez(rodila jsem předčasně…) nicméně, otázka možná trochu mimo, ale zajímalo by mě, jestli když žena jednou/poprvé porodí císařem, tak už „musí“ i podruhe? Nebo je to kravina, kdesi jsem ti četla…