Císařský řez - průběh Apolinář

93
5.12.12 15:24

císařský řez - průběh apolinář

Ahoj holky, vím, že toho bylo o císařském řezu už napsáno hodně, ale nemáte někdo zkušenosti s cř u apolináře? jak to probíhalo? byl tam s vámi manžel/přítel? díky moc - jsem teď 39tt a dr. mi řekla, že kvůli epilepsii budu muset asi na vyvolání porodu a na císaře k tomu, tak jsem z toho taková vyjukaná… děkuju moc za info!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23298
5.12.12 15:37

@te.m. ja teda nevim jak Apolinar, ale v Podoli jsem se na tohle ptala a u planovaneho cisare byt manzel/pritel muze…u akutniho ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
5.12.12 15:40

Ahojky. Já sice nerodila u Apolináře, ale mám za sebou dva císaře. jeden akutní v celkové anestezii a druhý(před 5týdny),plánovaný se spinální anestezií do páteře(a to jsem se bála).A můžu říct, že tenhle druhej porod byl nejkrásnější zážitek v mým životě. Injekce nebolí, je jen chvilku nepříjemná, ale pak to stojí za to. Neboj se, není vůbec čeho. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
5.12.12 15:41

Je to sice jiz 6 let ale manzel pri cisari u Apolinare byl a dokonce zadarmo :-) nevim jaka je situace ted ale bylo fajn ze hned mel malou u sebe.. a podotykam ze to byl cisar z nepostupujiciho porodu a spatne ozvy takze jsem na sale bylo do 5 minut… drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
5.12.12 15:44

@Petrajan muzu se zeptata, u toho druheho, kdyz jsi mela spinalni anestezii, citila jsi neco pri samotnem porodu? a bylo to nejak neprijemne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
5.12.12 15:49

Já jsem u Apolináře rodila akutně císařem. Doufej, že nebude nával, Já musela pro nedostatek míst ležet na gynekologii a tam se děti nenosej. Dceru jsem poprvé viděla až po dni a půl. Apolinář už nikdy víc. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
5.12.12 15:55

@marfra Bála jsem se, že něco ucítím, jak jsem to pořád četla-že je nepříjemnej pocit, že se ti vrtaj v břiše, že s tebou cloumaj, jak vyndavaj to dítě apod.Ale úplně v pohodě. Po té injekci mi začalo mravenčení v nohách, který postupovalo nahoru. Když se ti „umrtví“břicho, tak se mi chvilku špatně dýchalo, ale to jen proto, že dýcháš do břicha a musíš dýchat hrudníkem. Za chvilinku to přešlo a nic jsem necítila. Anestezioložka a sestra si se mnou povídaly, říkaly mi jak doktoři pokračují. Pak mi řekly, že teď můžu cítit tlak na hrudník, jak za mě „tlačej“,aby malýho dostali ven. Nebylo to strašný, na všechno mě připravily. Po tom, co malýho vyndali mi ho ukázali a zeptali se mě, jestli chci na to šití uspat. Já byla v takový dobrý náladě a v euforii z krásnýho zážitku, že jsem ani nechtěla a klábosila s nima až do konce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.12.12 15:58

Moc nechápu kombinaci vyvolání a císaře. Myslela jsem, že když se ví, že bude císař, tak se nevyvolává - na to se ještě zeptej. Jinak moje zkušenost je v deníčku https://www.emimino.cz/…-porod-9122/: bylo to v pohodě, fajn, příjemný, personál milej a manžel byl u toho. Jen se připrav, že budeš čekat - ráno nástup na půl sedmou a na sál jsem šla v 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
5.12.12 16:00

@Petrajan a proc te chteli na siti uspat? dyt to taky necitis ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
5.12.12 16:10

@marfra Právě kvůli tomu, že někomu je nepříjemný ten pocit, že ti něco dělaj v břiše :lol: Mě to vůbec nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
5.12.12 16:12

@marfra Jo a opravdu to necítíš. Mě dali spinál cca. v 9.15h a začla jsem cítit nohy až tak v 11.30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
5.12.12 16:28
@karolina_a_betuska píše:
Moc nechápu kombinaci vyvolání a císaře. Myslela jsem, že když se ví, že bude císař, tak se nevyvolává - na to se ještě zeptej. Jinak moje zkušenost je v deníčku https://www.emimino.cz/…-porod-9122/: bylo to v pohodě, fajn, příjemný, personál milej a manžel byl u toho. Jen se připrav, že budeš čekat - ráno nástup na půl sedmou a na sál jsem šla v 11.

no, já mám víc komplikací - vyvolávaný porod má být kvůli stentu v ledvině (nesmí se přenášet) a císař kvůli epilepsii.. jsem v tomhle takový kryplík :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.12.12 17:04

Bych myslela, že to bude normální plánovaný císař, ne? Prostě šmik šmik před termínem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
5.12.12 17:27
@karolina_a_betuska píše:
Bych myslela, že to bude normální plánovaný císař, ne? Prostě šmik šmik před termínem ;)

sama jsem zvědavá jak to celý bude..:-) každopádně jsem se v tvým deníčku dočetla všechno, co jsem chtěla vědět - děkuju :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
23.12.12 19:56
@te.m. píše:
Ahoj holky, vím, že toho bylo o císařském řezu už napsáno hodně, ale nemáte někdo zkušenosti s cř u apolináře? jak to probíhalo? byl tam s vámi manžel/přítel? díky moc - jsem teď 39tt a dr. mi řekla, že kvůli epilepsii budu muset asi na vyvolání porodu a na císaře k tomu, tak jsem z toho taková vyjukaná… děkuju moc za info!

ahojky,
zřejmě si už asi po porodu :-) ale můžu se zeptat v jakém týdnu Tě dělali císaře? já jsem dnes 37+1,otevřená na dva prsty, dole se prý něco děje a hlava pevně naléhá na VP.tak by mě zajímalo jak dlouho mě nechaj čekat, když musím mít císaře s celkovym uspáním..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková