Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, je mi 17 a chci se zeptat jestli jeozme mít infarkt. PD včera mě bolí a pálí NS hrudi a na srdci.
Upřímně možné je všechno, známé přítel dostal v 25 mrtvici, v tvém případě bych se spíše klonila k panické úzkosti, jsou to podobné příznaky. neprožíváš teď náročnější období. To se objevují příznaky typu bolest na hrudi jakoby ve svěráku, dýchavičnost, pocení atd
Určitě to možné je.. Zajela bych k doktorovi a nechala se vyšetřit.
Malo pravdepodobne, nejsi spis nachlazena? Taky bych se spis nez k infarktu klonila k uzkostnym stavum, panicke atace…ale pokud se o sebe bojis, nejjednodussi je zajit k lekari.
Tohle je spíš otázka pro lékaře, může to být jak pálení žáhy, tak srdeční problém, nebo skřípnutý nerv a klidně i něco psychického. Třeba kamarád měl infarkt v 18, v 15 přechodil angínu a oslabilo mu to srdce, teď bere každý den léků jako průměrný důchodce a to je mu čerstvých 31.
Včera jsem byl u doktorky, skrz jiný důvod, ale poslechla mě a prý to je v pohodě, ale od té doby mi to dělá.
Male deti, i do peti let maji infarkt, tak v 17 je to mozne take…
Zajdi k lékaři, ten by měl poznat, kde je problém.
V cca 13-ti letech mne bolelo na hrudi při dýchání - a bylo to od zad.
O pár let později (to jsem však tušila, že je to od pálení žáhy) jsem měla křečovitou bolest na hrudi od žaludku až do krku. Tenkrát mne poslali na EKG.
@Dzanek infarkt to nebude určitě, většinou má jiné projevy (nebudu je psát, protože bys je možná hned měl:-). Pokud sis neskřípl nerv, tak se také přikláním k panické úzkosti. Ta není tak životu nebezpečná, jako infarkt, ale jinak to taky není žádná sranda. Vím, o čem mluvím, můj manžel jí trpí, začalo to podobně - v mladém věku a také „infarktovými“ stavy, dokonce ho několikrát odvážela záchranka, vždy ale bez jakéhokoli nálezu. Pokud by sis o tom chtěl popovídat, můžeme třeba někde (mail, fb).