Čištění jater?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
12.11.11 10:35

fíha, to jsou je opravdu brutus =O nebylo by lepší šáhnout po bylinkách, třeba ostropestřec je pro regeneraci jater velice dobrý, mimojiné, obvykle není potřeba čistit játra, ale vylučovací trakt, takže ledviny a tlusté střevo, protože tam je obvykle zakopaný pes intoxikace :) pokud by někdo měl zájem, rád poradím mnohem šetrnější detox :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
15.11.11 13:28
medword1 píše: … obvykle není potřeba čistit játra, …

Obávám se , že v případě zlobícího žlučníku, to chce opravdu jaterní očistu. Jinak za pár let může následovat chirurgické odstranění šutrů i s většinou žlučníku. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.11.11 13:53

žlučník

se žlučníkem se to může mít asi takhle :-) Potíže se žlučníkem vznikají dlouhodobě a především nenápadně, hodně tuků v potravě a žlučník se pak doslova namáhá při tvorbě žluči, protože žluč je potřeba při metabolismu tuků. Je to asi tak, že máme dlouhodobě údobí, kdy je naše strava bohatá, až příliš na tuky, žlučník reaguje tím, že produkuje ve větší míře žluč, pak přijde údobí, kdy je naopak na tuky chudší, ale žlučník, navyklý na hodně tuků tak pružně samozřejmě nereaguje a dál vytváří žluč ve větší míře. Ta se koncentruje především ve žlučníku a pak může vytvářet i sedimenty v podobě písku, bláta, kamenů, a my pak máme potíže, které mohou vyústit až v operaci, kdy je nám žlučník odstraněn, a protože žluč potřebujeme k trávení tak jeho funkci v tvorbě žluči pak přebírají žlučovody.

Hodně velké nebezpečí , které číhá při žlučových kamenech je v tom, že kamínek se může uvolnit, putovat žlučovody a může ucpat i vývod ze slinivky, který neústí přímo do dvanácterníku, ale kousek před ním do žlučovodu. Pak může nastat akutní zánět slinivky a to už je vážný, až život ohrožující problém, hodně v tomto směru mohou pro nás mohou udělat, ať už preventivně a nebo i aktivně bylinky a přípravky z nich, které mohou blahodárně a šetrně působit na žlučník a trávení všeobecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
22.11.11 21:14

Holky Artyčokový nealkoholický aperitiv, je SUPER, mrkněte na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mircausa
8.2.12 10:58

Ahoj vsichni,
chtela bych vas moc poprosit o radu. Třeba MEDWORD1 jestli tu jeste obcas byvas.
Asi bych potrebovala procistit jatra, streva a tak. Jsem neco malo pres 3 mesice po porodu a dost casto se citim unavena, frustrovana, nastvana, proste depka. Mam 2 deti kratce po sobe, takze klidu a casu na sebrani nejake energie moc neni. Taky jsem mivala v tehotenstvi casto problemy se zacpou a ted po porodu to neni nijak ruzove. Porad beru probiotika, ale o moc lepsi to neni. Co me ale desne sve, ze jsem pak neprijemna na svoje deti, hlavne na toho starsiho. Vim, ze to neni dobre a hrozne rada bych to zmenila, neco pro to udelala. Co jsem tak cetla o cinske medicine, pisou tam o jatrech a strevech. Sla bych do toho moc rada. Jenze mimco kojim, takze si nemuzu v zadnem pripade dovolit neco drastickeho. Co se tyka jidla, nic smazeneho nejime, maso (casto kure, obcas ryby) opekame zasadne na sucho na panvi. Manzel ale rad vari ceskou kuchyni a ta neni zrovna moc Light :-).
Muzete mi prosim neco poradit?
Kvuli kojeni nemuzu lusteniny, zeli a dalsi nadymave potraviny.
Predem moc dekuji vsem.

• Citovat
  • Upravit
smisatko
15.2.12 23:19

pro Mircausu

Pro Mircausu - ahoj, když kojíš, tak jsi docela omezená možnostma čištění, ale něco přeci jen udělat lze. Já mám pro změnu 3 měsíce do druhého porodu :=). Ráda ti zdarma poradím a doporučím, dělám výživu, pracuju s jemnýma přírodníma suplementama - odkyselení, odparazitění, hodně přípravků se může i v těhotenství a při kojení. Je to celé o úpravě stravy, doplnění toho, co ti v ní v současné chvíli (pravděpodobně dlouhodobě chybí - fermenty), rozpohybovat „líné“ střevo atd… je toho hodně, čím si můžeš pomoci, tak se klidně ozvi na smisatko@seznam.cz. Nejduležitější je spokojená, vyrovnaná maminka a pak i dítě bude v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
2499
24.2.12 00:33

Mám ty nejlepší zkušenosti z ostropestřecovou kaší. Přímo ji mlsám. A cítím se skvěle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.5.12 21:04

Ahojky, náhodou jsem narazila na tohle téma :) Je tomu asi týden, co jsem byla u „léčitele“ (nemám to slovo moc ráda, prostě přírodní doktor). Podíval se mi do očí a přesně mi řekl, co mám za problémy a jaké jsou toho příčiny…celkem mazec. Na játra mi doporučil ostropestřec a celkově vyčistit organismus, což znamená, že piju asi sedm druhů bylinek - mám rozepsané kdy a kolik a hlavně výplachy nosu. Nikdy bych nevěřila, že toho bordelu má v sobě člověk tolik. Koupila jsem si na tohle téma pár knížek a všechny se shodly na tom, že aby se vyčistila játra, je nutné, aby se nejdřív vyčistil organismus jako celek - hlavně trávení.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
27.5.12 12:13

@cekyceky přesně, kdyby takových lidí bylo více co by se zajímalo o své zdraví a přečetli si i něco. A nevěřili jenom doktorům. Ti nás totiž nevyléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13002
19.8.12 16:20
@smisatko píše:
Ahoj, já postoupila celkovou očistu těla,která očistí celé tělo a pak maj ještě konkrétní očistné programy pro každý systém nebo organy. To moje byla 14ti denní kůra colovada plus a byla perfektní. je to od nějakých doktorů, hodně ověřený a ikdyžž jsem se bála, že budu mít v tom druhým týdnu hlad, protože tam máš jen nějaký kaaolín a pití tak hlad nebyla a zvládla jsem to super, za pár měsíců jdu do toho znova, protože se cejtím mnohem lehčí a evidentně mit o prospívá. kupovala jsem to na bunecnavyziva.cz a kdyz jsem neco potrebovala konzultovat, tak byli moc ochotní a doporučili nejlepší postupy a jak to poridit za co nejmin.

ja se do te kury poustim od pondelka taky jsem na to zvedava a chtela jsem se zaptat na tu dietu co jsi jedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
23.8.12 14:20

Sandro de drago- dračia krv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88.vaclav@seznam.cz
10.3.13 08:25

Prosím o č.tel.

Dobrý den paní, jestli dovolite, abych Vás mohl požádat o č. tel. na léčitelku z Chorvatska, která léčí jatra děkují Venca.

• Citovat
  • Upravit
112
17.3.13 11:33

Na játra vynikající
1/Ostropestřec. Ne čaj, protože důležité látky z ostropestřce jsou nerozpustné ve vodě. Nejlepší je rozkousat celá semena, tak 20 - 60 semen na den.
2/Kurkuma. Mletá, třeba lžičku i více rozmíchat v jogurtu. Kromě ochrany jater pomáhá i proti některým druhům rakoviny a občas se opoužívá kurkumin i jako oficiální léčivo.
3/Vitaminy B - může být i třeba pangamin, který jich také obsahuje dost.
4/Prodávají se tablety Lipovitan, které obsahují kromě jiného i cholin a methionin což jsou oficiální hepatoprotektiva.
5/Inositol - látka obsažená v kořeni čekanky. Lze užívat kořen čekanky, ale prodává se i samotný práškový inositol. Podporuje celkově zažívání a působí dobře na i na střevní mikrofloru.
5/Kořen pampelišky. Ale na očistu jater lze použít - viz bylinkářka Maria Treben - čerstvé stonky pampelišky, co jsou na nich květy. Třeba schroustat 10 stonků denně. Vynikající na játra.

a našlo by se i mnoho jiného. Ještě jsem něco zahlédla o Peruánských bylinách, jako Cuti-cuti, které má být kormě jater příznivá i na slinivku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.3.13 11:50

@Karolina.k neznáš prosím také něco méně násilného na čištění ledvin? Stejně u těch jater píšou, že maj být nejdřív čisté ledviny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
17.3.13 12:08

ledviny

No, na ledviny myslím že je Svízel syřišťový, od běžného svízele se pozná jasně žlutými květy. Je tedy potřeba počkat až rozkvete. Dál hluchavka žlutá, celík zlatobýl. Prý ledviny čistí i obyčejný svízel ale nejsem si jistá nakolik. Také má být dobrý zázvor. A samozřejmně dodržovat pitný režim. Minimálně 2 litry tekutin denně.
A na ledviny to chce omezit bíloviny.
Ale jinak si myslím, že se nejperve ledviny - před járy čistit nemusí. Ale je to věc názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková