Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj,
neznáte nějaký způsob, jak přírodními prostředky vyčistit játra?
Jasně, koupit „jaterní čaj“, ale připadá mi to nedostatečné…
Hledala jsem na netu a našla tuto kůru, ovšem připadá mi to jako skutečný brutus:
(ale všimněte si pod článkem toho příspěvku od té paní… váš názor???)
http://www.sugama.cz/…/article.php?…
Tahle kůra mi připadá zbytečně násilná, vyvolávat si takový průjem a celkovou nevolnost, že si na to mám vyhradit víkend… se mi nezdá. KOukala jsem, že to doporučuje i celostní medicína, já si ale průjem provokuju nerada. Možná se pletu, připadá mi to necitelné.
Nejde to nějak pozvolna pitím určitých bylin nebo vynecháním, případně zavedením nějakých potravin?
Trápí mě alergie, a chtěla bych si jatérka pročistit. dík.
mě osobně to příjde šílený, takhle si vyvolávat průjem a ležet jak lazar a co když budeš mít následky z této „léčby“ ještě horší? nevím no, mě to spíš děsí, než abych to někdy zkusila. Se poraď s lékařem,ale určitě bych se nepouštěla do něčeho takovýho na vlastní pěst… ![]()
Já měla v těhotenství velké problémy s vysokými jaterními testy.Byly to fakt šílený hodnoty.Po porodu jsem ještě ve velkém pila ty jaterní čaje a fakt fungujou.Pila jsem 2× denně hrneček po dobu kolem měsíce a hodnoty byly v normě.
Na nějaký brutální metody bych teda byla opatrná.
Samozřejmě je dobrá taky dieta.Takže klasika nic smaženého, kořeněného, mastného.Žádný alkohol, káva.Nedoporučují se vnitřnosti.Je toho více z těch potravin, ale to se dá určitě dohledat na netu.
Zlatuško, mám s čistícími kúrami bohaté zkušenosti. Osobně jsem takové podobné brutus kúry na očistu jater absolvovala dvě. Postup byl ale jiný. Večer se na střídačku pil olivový olej a citronová šťáva, na játra se dal horký termofor a šlo se spát. Ráno když jsem šla jako obvykle na WC, tak ze mě vyšlo velké množství nazelenalých kousků, jako malých i větších kamínků (fakt hustý). Člověk by nevěřil jaký humus v sobě má. (Kdyžtak si kup knihu Sám sobě doktorem od Cingroše. To byla dříve moje Bible. On je trochu šílenej, ale máš tam přesné postupy všeho i s praktickými příklady a je to lepší, než hledat na netu)
Podotýkám, že v době této čistící kúry mi bylo asi 20 let a neměla jsem z toho strach, praktikoval to i můj kamarád. (ale jinak jsem byla úplně normální holka
) Dnes ve svých takřka 30ti letech, po dvou porodech, za sebe říkám, že bych do toho v současné době už nešla.Měla bych už obavy, jestli by to mé tělo zvládlo. Maximálně bych zkusila tu pomalou očistu, tu znám taky, tu praktikovvala známá. Nemůžeš teda čekat takové výsledky jako u té rychlé, ale taky to má něco do sebe.
Kdyby Tě něco zajímalo klidně se ptej, jsem přeborník, ale myslím že spoustu odpovědí na své otázky najdeš v knize, kde jsou uvedeny i jiné a pomalejší postupy na očistu jater aj.
Dobry je ostropestrec marijansky,kup si caj a pij.Pak na jatra je dobry Lipovitan tablety,jsou to vitaminy na jatra velice prospesna.Potom dieta,zadne tuky,kava,smazene!,uzeniny.
Na zadne drastarny nepristupuj.
Ahoj, taky jsem absolvovala Cingroše a mám s tím dobré zkušenosti. Je pravda, že jsem byla taky mladší, cítila jsem se tehdy fakt moc dobře. Ale pozor, pokud bys to chtěla zkusit, tak fakt nejen podle toho co píše Magi, ale opravdu si kup tu knihu nebo se jí vyptej na detaily. Před tím, než se pustíš do čištění jater jakoukoli cestou (ať již pomalou nebo rychlou), je třeba na to připravit zbytek těla hlavně střeva. Nejde začít odprostředka, protože ten sajrajt z jater se pak samozřejmě dostává ven z těla přes střeva…
Ahojky, my domů také kupovali ostropestřec - čaj, doporučují max 2 sáčky denně, takže to nějaký účinek asi opravdu má. Prodávají se i tablety, ale myslím, že ten čajík bude lepší, pokud si na něj zvykneš a budeš pít denně alespoň jeden, tak to nějaký efekt mít bude. Nejsem zastánce drastických čistících procedur
Vše s mírou ![]()
ahoj - díky za rady!!!
budu vás obtěžovat přes SZ ![]()
(P.S.: občas malinko cítím žlučník. je to takový to „ještě to není na doktora ale ani ne uplně dobrý“)
Dobrý den,
je mi 40 let a právě jsem absolvoval čištění jater prakticky podle postupu na Vámi uváděném odkazu. Je tam ale jeden významný rozdíl. Na tom odkazu se píše, že od 14:00 se nemá nic jíst ani pít. Ale to je zřejmě chyba. Mělo by tam být „nic jíst ani pít, kromě vody, ale tou nešetřete. Čím víc vypijete, tím lépe. Té vypijte co nejvíc“.
Já postupoval podle těchto stránek:
http://www.zdravi-az.cz/…ocisty00.php
Předtím jsem ještě udělal proplach střeva pomocí slané vody:
http://www.zdravi-az.cz/…treva_02.php
Musím říci, že výsledek mě překvapil. Vyšlo ze mě 630 jakýchsi „kamenů“. Barva od pískové až po tmavě zelenou. Teď se cítím daleko lépe. Nemyslím si, že u každého by to proběhlo úplně bez problémů, jako u mě, ale za sebe můžu říci, že to stálo za to. ![]()
Zdraví
Martin ![]()
Ahoj, já postoupila celkovou očistu těla,která očistí celé tělo a pak maj ještě konkrétní očistné programy pro každý systém nebo organy. To moje byla 14ti denní kůra colovada plus a byla perfektní. je to od nějakých doktorů, hodně ověřený a ikdyžž jsem se bála, že budu mít v tom druhým týdnu hlad, protože tam máš jen nějaký kaaolín a pití tak hlad nebyla a zvládla jsem to super, za pár měsíců jdu do toho znova, protože se cejtím mnohem lehčí a evidentně mit o prospívá. kupovala jsem to na bunecnavyziva.cz a kdyz jsem neco potrebovala konzultovat, tak byli moc ochotní a doporučili nejlepší postupy a jak to poridit za co nejmin.
Když mě začne pobolívat žlučník, dám si těsně před spaním lžící olivového oleje a hned poté lžíci citronové šťávy. Během pár dnů je pobolívání pryč.
(V mém případě zatím vždy bez průjmu.)
Kupte si Ostropestřec mariánský v kapkách, stojí 62 Kč a užívejte jej po dobu 2 měsíců. Pijte 3-4 l vody denně.
Ahoj, taky jsem měla problémy a kupuji od jedné paní přírodní produkty, docela super a rozumí tomu. Mě to moc pomohlo, je to nějaká léčitelka z Chorvatska a léčí ledacos. Asi by to chtělo s ní probrat. Když bude zapotřebí dám číslo na mobil. Ahoj J.