Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobré ráno. Ráda bych se zeptala starších maminek prvorodiček na zkušenosti s porodem a jestli se doporučuje CŘ v tomto věku. Je mi již 44 let, další dítko mít patrně již mít nebudu a bojím se komplikací při přirozeném porodu. Zatím další indikace k CŘ nemám. A taktéž jestli nevíte jak se k tomu staví porodnice, rodit budu buď v Olomouci nebo Prostějově.
Děkuji za info.
Záleží na více okolnostech. Samotný věk indikací pro čs není. Rodila jsem nedávno, věk 38 a v klidu
@Loope Rodila jsem ve 38 přirozeně, o císaři nikdo ani nemluvil.. Zeptej se svého gynekologa.
Rodila jsem ve 43 druhé dítě a o císaře si řekla. Nikdo s tím problém neměl. První dítě jsem rodila normálně.
@martina.se píše:
Záleží na více okolnostech. Samotný věk indikací pro čs není. Rodila jsem nedávno, věk 38 a v klidu
Prvorodička je důležitá okolnost
Já jsem také v klidu porodila ve 39 a dokonce i ve 41, ale tato informace zakladatelce k ničemu není, neb ani jedno nebyl první porod.
@Hibou píše:
Prvorodička je důležitá okolnostJá jsem také v klidu porodila ve 39 a dokonce i ve 41, ale tato informace zakladatelce k ničemu není, neb ani jedno nebyl první porod.
Moje ségra rodila poprvé ve 42, přirozeně. Dite mělo přes 4 kg.. A ona je prcek, má 150 cm.. Šlo to bez komplikací
Bohužel si každý dělá co chce, ale v 44 císaře snad bez problémů udělaji, když ho chces, jakysi nárok je asi od 40.