Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Od kdy čistíte dětem zoubky?Máme dva dole, Filípek má malinkej kartáček a zkoušíme trošku vodou čistit.Má to jako hru.
ahoj
já čistila hned jak se zoubky objevili, ale spíš jsem ho jen potřela takovým ubrouskem, spíš to byl takový filtrační papír (pokaždý čistý) a jen čistou vodou. Vždycky jsme čistili ráno a večer po jídle.
Dneska už čistíme kartáčkem. Ráno Liborek sám a večer já. Někdy si jde i z vlastní iniciativi čistit i po obědě.
Přeji krásné a zdravé zoubky
mava
Ahojky,
my čistili taky od prvních zoubků. Třeba i jen látkovou plínou setřít ze zubů plak. Také jsme na počátku pořídili
u zvykacích kartáčků (nemají štětiny, ale jsou gumové, malá to žužlala a zvykala si na pocit z kartáčku). Pastu jsme začali používat snad až po 1. roce. Teď už je u nás čištění samozřejmý denní rituál, ráno i večer. Nejdřív vyčistím já (lepší kvalitní kartáček) a druhým hracím (obyč.) si pak malá dočistí. Zubař nás pochválil ![]()
Radka
od prvnich zoubku, tzn. v nasem pripade od sesti mesicu. Poridila jsem si na ty dva tesacky zubni nastavec prstacek (jo byla tu vtipna diskuze, kde tento prstacek byl nabizek v erotickem eshopu jako drazdidlo
, cca od roku jsem nechala okusovat klasicky detsky zubni kartacek a pak ji zoubky docistila a cca od tri let si suverene cisti zoubky sama - i nadale ji docistuji ja, ostatne pisou ze do predskolniho veku by se to melo tak delat. Neprihlasena Hanka1