Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý večer,
jen se chci optat,jak podáváte mastičky a gely na dásně a prořezávající zoubky? Nespolkne to mimi? Nebo to chvili masírujete a trošku s mimi bojujete?Co..hii díky
Právě nám vyrašili dva dolní - ale plakal až těsně před vyrašením a dneska se tam hned vedle objevil ten druhý… šlo to dosti rychle co..hiii
Díky předem za odpovědi
Ahoj,
my Kamistad používali na zánět dásní docela nedávno. Nanesla jsem ho na vatovou tyčinku a dásně potřela. Může se dávat jen dvakrát denně. Protože jsem pak sama zánět dásní měla, tak vím, že je to nepříjemné. Ty dásně to umrtví a je to chuťově škaredé ![]()
Na rostoucí zuby jsem používala Calgel /nevím jestli je to tak přesně, nemám to u sebe/ a tím jsem dásně prstíkem masírovala.¨
Přeji ať jsou zoubky brzo venku.¨
mava
Ahoj,
ja tedy nepouzivam Kamistad, ale jiny gel na zoubky a jelikoz to vzdy byl hrozny boj, abych mu pusinku mohla namazat, tak jsem to vyresila tak, ze jsem ten gel dala na dudlik a moc se mi to osvedcilo, nebot si dudu radostne vzal a tak mi odpadly vecne boje. Takze to tak delam pokazde.
U nas si zoubky daly docela na cas. Tedy kolikrat tak plakal, ze jsem si myslela, ze mu rosotu snad od trech mesicu
a každe plakani a knuceni jsem na to svadela, ale prvni se objevily az v deviti mesicich a to jsme zjistili az kdyz nam kousal lzicku a hned dva najednou. No a ted mu rostou horni a zase oba najendou ![]()
Mi Kamistad používáme na aftíky a mažu ho normálně čistým prstem přímo na „ránu“, ihned to znecitlví a chuť mi nevadí (malej taky nic nenamítal).
Calgel jsme pužívali na růst zoubků (je super, jediný nám stopro zabíral), mazala jsem ho stejným postupem ![]()