Čistící prostředky Dedra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.4.13 21:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.4.13 21:09

@dituleska Jasně, ať si každý vybere, jaké čisticí prostředky chce používat. I když si vybere třeba jen podle vůně. A taky kdo chce vědět, co to doma za chemii má, tak ať to ví a nenechává se výrobcem oblbovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.4.13 21:11

@emiliasofi No ale u mýdlových ořechů nebyla prokázána žádná prací schopnost. Je to jen tahání peněz. To je lepší pustit pračku bez prostředku nebo tam nasypat prášek do pečiva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
30.4.13 21:12

Jako mě to dost překvapilo, protože už nějakej ten rok jsem jejich distributorem. O to víc mě zajímá reakce Dedry. Na rovinu ale říkám, že co do kvality praní jsou kvalitnější prášky/gely z Německa, takže si pro ně jezdím. Já tu ekologii zas tak nežeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@Tiger-lily píše:
@dituleska Jasně, ať si každý vybere, jaké čisticí prostředky chce používat. I když si vybere třeba jen podle vůně. A taky kdo chce vědět, co to doma za chemii má, tak ať to ví a nenechává se výrobcem oblbovat ;)

no právě hodně lidí jako já spoléhala na to, že jsou to výrobky bez enzymů atd. bohužel skutečnost je jiná. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
@Tiger-lily píše:
@emiliasofi No ale u mýdlových ořechů nebyla prokázána žádná prací schopnost. Je to jen tahání peněz. To je lepší pustit pračku bez prostředku nebo tam nasypat prášek do pečiva :D

Přesně tak. Bylo to v dTestu :palec:. To už i samotná voda vypere víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.13 21:14
@Clarita píše:
Jako mě to dost překvapilo, protože už nějakej ten rok jsem jejich distributorem. O to víc mě zajímá reakce Dedry. Na rovinu ale říkám, že co do kvality praní jsou kvalitnější prášky/gely z Německa, takže si pro ně jezdím. Já tu ekologii zas tak nežeru.

já ekologii taky nežeru, ale když už ulizujem nádobí z myčky, tak jsem to chtěla mít bez těch šmejdů a objednala jsem si dedru…no ehmmm, příště zkusim něco spolehlivě bez sra.ek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.4.13 21:14

@Clarita Jasně, protože nečistoty z prádla se vymývají i samotnou vodou a navíc se odírají pohybem prádla v bubnu. Prášek je přídavek a odstraňuje tu největší špínu. Takže pokud tam nepereš tričko zakydané od kečupu a špenátu, jen třeba lehce upocené oblečení, tak rozdíl ani nepoznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.13 21:15
@Clarita píše:
Přesně tak. Bylo to v dTestu :palec:. To už i samotná voda vypere víc.

myslim, že do myčky to bude o. k. Už jsem je v myčce měla a myslim, že dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
30.4.13 21:15

@emiliasofi - no, tak nemusíš používat leštidlo, ale ocet a máš to bez s*aček, ne? Zbytek se spláchne :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.4.13 21:17
@Clarita píše:
@emiliasofi - no, tak nemusíš používat leštidlo, ale ocet a máš to bez s*aček, ne? Zbytek se spláchne :nevim:.

Přesně, když nechceš olizovat tolik chemie, vynech leštidlo. Tak mi to doporučoval i servisák od myčky, že pro děti to leštidlo nemám dávat, když

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.4.13 21:17

Tam myješ jejich nádobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.13 21:26
@Tiger-lily píše:
Tam myješ jejich nádobí.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
2.5.13 15:42

Tak už se mi dostalo odpovědi od Dedry:
Dobrý den. Všechny prací prostředky jsou bez obsahu fosfátů. V případě prostředků do myček nádobí udělala evropská legislativa vyjímku. Ze dvou důvodů.
1( Výrobky bez fosfátů nefungovaly a nefungují dobře. Na nádobí zůstavaly zbytky neumytých potravin a skvrny od vodního kamene.

1. Druhý důvod je, že městské čističky odpadních vod potřebují pro správnou funkci určité množství fosforu, aby docházelo k jejich správné funkci. (Ale aby toho fosforu zase nebylo tak moc, tak je není povolen v pracích prostředcích - jen do myček).

Můžeme Vám přislíbit, že jakmile bude známa náhrada za fosfáty i do prostředků do myček nádobí, tak budeme první, kdo takovou náhradní surovinu zavede na trh. Ale zatím taková 100%ně funkční náhrada neexistuje. Jsou to jen rádoby-náhražky s nedostatečným účinkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
7.5.13 15:41

Ahoj, prosím o radu. Objednala jsem si na zkoušku něco od Dedry (aviváž, osvěžovač textilií), ale nějak jsem netrefila vůni. Lze zboží vrátit? Je nepoužité, jen jsem vše očichala. Děkuju.:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí