Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, potrebuji doporucit nejaky peeling, vodu nebo neco na cisteni pleti. Mam hrozne citlivou plet, snad po vsem se mi delaji takove suche, osklive kolecka na tvarich a kolem ust. Zkousela jsem VICHY, GARNIER, NIVEA, CLEAN &CLEAR, ASTRID a i MIXU a po vsem mam vyrazku. Jedine co muzu je klacicka modra Nivea krem a masticka FUCIDIN ktera mi leci tu vyrazku. Delaji se mi velke uhry, momentalne mam jeden velky nad rtem a mam to i opuchle. Dekuji za rady a tipy ![]()
@Nicollka1993 Co peelingová maska Tiomi s rašelinou a kaolínem? Ta je kromě čištění zároveň působí právě jako maska.
Vykašli se na různé produkty uvař si logrove kafe a s tím logrem si čistí obličej a budeš ho mít krásnej ![]()
@Emimin7 tak to vubec neznam ale vyhledam si to kuknu na to
@Petruna21 to jako faakt, logr?? ![]()
@Nicollka1993 Ano takhle si čistím pleť já a jsem spokojená
za zkoušku nic nedáš.
@Nicollka1993 To, co popisujes, vypada spise jako dermatitida.
Bez na kozni a neexperimentuj.
@vonajebohyne tak jsem koukla na net co to ta dermatitida je a presne toto jsem mela kolem nosu mezi 14-17 rokem.. Oskliva a mokvajici vyrazka. Psali mi ruzne masticky na koznim, dokonce mi diagnostikovali mirnou alergii na psa, nic ale nezabiralo az mi detska doktorka napsala Fucidin a vyrazka v mokvavem stadiu se neobjevila ale ted se dela ji takove suche flicky ![]()
@iiiv píše:
@Nicollka1993 fucidin je antibiotická mast
ano, je pouze na recept. Mam ale celou tubu treba na rok ![]()
@vertunka tak tu take neznam ale kouknu se na ni. Bojim se uz cokoli koupit, vse pouziji jen jednou ![]()
Nemuzu ani pouzivat make-up nebo jen korektni tycinku. Vse to zhorsuje ![]()
@Nicollka1993 zkus růžovou Biodermu. Já mám taky citlivou pleť a tahle mi dlouhodobě vyhovuje. Prodávají ji v lékárnách. A peeling bych asi vynechala. To rozcitlivuje ještě víc.
Zkuste se zaměřit na skladbu stravy, já když něco začnu jíst ve velkém, tak se to hrozně rychle projeví na pleti. Já třeba nemůžu vynechat živočišné bílkoviny, bez masa, mléka a mléčných výrobků vypadám jako strašák do zelí. Musíte zkoušet, co vám vyhovuje. Nedávno jsme se bavily se sestrou a kdybychom si na měsíc prohodily jídelníčky, tak obě skončíme nejspíš v nemocnici.
A ještě mě napadlo, vyrážky (kromě jednoho místa pod kotníkem) mi zmizely po odstranění všech amalgámových plomb (asi slabá alergie na některou složku).
Taky mám citlivou pleť, po peelingu se vše akorát zhoršilo a naskočily beďary
doporučuju jen čistit pleťovou vodou (já používám od Nivea) a nepoužívat peeling. Změň stravu, může to být tím. Jinak když už, tak jsem si vyrážky mazala obyčejným Sudocremem na opruzeniny a do dvou dnů to bylo fuč
nebo ještě acnecolor ![]()